Nieuwe zender krijgt RTL 8 als naam

Nieuwe zender krijgt RTL 8 als naam
De nieuwe tv-zender van RTL gaat RTL 8 heten. Dat zegt RTL-baasFons van Westerloo in een interview zaterdag in De Telegraaf. De krantzocht hem op op zijn vakantieadres in Italixc3xab.

,,Ik kan hetmijn vrienden bij SBS 6 niet aandoen om te kiezen voor een naam met eenzes erin”, aldus Van Westerloo. Nederland kent al RTL 4, 5 en 7. ,,Hetzou van een enorme arrogantie getuigen. Je zadelt de kijker met eenprobleem op. Die zijn er al jaren aan gewend dat SBS 6 op zes staat.”

Overde deal tussen RTL en Talpa waar een ‘mediastilte’ van enkele maandenaan vooraf ging, zegt Van Westerloo: ,,John (de Mol) wilde alles, maardan ook alles tot in detail geregeld hebben voordat we iets bekendzouden maken.

Gouden Kooi

Van Westerloo zei eerderal trots te zijn dat Talpa-baas De Mol aandeelhouder wordt. ,,De eerstewinst voor hem is dat hij van zijn verliezen af is. De grote winstboekt hij op creatief vlak. Programma’s bedenken vindt hij hetallerleukst en door de samenwerking met RTL zijn er voor hem ook meerinternationale kansen.”

Over het programma De Gouden Kooi vanTalpa zegt Van Westerloo: ,,Dat kan best een tandje minder, om het maareven eufemistisch uit te drukken. Bovendien is de Luxemburgse mediaweteen stuk puriteinser dan de onze. Natuurlijk moet De Gouden Kooi geenklooster worden. Ik ben geen moraalridder. Maar ik ben er ook geenvoorstander van dat alles maar moet kunnen onder het motto goed voor dekijkcijfers.”

Bron: Planet