Jeugd online om seksfoto’s gevraagd

Vier procent van de Amerikaanse online jeugd is wel eens gevraagd om een seksueel getinte foto van zichzelf via internet te versturen. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Schnater, Michel

Van de 65 kinderen uit het onderzoek die zoxe2x80x99n verzoek hebben ontvangen, heeft slechts eentje daadwerkelijk een foto gestuurd. De onderzoekers spreken desondanks van een verontrustend aantal: met miljoenen jongeren online staat dat aantal toch voor duizenden potentixc3xable slachtoffers.

Onderzoekster Kimberly J. Mitchell van het Crimes Against Children Research Center vindt dat ouders en docenten directer en opener met kinderen over dit soort zaken moeten praten. We moeten ze aanmoedigen zich bewust te worden van deze situaties en ze te melden. Volgens Mitchell zijn jongeren zich er niet altijd bewust van hoe snel foto’s zich kunnen verspreiden via internet. Ze zouden kunnen denken dat de foto alleen voor persoonlijk gebruik van de verzoeker is.

xe2x80x9cHet is eigenlijk een kwestie van te veel technologie en te veel privacy op een leeftijd dat ze seksueel nieuwsgierig zijnxe2x80x9d, vult Michelle Collins van het National Center for Missing and Exploited Children aan. “Ze maken op een bepaald moment een verkeerde inschatting en dat kan ze jaren blijven achtervolgen”.

Voor het onderzoek zijn 1500 internetgebruikers tussen de 10 en 17 jaar telefonisch ondervraagd.

Bron: De Telegraaf

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.