Medion-seniorentelefoon te koop bij Belcompany

Belcompany gaat de Medion-seniorentelefoon opnemen in hetassortiment, de telefoon is per direct te koop in de winkel. Deseniorentelefoon is te koop voor 149,99 euro inclusief btw.

De telefoon, die speciaal gemaakt is voor voor oudere mensen, biedt eenoverzichtelijk keuzemenu, heeft grotere toetsen en een contrastrijkedisplay met een duidelijk leesbaar lettertype. Dit is beter voor deoudere mens, omdat meestal over deze factoren wordt geklaagd.

De oudere gebruiker kan met het seniorenmobieltje bellen, sms’en en menkan sneltoetsen voor noodnummers instellen. Voor het handsfree bellenis er een ingebouwde luidspreker en er zitten tevens drie snelkeuzetoetsen. De telefoon kan maximaal 250 uur standby zijn en de spreektijdis ongeveer 200 minuten. De telefoon is 123,5 x 45 x 14,5 mm.

"We zijn erg blij dat een grote detailshandelsorganisatie, alsBelcompany, onze telefoon opneemt in zijn portfolio. Doordat Belcompanybijna 165 vestigingen in Nederland heeft, wordt het voor iets ouderegebruikers hiermee een stuk makkelijker de seniorentelefoon aan teschaffen. De seniorentelefoon biedt alle veelgebruikte mogelijkhedenvan een moderne mobiele telefoon, maar met een eenvoudige bediening."
aldus Michiel van der Vliet, Sales Director bij Medion Benelux.

Bron: Techzine

VoIP slecht beveiligd tegen hackers

Bellen via bepaalde VoIP software is niet 100% veilig. Hackers zijn erin geslaagd om de computer van een gebruiker via een VoIP gesprek te besmetten. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een bepaalde code die verstopt zit in een VoIP gesprek.

VoipTijdenseen conferentie in Las Vegas over hacking en beveiliging, is naarbuiten gekomen dat hackers erin geslaagd zijn om computers binnen tedringen via VoIP gesprekken. Aangeraden wordt nu om geen vreemde telefoontjes aan tenemen via VoIP. Uit een onderzoek van Sipera Systems blijkt dat tijdenshet bellen een kleine code zich installeert op de computer van eengebruiker. Firewalls en anti-virussoftware waarschuwen niet aangezienhet hier gaat om een code van een paar bits. Door deze code kan decomputer van de gebruiker op afstand worden bestuurd. Zo kunnen dusprivxc3xa9 gegevens ongewenst openbaar gemaakt worden.

McAfee maakt zich nog geen zorgen aangezien deze hack nog niet in denormale werkomgeving is voorgekomen. McAfee analist Greg Day meldt "Alswe dit tegenkomen in de echte wereld, kunnen we een antivirussignatuurschrijven. Als het probleem zich echt voordoet, zullen we dat ook zekerdoen".

Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van Windows XP SP2, een firewallvan Windows en anti-virussoftware van McAfee. Of de hack ook werktonder Windows Vista is niet duidelijk. Wel meldt Sachin Joglekar, vanSipera Systems, dat de gevaren niet onderschat moeten worden en datbeveiligingsbedrijven snel moeten reageren op deze nieuwe bedreiging.

In welke VoIP software deze hack werkt is niet duidelijk. Sipera Systems wil dit noggeheim houden en heeft de desbetreffende bedrijven ingelicht. Dezekunnen nu zo snel mogelijk een patch uitbrengen.

Bron: Techzine

Logitech komt met G9 gamemuis en vernieuwde G15

Logitech heeft deze week met de G9 Lasermuis een nieuwe muis voorgamers gexc3xafntroduceerd. Tevens bracht het bedrijf een vernieuwde versievan haar G15 gamerkeyboard uit.

G9 Laser Mouse

Volgens Logitech is de G9 muis erg geschikt voor gamers, omdat hij opvele vlakken naar wens is in te stellen door de gebruiker. Opvallend isdat de muis voorzien is van een draad, terwijl de meeste muizen dietegenwoordig uitkomen draadloos zijn.
Logitech levert de muis met twee verwisselbare gripdelen. De Wide-Loadgrip levert de gamer een groter gripoppervlak dat zacht aanvoelt,terwijl de Precision grip is voorzien van Logitechs DryGrip techniek eneen compact oppervlak levert. Het bedrijf verwacht in de toekomst extragripdelen uit te brengen.

