Mozilla: deze maand eerste publieke testversie Firefox 3.0

Mozillafirefox_26Mozilla heeft zijn tijdsplanning voor de nieuwste versie van de Firefox-browser uit de doeken gedaan.    

Mozilla heeft de planning onthuld bij de introductie van de zesdealfaversie van Firefox 3.0. In deze versie, die ook wel bekend staatals Gran Paradiso, is onder meer het beheer van cookies, debrowsergeschiedenis en het beheer van favorieten vernieuwd.

De ontwikkelaars benadrukken overigens dat de zesde alfaversie vanFirefox 3.0 alleen bedoeld is voor ontwikkelaars en een groepMozilla-testers. Gewone gebruikers wordt aangeraden om Firefox 2 teblijven gebruiken.

Volgens Mozillazal de eerste bxc3xa8taversie op 31 juli worden uitgebracht. De tweedebxc3xa8taversie van Firefox 3.0 wordt in september verwacht, waarna dedefinitieve versie nog voor het einde van het jaar zal uitkomen.

Overigens is Mozilla nog steeds druk bezig om alle Firefox-gebruikerste laten overstappen van versie 1.5 naar 2.0, omdat de ondersteuningvan versie 1.5 in mei is bexc3xabindigd. De ondersteuning van Firefox 2.0zal zes maanden na het uitkomen van versie 3.0 stoppen.

Bron: Webwereld

T-Mobile krijgt Europese Iphone-primeur

Tmobile_1T-Mobile lijkt als eerste Europese provider de Iphone op de markt tegaan brengen. Vanaf 1 november zou de smartphone in Duitsland in dewinkel liggen.

Dat blijkt uit een artikel dat dinsdag in de Duitse regionale krantRheinische Post verscheen. Deutsche Telekom, het moederbedrijf vanT-Mobile was met onder andere het Britse Vodafone in gevecht omexclusieve rechten voor de Iphone op de Europese markt.

Volgens The Register lijkt het erop dat zowel T-Mobile als Vodafone deIphone op een deel van de Europese markt zullen brengen. T-Mobile lijktin ieder geval met een introductie van de Iphone op 1 november deeerste telecomprovider in Europa die de smartphone aanbiedt. De prijszou rond de 450 euro liggen, maar het is niet duidelijk of het hierbijom het model gaat met 4 of 8 GB.

Ook blijkt uit het Duitse artikelniet of de Europese Iphone uitgerust wordt met 3G-ondersteuning.T-Mobile kondigde onlangs nog aan zijn 3G hsdpa-netwerk te verbeterenzodat in theorie downloadsnelheden tot 7,2 Mbps mogelijk zijn. InAmerika zijn Iphone-gebruikers aangewezen op de tragere dataverbindingvan AT&T’s edge-netwerk.

Zowel T-Mobile als Vodafone weigerden commentaar tegenover de Rheinische Post.

Bron: Webwereld