KPN verlaagt tarief vakantiebellen

Na T-Mobile verlaagtnu ook KPN de roamingtarieven voor bellen in Europa. Voor zowel KPN-als Hi-klanten introduceert het bedrijf zogenaamde xe2x80x98Vakantiebundelsxe2x80x99.De tariefsverlaging komt voort uit een recente uitspraak van de Europese Commissie, waarbij maximumtarieven voor roaming zijn opgesteld.

Kpn723695png_13Devakantiebundels zijn per maand af te sluiten, en kosten 9,50 euro. Debeller kan dan twintig minuten bellen of gebeld worden in alleEU-landen. Per minuut komt dat neer op ongeveer 49 eurocent. KPN zitdaarmee behoorlijk onder het maximumtarief van 60 eurocent dat onlangsdoor de EU werd vastgesteld. Het tarief voor het ontvangen van eengesprek is met 49 eurocent wel aan de hoge kant, en twee keer zo hoogals de EU-norm van 24 eurocent. De verplichte EU-tarieven gaan echterpas vanaf 1 oktober gelden.

Aanvragen van de vakantiebundelkan door een telefoontje naar 1200 of in de KPN winkels. Devakantiebundel is per maand af te sluiten, maar loopt wel automatischdoor. Vakantiegangers moeten na de vakantie dus niet vergeten zich afte melden.

Naast de vakantie-aanbieding komt KPN de EU ooktegemoet met een speciale informatie-site waarop helderheid wordtgegeven over de kosten van het gebruik van een mobieltje in hetbuitenland. Bovendien heeft het bedrijf een sms-dienst geopend waarinformatie over de tarieven in het buitenland kan worden opgevraagd.Door bijvoorbeeld xe2x80x98Frankrijkxe2x80x99 te smsxe2x80x99en naar 321, ontvangt de bellergratis de tarieven voor bellen en smsxe2x80x99en met KPN vanuit Frankrijk.

Inde Europese Commissie gingen eerder stemmen op om operators verplichtte stellen consumenten uitgebreider te informeren over deroamingtarieven in hun vakantieland. Uiteindelijk is deze regel er nietdoor gekomen, maar KPN wil hiermee de consument toch tegemoet komen, omzo verassingen na de vakantie te voorkomen.

Bron: Connexie

0 gedachten over “KPN verlaagt tarief vakantiebellen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.