Ook is het mogelijk om het gewicht van de G9 aan te passen en delocatie van het gewicht te verplaatsen. In totaal kunnen er tot viergewichtjes in de muis worden geplaatst met een totaalgewicht van 28gram. Doordat Logitech meerdere en verschillende gewichtjes meelevertkunnen er honderden combinatie gemaakt worden, zodat er voor elke gamerwel een juiste combinatie bijzit.

Andere noviteit is de nieuwe versie van Logitechs SetPoint software.Hiermee kunnen gamers een aantal profielen voor hun muis aanmaken.Handig is dat deze profielen opgeslagen kunnen worden op het interne geheugenin de muis, zodat de profielen altijd bij de hand zijn. Het is nietnodig om op alle computers de software te installeren, want met eenknopje op de bodem van de muis kunnen de reeds gexc3xafnstalleerde profielengeselecteerd worden. Profielen kunnen ook voorzien worden van hun eigenLED-kleur, zodat de kleur die de muis uitstraalt gematched kan wordenaan de verlichting van de PC.

Ook de dpi van de muis kan realtime worden ingesteld, varixc3xabrend van 200dpi voor zeer precieze controle, tot 3200 dpi voor snelle en preciezecontrole. Dat is ook de reden dat de USB verbinding met draad om dehoek komt kijken, want de verbinding levert tot 1.000 reports perseconde.
Laatste feature is de MicroGear Precision Scroll Wheel die Logitechvorig jaar al introduceerde op de MX Revolution. Met dit scrollwiel ishet mogelijk om een draai te geven aan het wiel, waarna het wiellangzaam uitrolt. Dit levert een realistischer scrollgevoel op. Voorprecisiescrolling in shooters en andere spellen kan er middels eenschakelaar ook gekozen worden voor een klassiek scrollwiel.

De G9 zal in september in de Amerikaanse winkels liggen en heeft een adviesprijs van 99,99 dollar.

Vernieuwde G15 keyboard

Logitech heeft tevens het G15 keyboardin een nieuw jasje gestoken. Het apparaat is wat compacter dan zijnvoorganger, mede dankzij het feit dat Logitech het aantalprogrammeerbare toetsen heeft teruggebracht naar zes stuks. Dezetoetsen zijn uiteraard weer naar wens in te stellen en gecombineerd metdrie modes zijn er per spel of applicatie achttien sneltoetsen in te stellen.

Volgens Logitech is de ondersteuning voor het GamePanel LCD schermflink uitgebreid. Het schermpje dat 160×43 pixels kan weergeven, biedtnu volledige ondersteuning voor World of Warcraft, Battlefield 2142 enQuake Wars. Logitech stelt echter ook een software development kit(SDK) gratis ter beschikking, waardoor gamers ook zelf aan de slagkunnen en het toetsenbord kunnen instellen voor andere games.

Verder zijn er weer twee USB-poorten aanwezig, verlichte toetsen en eengame-mode schakelaar die de Windows-toets uitschakelt tijdensgamesessies. Het nieuwe G15 toetsenbord ligt rond dezelfde tijd als de G9 muis in de schappen en heeft eveneens een richtprijs van 99,99 dollar.

Bron: Techzine

Relatieplanet pakt domeinoplichter aan

RelatieplanetDe rechtbank van Amsterdam heeft de eigenaar van het domeinrelatieplanner.nl veroordeeld. Hij moet het domein overdragen aan dewebsite Relatieplanet.nl en moet een schadevergading van 7500 eurobetalen. Relatieplanet had de zaak aangespannen omdat de veroordeelvolgens de site misbruik maakte van het feit dat de domeinnamen nogal op elkaar lijken qua naam.

Relatieplanet.nl,de grootste datesite van Nederland, heeft al lange tijd last vantyposquatting. Hierbij word ingespeeld op typfouten die gebruikersmaken bij het intypen van een domeinnaam in de browser. Bedrijven kopendomeinnamen op die sterk lijken op relatieplanet.nl en zetten daarreclame op. Dit zorgt voor inkomsten bij deze websites en niet bij derechtmatige eigenaar.

