PayPal gaat financiering aanbieden

PayPal gaat in samenwerking met debank GE Money kredietfinanciering aanbieden aan internethandelaren, zoheeft de betalingsdienst vandaag bekendgemaakt. Webshops kunnen dankzijde dienst uitstel van betaling aanbieden aan klanten.

Paypal-VISA-kaartDenieuwe dienst gaat PayPal Pay Later heten en stelt online verkopers instaat kredietrekeningen aan klanten aan te bieden met flexibelefinancieringsmogelijkheden, zoals uitstel van betaling voor negentigdagen. Volgens PayPal zal de rente op de uitgestelde betalingen wordengedeeld met Money GE en zal de hoogte van de interest concurrerend zijnten opzichte van kredietproducten van andere diensten. Handelaren diegebruik maken van PayPal Pay Later hoeven hier niet extra voor tebetalen; ze blijven de standaardkosten betalen die PayPal voor hetafhandelen van transacties in rekening brengt, aldus een woordvoerstervan het bedrijf.

PayPal hoopt met de dienst nieuwe klanten tetrekken en het aantal transacties per klant te verhogen. Volgensonderzoek dat uitgevoerd is door eBay, het moederbedrijf van PayPal,zou 56 procent van de PayPal-gebruikers eerder aankopen doen via eensite, als deze de mogelijkheid tot uitstel van betaling aanbiedt. Ookhoopt PayPal met de financieringsdienst een nieuw wapen in handen tehebben in de strijd met Google’s betaaldienst Checkout.

Bron: Tweakers.net

TomTom Go 720T gereviewd

Met de introductie van de nieuweGo-modellen uit de x20-serie komt TomTom met een behoorlijk aantalvernieuwingen voor zijn navigatiesysteem. JouwNav.nl testte hettopmodel, de TomTom Go 720T.

TomTom Go 720TWatdirect opvalt aan de nieuwe Go-modellen is de flinke afslankkuur die deapparaten hebben ondergaan. De Go 720T, welke een winkelprijs heeft vanongeveer 550 euro, blijkt slechts 24 millimeter dik te zijn, terwijldeze toch een aanraakgevoelig 4,3"-scherm heeft. Een andere vernieuwingis dat het navigatiesysteem niet langer de aansluitingen in de houderheeft weggewerkt, maar dat deze naar de onderzijde van hetnavigatie-instrument zijn verplaatst. Het apparaat biedt eenkoptelefoonuitgang, een aansluiting voor de meegeleverde tmc-module,een mini-usb-ingang voor de verbinding met pc en het opladen, en eenslot voor sd-kaarten. Intern heeft de TomTom 2GB flashgeheugen, waarvan1,5GB gebruikt wordt voor het kaartmateriaal van West Europa. Om de wegte kunnen vinden kiest TomTom voor de betrouwbare en snelle gps-chipsetSiRFstar III, terwijl de cpu draait op 400MHz. Samen met 64MBwerkgeheugen meent de reviewer vast te kunnen stellen dat de Go 720Tvlotjes te bedienen is en lange routeberekeningen snel uitvoert.

Hettopmodel draait net als alle nieuwe Go-modellen op NavCore 7, hetnieuwste besturingssysteem van TomTom. De software bevat een flinkaantal vernieuwingen, waarvan de MapShare-functie de meest nuttigelijkt te zijn. Hierbij kunnen gebruikers zelf aanpassingen maken op hetdigitale kaartmateriaal, en deze met behulp van TomTom Map Share metanderen delen. Zo kunnen eventuele fouten in de digitale kaarten vanTeleAtlas – een bedrijf waar TomTom onlangs nog een bodop deed – eenvoudig gecorrigeerd worden. Een andere nieuwigheid is deingebouwde fm-transmitter, waardoor muziek en navigatie-instructies viade autoradio zijn te beluisteren. Helaas blijkt het uitgestuurdegeluidsniveau bijzonder laag, waardoor het volume bijna geheelopengedraaid moet worden. Een nuttiger feature lijkt despraakherkenning te zijn. Door de plaatsnaam en het adres hardop uit tespreken, presenteert de Go 720T direct de bijbehorende bestemmingen. Inde praktijk blijkt deze mogelijkheid volgens de reviewer verrassendgoed te werken. Ook de handsfree-optie voor het bellen met eenbluetooth-telefoon voldoet, al ontbreekt een aansluiting voor eenexterne microfoon.

