Ilse Media lanceert mobiele versie Web-log.nl

WeblogUitgever Ilse Media is bezig met de ontwikkeling van een mobiele variant van het populaire Web-log.nl, zo meldt Emerce. Daarnaast kijkt Ilse samen met Nokia naar de mogelijkheden van het uitgeven van “mobiele tijdschriftjes”.

Ilse past momenteel haar systemen aan voor het aanbieden van de 400 duizend web-log pagina’s. Daarnaast wordt gewerkt aan een mobiele versie van de ‘vergelijkingssite Kieskeurig.nl. Over enige tijd is het dus ook in de winkel mogelijk productvergelijkingen te raadplegen.

Volgens Erik Rovers van Ilse is de grootste ergernis van mobiele surfers nog steeds de niet-passende vormgeving van websites en de lage laadsnelheid van webpagina’s. Daarom werden voor Nu.nl en voor Ilse-dochter Startpagina al eerder mobiele versies ontwikkeld.

Nu.nl genereert mobiel maandelijks “rond de 1,8 miljoen pageviews en ongeveer 150.000 unieke bezoekers, Startpagina 200.000 unieke bezoekers en 1,6 miljoen pageviews per maand.” Het gaat daarbij om de algemene sites en de mobiele webplekken van de Ilse-sites in de mobiele portalen van telecomaanbieders. Een relatief klein aantal unieke bezoekers genereert dus veel pageviews.

Toch groeit het aantal mobiele bezoekers gestaag, vooral onder invloed van de relatief goedkope flatfee abonnementen die alle operators inmiddels aanbieden. Daarom wil Ilse haar grootste websites naar de mobiele telefoon brengen. We zien dat het gebruik van mobiel internet van maand op maand met tussen de 5 en 10 procent groeit”, aldus de manager die verantwoordelijk is voor mobiele ontwikkelingen.

Eerder werd het businessmodel van de Web-log paginaxe2x80x99s al aangepast met de toevoeging van reclame. Omdat de uitgever ervan uitgaat dat ook het mobiele weg grotendeels gefinancierd zal worden ui tadvertentie-inkomsten is de uitbreiding met een mobiele versie een logische stap. Ilse is xc3xa9xc3xa9n van de eersten die een dergelijk groo taantal pagina’s optimaliseert. Web-loggers konden al wel via de mobielberichten plaatsen.

Met Nokia samen onderzoekt Ilse Media op welke manier het een aantal Sanoma uitgaves naar de mobiel kan brengen. Hiervoor wil het gebruik gaan maken van Nokia Channels, een dienst waarmee de vormgeving van een blad vertaald kan worden naar de mobiele telefoon. Op welke manier dit precies vorm gaat krijgen en welke titels uit zullen komen is nog niet bekend.

Bron: Connexie

Hi organiseert NK Mobielwerpen

MobielwerpenVoor de derde keer organiseert Hi dit jaar het NederlandsKampioenschap Mobielwerpen. Met 77,3 meter staat het record momenteelop naam van Yannick Greiner, maar de komende editie kan iedereenproberen die afstand te verbeteren.

Tussen 15 en 24augustus vinden in vijf steden de voorrondes plaats van het Hi NKMobielwerpen. Iedereen die dat wil kan een gooi doen naar de titel’Nederlands Kampioen Mobielwerpen 2007′. Deelnemers strijden mee in dedisciplines Afstand Werpen (zo ver mogelijk) en Freestyle (zo ludiek enorigineel mogelijk).

De finale vindt plaats in Amsterdam,waarna de winnaars direct naar het Finse Savonlinna vliegen om opzaterdag 25 augustus volk en vaderland te vertegenwoordigen tijdens hetWorld Championship Mobile Phone Throwing.

Volgens YannickGreiner, Nederlands kampioen Mobielwerpen 2006, is het de kunst om detelefoon op de wind te laten zweven. ‘Dit bereik je alleen met dejuiste telefoon; zwaar, klein en axc3xabrodynamisch. Na mijn worp op het WKin Finland heb ik het perfecte werptoestel gevonden, welke dat is houdik geheim. Waarschijnlijk zal ik dit jaar mijn titel verdedigen. Eentipje van de sluier: het Nederlands record heb ik gegooid met een Nokia3310.’

Om het hele gebeuren nog een milieuvriendelijk tintjete geven zal Hi tijdens het evenement ook oude mobieltjes inzamelen omdie op duurzame en milieuvriendelijke wijze te recyclen. Daarvoor staanspeciale tonnen opgesteld op het terrein. Oude mobieltjes kunnen hier,ook na het gooien, ingeleverd worden. Zie voor data en tips en trucs de website.

Bron: Connexie

Vista te instabiel voor Olympische Spelen

Olympische_spelen_2008Alle computers van de Olympische Spelen inPeking in 2008 zullen draaien op Windows XP en niet op Vista. Volgenshoofdsponsor Lenovo is Vista nog te instabiel. Tijdens de Spelen isgeen ruimte om te experimenteren, aldus een woordvoerder.

Precies een jaar voordat de Olympische Spelenin Peking van start gaan, heeft hoofdsponsor Lenovo gekozen voorWindows XP als besturingssysteem voor alle computers die tijdens hetevenement worden gebruikt. Daarmee schuift de sponsor Microsoftsactuele besturingssysteem Vista terzijde. Dat meldt Nu.nl.

"De Olympische Spelen is een gigantisch evenement, en daar is geen ruimte om te experimenteren met nieuwe technologiexc3xabn", aldus Lenovotopman Yuanqing. Zijn bedrijf heeft nog te weinig vertrouwen in destabiliteit van Vista, zeker tijdens zo’n enorm evenement als deOlympische Spelen. Er blijken nu al twaalfduizend desktops, tweeduizendprinters, achthonderd laptops en zevenhonderd servers geleverd.