Relatieplanner.nl was niet de eerste website waar Relatieplanet tegenopgetreden is. Eerder had het bedrijf te kampen met sites alsrelatieplaneet.nl, relatieplenet.nl en relatiplanet.nl. De eigenarenvan deze domeinen kwamen in overleg tot een oplossing metRelatieplanet, maar de eigenaar van Relatieplanner heeft dit blijkbaarniet willen doen.

Afgelopen jaar, werd Relatieplanet geconfonteerd met relatieplanner.nl. Het verschil was dat deze site ook qua uiterlijk heel erg veel leek op de website van Relatieplanet. De man die schuil ging achter relatieplanner.nl, was een Nijmeegse man die handelt onder de naam ART-DISPLAY. Deze naam was ook bekend op internetoplichting.nl.

Bron: Techzine

Surfnet meldt zich aan bij Opta

Surfnet meldt zich aan bij Opta
‘Onder bezwaar’ geeft Surfnet toe aan eis van de Opta.

De jarenlange en hoog oplopende controverse tussen wetenschapsnet Surfnet en toezichthouder Opta is vooralsnog in het voordeel van de laatste beslecht.

Optaliet weten: "Inmiddels heeft Opta van Surfnet BV een reactie op hetbesluit ontvangen. Omdat het een lopende zaak betreft doen wij daaroververder geen mededelingen."

Surfnet is minder flauw. Directeur Erwin Bleuminkbevestigt dat surfnet overstag is gegaan teneinde de dwangsom teontlopen: "We hebben ons geregistreerd bij de Opta, maar onder bezwaar."

Hijblijft de verplichte registratie bestrijden: "Wij zijn geen openbaaraanbieder van toegang tot internet. We kopen in bij derden en makengebruik van 6.000 kilometer glasvezel die door telecombedrijven zijngeleverd. En wij leveren op onze beurt weer beperkt aan instellingendie door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen zijnerkend."

Bleumink vindt het onjuist datSurfnet in xc3xa9xc3xa9n hoek wordt gezet met commercixc3xable aanbieders gezien debijzondere status van Surfnet als verlengstuk van de wetenschappelijkeinstellingen in Nederland: "Het volgende is dat Opta ook deuniversiteiten wil registreren en dat gaat echt te ver."

VolgensBleumink zijn de zusternetten voor de wetenschap in Belgixc3xab en Luxemburgweliswaar als openbaar net ingeschreven, maar dat is in Duitsland,Frankrijk en Engeland niet het geval. "Tenminste zou je tochuniformiteit mogen verwachten want het gaat om Europese regelgeving."

Bleuminkheeft, anders dan vermoed, geen vrees voor regels die eventueel wordenopgelegd aan Surfnet: "We doen al vrijwillig mee met verplichtingen aantelecombedrijven, zoals die voor het aftappen door justitie. Weontduiken geen regels en willen dat ook niet doen."

Dekosten van de inschrijving bij de Opta, volgens Bleumink enkeletienduizenden euro’s vormen ook geen beletsel voor Surfnet: "We zijngericht op innovatie dus kunnen dat geld altijd beter benutten maar opeen omzet van 30 miljoen euro is dat bedrag geen obstakel."

Bron: Planet

Testers ontvangen Vista SP1 en Windows XP SP3

Vista

Microsoft heeft zijn betatesters twee nieuwe Service Packsgestuurd. Het gaat om Service Pack 1 voor Windows Vista en Service Pack3 voor Windows XP. Beide SP’s moeten nog voor het eind van het jaarbeschikbaar zijn op de Microsoft-website.

Vooral het Service Pack 1 voor Vista wordt door veel mensen halsreikend afgewacht. Zo heeft het besturingssysteem nog flink bugs met ReadyBoost,het kopixc3xabren van grote bestanden, ontwaken uit slaapstand/hibernate enhet afspelen van blu-ray-films. Een aantal van deze problemen wordeninmiddels opgelost door het "938979 Vista Performance and Reliability Pack" en het "938194 Vista Compatibility and Reliability Pack." Deze packs zijn los te downloaden, maar zullen worden opgenomen in Service Pack 1.

OokWindows XP krijgt een derde service pack. Of hier veel nieuwefunctionaliteit mee geleverd gaat worden is nog een vraag. Wel isbekend dat SP3 meer dan 900 bugfixes telt.