Toch weten de reviewers ook de vinger op een zere plek te leggen. De tmc-optievoor het binnenhalen van actuele verkeersinformatie blijkt nog steedsslecht te werken. De Go 720T blijkt erg veel tijd nodig te hebben omeen tmc-signaal te vinden. Indien de verbinding uiteindelijk wel isgelegd, blijkt de informatie over files en flitsers gelukkig welprobleemloos te werken. Totdat TomTom de verbindingsproblemen heeftweten op te lossen, vraagt de reviewer zich af of de 50 euro meerkostenvoor de tmc-module geen weggegooid geld is. De reviewers raden daarompotentixc3xable kopers aan om voorlopig de goedkopere Go 720 te kiezen.

Bron: Tweakers.net

Analist: 'Komst SP3 voor Windows XP is zeker'

Na talloze geruchten over het aldan niet uitstellen of schrappen van een derde service pack voorWindows XP, claimt Directions on Microsoft-analist Matt Rosof nu dathet pakket er zeker komt, en wel in het eerste kwartaal van 2008.

Windows XP Service Pack 3WindowsXP is eind oktober 2001 vrijgegeven aan het grote publiek. Minder daneen jaar later, namelijk 9 september 2002, werd het eerste service packgepubliceerd. Het tweede service pack zag op 6 augustus 2004 hetlevenslicht. Volgens veel gebruikers is Windows XP sindsdien quafeatures en driverondersteuning ‘af’, aldus analist Rosof. Het isdaarom geen vreemde gedachte om een nieuw service pack te publiceren,zo meent Rosof, zodat support verlengd kan worden. Het Redmondsesoftwarebedrijf kondigdein maart van dit jaar aan dat er aan een derde service pack gewerktwordt. Als voorlopige lanceringsdatum wordt de eerste helft van 2008vermeld, maar verschillende geruchten over uitstel xe2x80x93 en zelfs afstel xe2x80x93hebben hierover twijfel doen rijzen.

Redmond Channel PartnerOnline probeerde duidelijkheid te krijgen door Microsoft tecontacteren, maar daar wilde men geen concretere toezeggingen doen overhet tijdspad van de release van het updatepakket. Wanneer eenbxc3xa8taversie zal verschijnen is dus onbekend, evenals het antwoord op devraag of Windows XP Service Pack 3 naast patches ook nieuwe featureszal bevatten. Sinds de release van Windows Vista in januari is hetmarktaandeel van Windows XP relatief hoog gebleven. Het uitbrengen vaneen nieuw service pack zou ervoor kunnen zorgen dat een grotere groepmensen en bedrijven blijft hangen bij Windows XP, omdat het voldoet aande door hen gestelde eisen, en niet de overstap maakt naar WindowsVista.

Bron: Tweakers.net

Belg kon gratis pinnen

Een man opende een rekening bij bank van de Post in Belgixc3xab, met dezerekening kon hij pinnen, zonder dat er iets van zijn rekeningafgeschreven werd.

Deman uit Eeklo had een rekening geopend bij de bank, maar kreeg nietzijn eigen kaart. Hij kreeg de kaart van een naamgenoot uit Knokke.

"Een menselijke fout. Blijkbaar zijn enkele controles over het hoofdgezien." aldus een woordvoerder tegen de Vlaamse krant Het LaatsteNieuws.

Ondanks dat het niet de schuld is van de man moet hij al het geld terugbetalen aan de bank. De bank stort het op haar beurt dan door naar debenadeelde.

Bron: Techzine

Turkse banken bestolen door Russische hackers

Computer_motorzaagTurkse banken zijn de afgelopen twee jaar 340.000 euro kwijtgespeeldaan twee Russische hackers, die zich met een dedictated server toegangverschaften tot een pc in een datacenter in Amerika.

