Google Earth: parkeren kan in Den Haag tegen de muur

Wie goed over de kaarten van Google Earthstruint, komt nog wel eens leuke beelden tegen. Exc3xa9n van de opvallendstebeelden is een auto die aan een muur in Den Haag hangt.


Het Amerikaanse tijdschrift PC World, van dezelfde uitgever als Webwereld, heeft een selectie van zestien opvallende beelden van Google Earth gemaakt. Ook Nederland komt op die lijst voor.

Zo stuit de oplettende gebruiker met Google Earth op een Mini die op demuur van een bedrijf in de Westenbergstraat in Den Haag is gemonteerd. Vanuit de lucht is te zien hoe tegen de muur aan ‘geparkeerd’ kan worden.

Ook is op xc3xa9xc3xa9n van de plaatjes boven Engeland een oude bommenwerper uitTweede Wereldoorlog te zien terwijl die boven een woonwijk vliegt.Volgens PC World is Google Earth een uitstekend middel om vliegtuigente spotten.

Verder zijn er diverse graancirkels geconstateerd en ontdekte het computerblad een felrood meer in Irak.

Bron: Webwereld

Navigatiesystemen niet meer welkom in Roermond

Gps_verbod_roermondRoermond heeft aan de ingangswegen van de stadborden met een rood kruis door een navigatiesysteem geplaatst. De stadis verdwaalde vrachtwagenchauffeurs in de binnenstad zat.

De gemeente Roermond kampt met problemen doordat het wegennet isontregeld door de aanleg van nieuwe snelwegen. Daardoor gebeurt het delaatste tijd geregeld dat vooral buitenlandse vrachtwagenchauffeurshopeloos verdwalen in de binnenstad van Roermond, zo meldt het dagbladTrouw.

Dit is slecht voor het wegennet van de stad en ook ouders klagen bij degemeente over de veiligheid van hun kinderen. De gemeente beweert datde chauffeurs blindelings op hun navigatiesysteem vertrouwen en nietmeer op de omleidingsborden letten.

"Een Tsjechische vrachtwagenchauffeur, die op zoek naar de snelste wegover het fietspad ging, hebben ze met een hijskraan uit de drassigegrond moeten takelen", aldus gemeentewoordvoerder Mario Ogrinctegenover Trouw.

Om verdere toestanden te voorkomen, probeert de gemeente denavigatiesystemen nu uit de stad te weren. De gemeente heeft daartoezelf een bord ontworpen met daarop een groot rood kruis door eennavigatiesysteem.

Alternatieven

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten liet in september vorig jaar inhet VNG Magazine weten dat er veel klachten zijn over vrachtwagens diezich geheel laten leiden door hun navigatiesystemen en door dorpenrijden. Sinds november 2006 zit Rijkswaterstaat met diverse aanbiedersvan navigatiesystemen rond de tafel om afspraken te maken over deroutes die navigatiesystemen aanbieden.

Woordvoerder Mark van der Vusse van Rijkswaterstaat laat tegenoverWebwereld weten dat er vorderingen zitten in de gesprekken, maar dat zenog steeds lopen. "Vooralsnog zijn hier nog geen concrete resultatenuit voortgekomen, omdat er meerdere knelpunten zijn."

Volgens Van der Vusse zijn niet alleen de aanbieders vannavigatiesystemen, maar ook gemeenten en provincies betrokken bij deproblemen. "Als je wilt dat een vrachtwagen niet meer door eendorpskern rijdt, moet er wel een oplossing, dus een alternatieve wegvoorhanden zijn. Daar moet over gesproken worden en dat heeft tijdnodig", aldus Van der Vusse.

Bron: Webwereld

Cisco schrapt merknaam Linksys, gaat zelf consumentenmarkt op

Netwerkgigant Cisco heeft latenweten dat het werk gaat maken van de consumentenmarkt en dat het zijnbedrijfsidentiteit daarom gaat uniformeren. Dat betekent onder anderedat de merknaam Linksys gaat verdwijnen.