De kans dat debeta-Service Packs op het internet uitlekken lijkt vooralsnog klein.Elke tester heeft een andere build gekregen, waardoor een gelektService Pack makkelijk naar zijn ‘eigenaar’ te traceren is. SP1 voorVista is 3.07 GB (32-bit) of 4.3 GB (64-bit) groot, de XP SP3-updatetelt op dit moment 350 MB.

Bron: PCMweb

Dell en UPC blazen PC Privxc3xa9 nieuw leven in

UPC Nederland en Dell zijn een samenwerking gestart waarbij ze klanteneen totaalpakket gaan bieden. Nieuwe klanten kunnen bij aanschaf vaneen Internet en Bellen-pakket van UPC nu ook kiezen voor een Delldesktop of laptop; dit alles voor xe2x82xac49,95 per maand. Bestaande klantendie hun contract met twaalf maanden verlengen krijgen een Dell-vouchert.w.v. xe2x82xac100,- om een product van Dell aan te schaffen (minimaleaanschafbedrag xe2x82xac599,-).

inspiron_1501_achter

Het maandbedrag van xe2x82xac49,95 omvat een UPC Internet en Bellen-Basispakket ter waarde van xe2x82xac19,95 en een renteloze lening voor aflossing vande Dell PC of laptop in 24 maanden. Daarna is de PC afgelost enresteert de xe2x82xac19,95 per maand.

Bron: Hardware.info

Apple komt met nieuwe iMac

Apple presenteert zijn nieuwe iMac-productlijn, met breedbeeldschermenvan 20 en 24 inch in behuizingen van aluminium en glas. Alle nieuweiMacs zijn uitgerust met de nieuwste Intel Core 2 Duo-processors enworden geleverd met een nieuw, ultradun aluminium Apple Keyboard, eeningebouwde iSight-videocamera voor videoconferenties en iLife ’08. De20-inch iMac is verkrijgbaar vanaf 1199 Euro en de 24-inch iMac vanaf1749 Euro.

07imac_hero_550_01

2,0-GHz 20-inch iMac specificaties:

xe2x80xa2 20-inch LCD-breedbeeldscherm;
xe2x80xa2 Intel Core 2 Duo-processor van 2.0 GHz;
xe2x80xa2 1 GB 667-MHz DDR2 SDRAM, uitbreidbaar tot 4 GB;
xe2x80xa2 slot-loading 8x SuperDrive met double-layerondersteuning (dvdxc2xb1r DL/dvdxc2xb1rw/cd-rw);
xe2x80xa2 ATI Radeon HD 2400 XT met 128 MB GDDR3-geheugen;
xe2x80xa2 ingebouwde iSight-videocamera;
xe2x80xa2 ingebouwde AirPort Extreme 802.11n- en Bluetooth 2.0+EDR-voorziening voor draadloze netwerkverbindingen;
xe2x80xa2 7200-rpm serixc3xable ATA harde schijf van 250 GB;
xe2x80xa2 mini-DVI-uitvoer (adapters voor DVI, VGA en composite-/S-video afzonderlijk verkrijgbaar);
xe2x80xa2 ingebouwde stereoluidsprekers en een ingebouwde microfoon;
xe2x80xa2 nieuw Apple Keyboard, Mighty Mouse en Apple Remote (infrarood-afstandsbediening).

2,4-GHz 20-inch iMac specificaties:

xe2x80xa2 20-inch LCD-breedbeeldscherm;
xe2x80xa2 Intel Core 2 Duo-processor van 2.4 GHz;
xe2x80xa2 1 GB 667-MHz DDR2 SDRAM, uitbreidbaar tot 4 GB;
xe2x80xa2 slot-loading 8x SuperDrive met double-layerondersteuning (dvdxc2xb1r DL/dvdxc2xb1rw/cd-rw);
xe2x80xa2 ATI Radeon HD 2600 PRO met 256 MB GDDR3-geheugen;
xe2x80xa2 ingebouwde iSight-videocamera;
xe2x80xa2 ingebouwde AirPort Extreme 802.11n- en Bluetooth 2.0+EDR-voorziening voor draadloze netwerkverbindingen;
xe2x80xa2 7200-rpm serixc3xable ATA harde schijf van 320 GB;
xe2x80xa2 mini-DVI-uitvoer (adapters voor DVI, VGA en composite-/S-video afzonderlijk verkrijgbaar);
xe2x80xa2 ingebouwde stereoluidsprekers en een ingebouwde microfoon;
xe2x80xa2 nieuw Apple Keyboard, Mighty Mouse en Apple Remote (infrarood-afstandsbediening).

