Jeugd online om seksfoto’s gevraagd

Vier procent van de Amerikaanse online jeugd is wel eens gevraagd om een seksueel getinte foto van zichzelf via internet te versturen. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Schnater, Michel

Van de 65 kinderen uit het onderzoek die zoxe2x80x99n verzoek hebben ontvangen, heeft slechts eentje daadwerkelijk een foto gestuurd. De onderzoekers spreken desondanks van een verontrustend aantal: met miljoenen jongeren online staat dat aantal toch voor duizenden potentixc3xable slachtoffers.

Onderzoekster Kimberly J. Mitchell van het Crimes Against Children Research Center vindt dat ouders en docenten directer en opener met kinderen over dit soort zaken moeten praten. We moeten ze aanmoedigen zich bewust te worden van deze situaties en ze te melden. Volgens Mitchell zijn jongeren zich er niet altijd bewust van hoe snel foto’s zich kunnen verspreiden via internet. Ze zouden kunnen denken dat de foto alleen voor persoonlijk gebruik van de verzoeker is.

xe2x80x9cHet is eigenlijk een kwestie van te veel technologie en te veel privacy op een leeftijd dat ze seksueel nieuwsgierig zijnxe2x80x9d, vult Michelle Collins van het National Center for Missing and Exploited Children aan. “Ze maken op een bepaald moment een verkeerde inschatting en dat kan ze jaren blijven achtervolgen”.

Voor het onderzoek zijn 1500 internetgebruikers tussen de 10 en 17 jaar telefonisch ondervraagd.

Bron: De Telegraaf

Winst Google teleurstellend

Google_9’s Werelds populairste internetzoekmachine Google heeft over het tweede kwartaal 28 procent meer winst geboekt. De nettowinst steeg tot 925 miljoen dollar van 721,1 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft Google donderdag na het sluiten van Wall Street bekendgemaakt.

De winst per aandeel kwam uit op 2,93 dollar vergeleken met 2,33 dollar in de periode vorig jaar. Analisten hadden echter op meer gerekend. Zij gingen gemiddeld uit van een winst per aandeel van 3,01 dollar. De omzetgroei van 58 procent tot 3,87 miljard dollar was wel conform verwachting. Google heeft over het afgelopen kwartaal marktaandeel gewonnen ten opzichte van zijn concurrenten maar heeft ook last gehad van opgelopen operationele kosten.

Bron: De Telegraaf

3D Mailbox

3D Mailbox is een mailprogramma dat je kunt zien als een combi vanOutlook en Second Life. De e-mails worden gepresenteerd als een persoon.

De gratis versie van 3D Mailbox speelt zich geheel rond een zwembadaf. Leuke mails zijn er te zien als prachtige vrouwen in bikini.Spamberichten als afzichtelijk dikke kerels, die aan de haaien gevoerdkunnen worden. Zuid Amerikaanse achtergrondmuziek draagt bij aan eentropisch sfeertje. Een e-mailclient die er uit ziet als Second Life ofeen computergame, vreemder moet het toch niet worden!

Voor 30 dollar kun je de uitgebreide versie van 3D Mailboxaanschaffen waarin je meerdere levels hebt. Je kunt dan naast dezwembad-locatie ook kiezen voor Los Angeles International Airportwaarbij iedere e-mail de gedaante van een vliegtuig aanneemt. Mail vaneen Australische vriend arriveert dan in een vliegtuig van Quantas.

Voorlopig moet je het in de betaalde versie nog even met deze tweelevels doen, maar je kunt wel binnenkort nieuwe levels downloaden. Dezespelen zich ondermeer af in de Romeinse tijd en in de ruimte.

Bron: Fan.tv

BlackBerry smartphone met WiFi

Research In Motion, de fabrikant van de Blackberry heeft de BlackBerry8820 smartphone gepresenteerd. Het is de eerste BlackBerry met WiFi.

De dunste Blackberry smartphone is voorzien van eenqwerty-toetsenbord en groot helder scherm dat een resolutie van 320 bij240 pixels biedt. Verder beschikt de gebruiksvriendelijktrackball-navigatiesysteem, een mediaspeler en GPS navigatiesysteem.

Meest bijzonder aan de 8820 is echter dat het de eerste Blackberryis die naast gsm-, gprs- en edge-netwerken ook draadlozeinternetverbindingen via 802.11a/b/g (WiFi) kan opzetten.

Na de zomer zal de BlackBerry 8820 smartphone in Amerika via de provider AT&T verkocht gaan worden.

Bron: Fan.tv

Gratis ringtones, video en achtergronden

Waarom nog veel geld betalen voor mobiele content. Bij yoMedia kun je het gratis downloaden en zelf maken.   


Metringtones is er de laatste jaren heel wat geld verdiend. Maar deringtone-boeren worden nu serieus bedreigt. yoMedia is een website dieringtones, wallpapers, games en video’s voor de mobiele telefoon gratisaanbiedt. En waarom zou je ze dan nog voor veel geld aanschaffen?

Via de yoMedia kun je je eigen ringtones, wallpapers en video’smaken, maar je kunt ook het werk van andere gebruikers downloaden. Endeze doen in kwaliteit niets ten onder voor de dure commercixc3xable mobielecontent. Via een usb-kabel of bluetooth-verbinding kopieer je allesnaar je mobieltje. Heb je een telefoon die deze verbindingen nietondersteunt, dan kun je met je telefoon naar de mobiele site vanyoMedia surfen en het bestandje daar downloaden.

De website biedt alles om zelf ringtones, video’s en achtergrondjeste maken. Als basis kun je content van internet gebruiken, bijvoorbeeldeen YouTube-filmpje of een afbeelding die op een website staat. Maar jekunt ook eigen video’s of foto’s vanaf je harde schijf uploaden. Via desoftware op yoMedia knip en plak je net zo lang tot alles naar je zinis.

Bron: Fan.tv

Quicktime 7.2

Gebruikers van Apple videospeler Quicktime doen er verstandig aan de nieuwe 7.2 versie te downloaden.   


Nietalleen zijn er acht veiligheidslekken gedicht en wordt Windows Vista nuofficieel ondersteund, ook ken het programma enkele langverwachtenieuwe functies. Zo is het nu eindelijk mogelijk om in de gratisQuicktime-viewer films beeldvullend te bekijken. Tot nu toe was ditvoorbehouden aan de Pro-versie die 30 euro kost.

Ook kun je films nu in High Definition (HD) kwaliteit bekijken. ViaiTunes kun je HD-films vanuit Quicktime downloaden. Je hebt de keuze omde films te bekijken in een resolutie van 1280×720 pixels) of in1920x1080 pixels. Een krachtige PC of Mac is wel nodig om films in dezeresoluties te bekijken.

Voor 30 euro heb je de Pro-versie met nog meer functies. Met dezeversie kun je internetfilmpjes niet alleen bekijken, maar ook bewarenof zelf maken. Ook kun je bestanden converteren van het ene formaatnaar het andere.

Bron: Fan.tv