Tele2 staakt voetbalprogramma; begint met breedbeeld

Tele2 staakt voetbalprogramma; begint met breedbeeld
Tele2/Versatel stapt over op breedbeeld tv voor de live voetbal, maar staakt het eigen programma.

Tele2/Versatelmaakte zojuist bekend op breedbeeld over te stappen. Een betrouwbarebron meldt dat Versatel niet doorgaat met het eigen voetbalprogrammavan Eyeworks.

Volgens Tele2 komt dankzij breedbeeld een grotergedeelte van het speelveld in beeld dan bij het oude 4:3 formaat bij de306 uit te zenden eredivisie- en 22 play-off-wedstrijden. Gxc3xbcntherVogelpoel, operationeel directeur van Tele2: "Wij constateren dat demeerderheid van onze klanten de eredivisie wedstrijden inbreedbeeldformaat willen bekijken, dus maken wij dit mogelijk. Wekregen veel telefoontjes van klanten die vroegen of we in breedbeeldwilden gaan uitzenden. Daaruit bleek de belangstelling.xe2x80x9d

Binnenkortgaat Tele2 ook films uit de Tele2 videotheek in het 16:9 formaatuitzenden. De productie van de voetbalbeelden is in handen van Eyworks.Die zal de wedstrijden, zegt de woordvoerder van Tele2/Versatel,voortaan met breedbeeldcamera’s opnemen en doorspelen naar de centraleverwerking.

Champions League
Eerder zei het NOS-bestuurtegen Planet Multimedia: "We kijken serieus of we aanstaand seizoen,vanaf september, breedbeeld voor de Champions League al zullenintroduceren." Of dat inderdaad het geval zal zijn kon de NOS nu nietzeggen.

De NOS zei dit in juni, toen 46 procent van deNederlandse kijkers naar breedbeeld keek. Naar verwachting komt hetpercentage binnenkort dicht tegen de kritische grens van 50 procent.

Voetbalprogramma weg
Versatel-klantenmeldden dat in het nieuwe seizoen het voetbalprogramma ‘Tele2 VoetbalLive’ niet terugkeert. Dit was een wekelijks op vrijdag, zaterdag enzondag gemaakt programma rond de wedstrijden van de eredivisie.

Eyeworks, waar ex-Versatel bestuurder Mark Lazar directielid werd,had de productie in handen. Presentatoren waren Vincent Schildkamp,Koert Westerman en Arnoud Lips. De laatste haakte al eerder af,Westerman en Schildkamp moeten ook ander werk zoeken.

Versatel/Tele2bevestigt het schrappen van het eerste eigen tv-programma: "Debelangstelling was te gering. De kosten wogen niet tegen de baten."

Tele2/Versatel maakte recent bekend nu ruim 96.000 tv-klanten te tellen, van wie er ruim 84.000 via adsl2+ zijn verbonden en 12.000 via de satelliet.

Bron: Planet

0 gedachten over “Tele2 staakt voetbalprogramma; begint met breedbeeld

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.