Dell breidt Linux-aanbod uit

Dell is tevreden over de verkoopvan Linux-pc’s tot nu toe. Het bedrijf heeft daarom besloten op kortetermijn nog meer computers van Linux te gaan voorzien. Wanneer dit zalgebeuren, is nog niet bekendgemaakt.

Mark Shuttleworth, deoprichter van de Linux-distributie Ubuntu, heeft verteld dat Dell goedte spreken is over de vraag naar met Ubuntu uitgeruste Linux-pc’s. Decomputerbouwer begonin mei met de levering van Ubuntu-pc’s. Dell bevestigde bij monde vanwoordvoerster Anne Camden wat Shuttleworth ook al had laten weten.Camden vertelde dat de Ubuntu-Dell-pc’s vooral verkocht zijn aanopensourcefans. Volgens Shuttleworth zal Dell de komende maanden hetassortiment Linux-computers verder uitbreiden. Wat dit precies inhoudt,wilde de Ubuntu-voorman niet vertellen en ook Dell gaf het bekende’geen commentaar’ als reactie op de vraag naar meer informatie.Shuttleworth maakte verder duidelijk dat er geen plannen zijn om met HPof een andere grote pc-fabrikant een vergelijkbare overeenkomst als metDell te sluiten.

Dell heeft tijdens de Ubuntu Live 2007-conferentie laten wetendat het bezig is een aantal onderzoeksgebieden in relatie tot Linux uitte diepen. Zo zou het bedrijf gaarne een betere ondersteuning willenvoor audio- en videocodecs, printers, draadloze netwerken, tv-tuners,afstandsbedieningen, lcd-tv’s, projectors en 3d-effecten. Amit Bhutani,software engineer bij de Linux Development Group van Dell, liet wetendat zijn werkgever graag betere Linux-drivers voor ATi-producten zouwillen zien. Dell wil namelijk ATi-apparatuur verwerken in zijncomputers, maar het gebrek aan goede drivers houdt dit tegen. Op ditmoment levert Dell alleen Ubuntu-pc’s met grafische chips van Intel ennVidia. Verder liet Bhutani doorschemeren dat Dell tegen het einde vandeze zomer zijn Linux-producten ook in andere landen dan de VS gaataanbieden.

Dell-pc met Ubuntu

Bron: Tweakers.net

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.