LinksysLinksyswerd in 1988 opgericht en in 2003 door Cisco overgenomen. Onder deLinksys-merknaam werden netwerk- en voip-producten voor thuisgebruikersen het midden- en kleinbedrijf ontwikkeld en verkocht. Cisco-baas JohnChamber bevestigde dat zijn bedrijf nu heeft besloten om deLinksys-merknaam volledig uit te faseren en voortaan al zijnactiviteiten onder de eigen merknaam uit te voeren. Het bedrijf liet aleerder weten dat het onder de Cisco-vlag activiteiten op deconsumentenmarkt wil ontplooien, onder andere op het gebied van consumentenelektronica en de videomarkt.Enkele weken geleden heeft Cisco bovendien een speciale divisie voorhet MKB opgezet. Cisco heeft de Linksys-merknaam sinds 2003 in de luchtgehouden omdat die naam in de Verenigde Staten onder consumenten eenstuk bekender was dan de naam van het moederbedrijf. ‘Wanneer eenmerknaam op mondiaal niveau gebruikt wordt, gaat dat argument echterniet meer op’, aldus Chamber.

Bron: Tweakers.net

Dell breidt Linux-aanbod uit

Dell is tevreden over de verkoopvan Linux-pc’s tot nu toe. Het bedrijf heeft daarom besloten op kortetermijn nog meer computers van Linux te gaan voorzien. Wanneer dit zalgebeuren, is nog niet bekendgemaakt.

Mark Shuttleworth, deoprichter van de Linux-distributie Ubuntu, heeft verteld dat Dell goedte spreken is over de vraag naar met Ubuntu uitgeruste Linux-pc’s. Decomputerbouwer begonin mei met de levering van Ubuntu-pc’s. Dell bevestigde bij monde vanwoordvoerster Anne Camden wat Shuttleworth ook al had laten weten.Camden vertelde dat de Ubuntu-Dell-pc’s vooral verkocht zijn aanopensourcefans. Volgens Shuttleworth zal Dell de komende maanden hetassortiment Linux-computers verder uitbreiden. Wat dit precies inhoudt,wilde de Ubuntu-voorman niet vertellen en ook Dell gaf het bekende’geen commentaar’ als reactie op de vraag naar meer informatie.Shuttleworth maakte verder duidelijk dat er geen plannen zijn om met HPof een andere grote pc-fabrikant een vergelijkbare overeenkomst als metDell te sluiten.

Dell heeft tijdens de Ubuntu Live 2007-conferentie laten wetendat het bezig is een aantal onderzoeksgebieden in relatie tot Linux uitte diepen. Zo zou het bedrijf gaarne een betere ondersteuning willenvoor audio- en videocodecs, printers, draadloze netwerken, tv-tuners,afstandsbedieningen, lcd-tv’s, projectors en 3d-effecten. Amit Bhutani,software engineer bij de Linux Development Group van Dell, liet wetendat zijn werkgever graag betere Linux-drivers voor ATi-producten zouwillen zien. Dell wil namelijk ATi-apparatuur verwerken in zijncomputers, maar het gebrek aan goede drivers houdt dit tegen. Op ditmoment levert Dell alleen Ubuntu-pc’s met grafische chips van Intel ennVidia. Verder liet Bhutani doorschemeren dat Dell tegen het einde vandeze zomer zijn Linux-producten ook in andere landen dan de VS gaataanbieden.

Dell-pc met Ubuntu

Bron: Tweakers.net

Service pack 1 voor Windows Vista pas in 2009

Er zijn geruchten opgedokenwaaruit blijkt dat Microsoft het eerste service pack voor Windows Vistapas in 2009 zal vrijgeven. Deze nieuwe berichten gaan lijnrecht integen eerdere geruchten, die stelden dat SP1 nog dit jaar zouverschijnen.

Vista Ultimate-omdoos met pleisterBegin deze maand was het gerucht opgedokendat Microsoft dit jaar nog, namelijk in november, het eerste servicepack voor Windows Vista zou uitbrengen. Vrij snel daarna maakteMicrosoft bekend dat een bxc3xa8taversie van het pleisterpakket later ditjaar zou worden vrijgeven, zodat het service pack zelf in 2008 hetlicht zou zien. Dit zou een logische stap zijn, omdat veel bedrijvenwachten met overstappen totdat er een eerste service pack is verschenenen de grootste bugs uit het besturingssysteem gehaald zijn. Inmiddelsheeft een nieuw gerucht de kop opgestoken: Windows Vista SP1 zal in2009 verschijnen. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk, omdat WindowsSeven, de opvolger van Window Vista, gepland staat voor 2010. Voor allemomenten om een service pack uit te brengen valt wel iets te zeggen enhet is nu aan Microsoft om te zeggen waar diens voorkeur ligt.

Bron: Tweakers.net