Tele2 verbaasd over voetbalkanalen van KPN

Tele2 wil snel uitleg van PSV, Feyenoord en Ajax over de overeenkomst die de voetbalclubs hebben gesloten voor eigen tv-kanalen op het internet. KPN, de grote rivaal van het Zweedse telecombedrijf, kondigde donderdag de ontwikkeling van deze kanalen aan.

Tele2-dochter Versatel heeft meer dan 90 miljoen euro uitgetrokken om drie jaar lang livevoetbal uit de eredivisie uit kunnen te zenden via internet. KPN gaat geen livebeelden aanbieden, maar belooft wel dat supporters de wedstrijden van hun clubs enkele uren na de samenvattigen op Talpa kunnen zien via IPTV.

“Dit verbaast ons zeer”, aldus een woordvoerster van Tele2 in een reactie. “Wij gaan uitzoeken of dit wel kan.”

KPN wil vanaf volgende maand internettelevisie aan de man brengen. Liefhebbers kunnen de voetbalkanalen tegen extra betaling ontvangen. Versatel begon vorig jaar augustus met het uitzenden van het livevoetbal via internet. Vorige maand is daar een volwaardig tv-pakket aan gekoppeld. Voetballiefhebbers kunnen wedstrijden ook tegen extra betaling terugkijken. Fans van de drie grote clubs in Nederland kunnen dit straks omzeilen door een abonnement op een voetbalkanaal van KPN te nemen.

Tele2 en KPN liggen regelmatig met elkaar in de clinch. De rechtbank verbood Tele2 onlangs nog om zijn reclamecampagne voor internettelefonie door te zetten. Het bedrijf zou onder meer het KPN-merk gekleineerd hebben door in de campagne een kleine bokser op te voeren die ten strijde trekt tegen het grote telecombedrijf.

bron

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.