Zehadden de desktop voorzien van een applicatie die in staat was omandere pc’s in het datacenter te besmetten met Trojaanse paarden,waarop die pc’s dan weer gebruikt werden om bankgegevens te stelen.

Met die bankgegevens kon men geld overhevelen naar de rekeningen vanTurkse hackers, die op hun beurt het geld terugstortten naar deRussische hackers. Verspreid over twee jaar hebben de criminelen doormiddel van 265 transacties zichzelf 340.000 euro rijker gemaakt. Exc3xa9nvan de hackers is inmiddels gearresteerd, de andere hacker isvoortvluchtig.

Bron: Techzine

Nieuwe MSN worm stuurt zogenaamde pikante foto's

Tegenwoordig zijn er verschillende virussen die circuleren op MSN omzo maar nieuwe mensen te infecteren. Wederom is er een nieuwe worm op MSN te vinden, deze worm probeert mensen te verleiden foto’s binnen te halen.

De foto’s die de worm probeert door te sturen zitten verpakt in zip-bestanden. Dezezip-bestanden hebben namen als Photo_album.zip, photos2007_.zip,images.zip en Photo.zip.
De worm, Backdoor.Win32.IRCBot.acd genaamd, stuurt zichzelf door aaniedereen die zich in de lijst met contactpersonen bevindt van degexc3xafnfecteerde persoon. De tekst die de worm gebruikt is: Psssst xe2x80xa6. Just between me and you, please acept. Looking for hot summer pictures ? Well here they are!!
Naast de tekst stuurt de worm ook een link mee naar de website chatamis.net. Deze website liet echter weten dat zij niks te maken heeft met de worm.
Nadat de worm zich genesteld heeft in de computer heeft de virusschrijver volledig de controle over de computer.

Naast Engels spreekt de worm ook nog elf andere talen, waaronder ook Nederlands.
De zinnen die de worm dan gebruikt zijn:

  • Kijk hoe erg Paris Hilton er aan toe is na gevangenschap :(
  • Jij en ik !!!! xe2x80xa6. kijk :p
  • Kijk eens naar mijn fotos hihi :p
  • HEY !! accepteer mn fotos dan !
  • met mijn beste vriend op de foto !! :$
  • Dit ben ik naakt op de foto, stuur alsjeblieft niet door.
  • Kijk wat ik gevonden heb :o Jessica Alba naakt !!

Bron: Techzine

Problemen met Google Analytics

De Google software Google Analytics is een gratis tool om deactiviteit van websites te meten. Dit wordt vooral door webmastersgebruikt, zodat er gericht reclame kan worden geplaatst. Tot nu toedeed de software zijn werk redelijk goed, maar in de laatste paar dagenwaren er immense problemen.

Google_analyticsAfgelopen Zaterdag konden de gebruikers van Google Analytics hun data niet meer bekijken. Naar aanleiding hiervan heeft het team van Google Analytics gisteren een post op hun blog gemaakt,waarin mensen op de problemen attent worden gemaakt. Volgens google iser geen data verloren gegaan, maar is er door een fout in het systeemgeen data aan de webmasters geleverd. Op dit moment lijken de problemenopgelost, want in een actuelere blogpost staat dat de data weer bij degebruikers moeten verschijnen.

Ook in midden juli (in het weekend van 14 juli) waren er problemen metGoogle-Analytics. Ook toen werd er tijdelijk geen data aan de klantengeleverd, maar volgens google was toen maar een klein gedeelte van degebruikers getroffen. Kort daarvoor klaagden mensen dat ze niet kondeninloggen en dat ze geen nieuwe accounts konden openen.

Het is nog niet bekend wat deze problemen veroorzaakt. In mei heeftGoogle de dienst een grote onderhoudsbeurt gegeven. Hierdoor wordtsteeds vaker gespeculeerd dat de problemen met deze update samenhangen.Ook de performance van de service zou onder deze update te leidenhebben.

Bron: Techzine