2,4-GHz 24-inch iMac specificaties:

xe2x80xa2 24-inch LCD-breedbeeldscherm;
xe2x80xa2 Intel Core 2 Duo-processor van 2.4 GHz;
xe2x80xa2 1 GB 667-MHz DDR2 SDRAM, uitbreidbaar tot 4 GB;
xe2x80xa2 slot-loading 8x SuperDrive met double-layerondersteuning (dvdxc2xb1r DL/dvdxc2xb1rw/cd-rw);
xe2x80xa2 ATI Radeon HD 2600 PRO met 256 MB GDDR3-geheugen;
xe2x80xa2 ingebouwde iSight-videocamera;
xe2x80xa2 ingebouwde AirPort Extreme 802.11n- en Bluetooth 2.0+EDR-voorziening voor draadloze netwerkverbindingen;
xe2x80xa2 7200-rpm serixc3xable ATA harde schijf van 320 GB;
xe2x80xa2 mini-DVI-uitvoer (adapters voor DVI, VGA en composite-/S-video afzonderlijk verkrijgbaar);
xe2x80xa2 ingebouwde stereoluidsprekers en een ingebouwde microfoon;
xe2x80xa2 nieuw Apple Keyboard, Mighty Mouse en Apple Remote (infrarood-afstandsbediening).

Bron: Hardware.info

Spykermuis

trust_spyker_lasermuis.jpg

De Ducati USB van Sandisk kenden wel al, maar vandaag komt Trust met de Spyker F1 Wireless Laser Mouse. Niet geheel toevallig is Trust sponsor van het Nederlandse SpykerF1-team. Let op de gaspedaalachtige afwerking. Veertig euro gaat dezedinkey toy onder de USB sleutels kosten.

Bron: Gizmodo

Nokia presenteert twee nieuwe mobieltjes

Nokia, de Finse fabrikant van mobiele telefoons, brengt een tweetal nieuwe modellen op de markt. Het gaat om de Nokia 7900 en de Nokia 7500, beide mobieltjes maken deel uit van de nieuwe prisma range.

De nieuwe Nokia 7900.
De nieuwe Nokia 7900.

De beide modellen onderscheiden zich van bestaande telefoons door hun vormgeving. De vormgeving is gebaseerd op de geometrische lijnen zoals die ook te vinden zijn bij een geslepen diamant.

De Nokia 7500.
De Nokia 7500.

Het meest uitgebreide toestel van de twee, de 7900 is uitgerust met een organisch LED hoofdscherm dat tot 16 miljoen kleuren ondersteunt. De zogenaamde levende screensaver zorgt er ieder moment van de dag voor dat de Nokia 7900 Prism er anders uit ziet. Zo veranderen de kleuren in de loop van de dag heel subtiel naargelang het tijdstip maar ook de mate waarin de accu is geladen en de sterkte van het ontvangstsignaal zijn van invloed op het uiterlijk van de levende screensaver. De achterzijde van het toestel is gemaakt van geanodiseerd aluminium.

De Nokia 7900 is uitgerust met dual band 3G technologie aan boord voor snel browsen, surfen en downloaden van het net. Verder betreft het een quad band GSM toestel met een 2 megapixel camera aan boord. Standaard is het toestel uitgerust met 1 gigabyte aan intern geheugen.

De Nokia 7500 is in feite het kleine broertje van de 7900 niet zozeer qua formaat, maar qua mogelijkheden. Zo ontbreekt hier de 3G techniek en heeft het toestel geen organisch led-paneeltje aan boord, maar is het uitgerust met een gewoon lcd-schermpje. Wel is ook de 7500 uitgerust met een 2 megapixel camera en het toestel kan worden uitgerust met een micro secure digital (microSD) geheugenkaartje van maximaal 2 gigabyte.

Bron: De Telegraaf