WiFi

Denieuwssite Nu.nl meldt bovendien dat tijdens de zomerspelen ook geengebruik wordt gemaakt van WiFi-internetverbindingen. Er zouden twijfelszijn over de stabiliteit en de beveiliging van de dienst. Bezoekers,sporters en officials van het evenement moeten het doen met vastenetwerkverbindingen.

Bron: Computable

Ex-topman van Dell krijgt 48 miljoen dollar

Dell1_4Kevin Rollins, de voormalige ceo van Delldie afgelopen januari aftrad, ontvangt binnenkort 48 miljoen dollar vanzijn vroegere onderneming. Dat blijkt uit gegevens die dehardwareleverancier gisteren deponeerde bij de Amerikaansebeurswaakhond SEC.

Kevin Rollins krijgt een slordige 48 miljoen dollar (zo’n 35miljoen euro) op zijn rekening bijgestort door Dell, het bedrijf waarhij tot eind januari algemeen directeur was. Rollins, die het bedrijfvanaf 2001 leidde, moest in januari het roer overdragen aan MichaelDell.

De hardwareleverancier deponeerde gisteren stukken overdeze financixc3xable transactie bij de Amerikaanse beurswaakhond Securitiesand Exchange Commission (SEC). Uit de gegevens blijkt dat het bedraggelijk is aan de waarde van 7.370.000 niet-uitgeoefende aandeelopties.Dell had hierover met Rollins een afspraak gemaakt en zal het totalebedrag van 48.462.495 dollar binnen 45 dagen naar hem overmaken.

Michael Dell

Deterugkeer van Michael Dell aan het roer van de organisatie moest hettij van tegenvallende verkoopcijfers en marktaandelen keren. Vorig jaarverloor het bedrijf veel marktaandeel aan bijvoorbeeld HP en Acer. Denieuwe topman richt zich op nieuwe innovatieve technologie enwinkelverkoop. Ook worden er ontslagen verwacht.

De afgelopenmaanden is er bij Dell veel intern onderzoek gedaan naar deboekhouding. Bovendien wordt het bedrijf ook door de SEC en dooroverheidsjuristen goed in de gaten gehouden.

Bron: Computable

Marktaandeel Linux groeit dankzij Windows Vista

Windows_linux_pinguinWindows Vista is een grote stimulans voorLinux. Het marktaandeel van Microsoft kan alleen maar zakken, terwijldat van Linux alleen maar kan groeien. Belangrijk voordeel van Linux isde prijs. Het nadeel is dat de kernel van niemand is, waardoor sla’slastig te sluiten zijn.

De komst van Windows Vista zorgt ervoor dat gebruikerssneller overstappen op Linux. "Windows Vista heeft waarschijnlijk degrootste kans voor Linux gecrexc3xaberd om meer marktaandeel te krijgen",aldus Cole Crawford, it-strateeg bij Dell in een presentatie op dejaarlijkse LinuxWorld Conferentie. Volgens Crawford zijn er een hoopbedrijven na het implementeren en gebruiken van Vista toch weerteruggestapt op Windows XP.

Microsoft heeft al vijftien jaar hetgrootste marktaandeel op de desktop. Crawford: "Dus de enige weg diezij kunnen afleggen, is die omlaag gaat. Linux kan daarentegen alleenmaar groeien. Het potentieel van dit besturingssysteem is enorm." Linuxheeft een marktaandeel van 1 procent. De besturingssystemen vanMicrosoft hebben 90 procent marktaandeel. "Verwacht wordt dat Linux dekomende twee jaar meer marktaandeel zal krijgen," zegt Crawford.

Ron Hovsepian,ceo bij Novell, maker van Linux-distributie Suse, denkt dat Linux op dedesktop de toekomst heeft. Hij zei eerder al tegen Computable: "Het zallangzaam en per marktsegment gaan. Ik denk dat de snelste groei in hetmkb te zien zal zijn. Kleine ondernemingen zijn het meest prijsbewust.SUSE Linux Enterprise Desktop kost een tiende van Windows Vista".

I love Vista

Novellbracht hun zakelijke distributie SLED10 op de markt, net voordat Vistaop de markt verscheen. De aankondiging dat autofabrikant Peugeot optwintigduizend pc’s SLED installeert kwam op de dag dat Vista in Europagelanceerd werd.

Dat was zo getimed, aldusEMEA-president Volker Smid. "Toen iemand mij laatst vroeg wat ik vanMicrosoft Vista vond, gaf ik het antwoord xe2x80x98i love vista’, want hetzorgt ervoor dat mensen gaan nadenken. Op datzelfde moment komen wijbinnen met de mededeling dat wij een besturingssysteem hebben datvijftig dollar kost, maar voor vijfhonderd dollar dingen kan." Crawforddenkt dat ook de toenemende samenwerking tussen de Linux-distributeursen Microsoft ervoor zorgt dat klanten eerder voor Linux kiezen.

Hetgrote nadeel van Linux is dat de kernel van Linux van niemand eigendomis. Dat maakt het volgens Crawford erg lastig om de service levelagreements af te spreken. Bovendien is Microsoft in het voordeel, omdatde softwaregigant een voorsprong heeft van vijftien jaar.

Ubuntu

Dellmaakte gisteren bekend dat de Linux-distributie Ubuntu in Europa openkele modellen van zijn laptops gaat installeren. Dit betreftconsumentenmachines uit de Inspiron-lijn, maar de pc-producent heeftook plannen om de zakelijke desktopdistributie Suse Linux Enterprisevan Novell te leveren.

Bron: Computable

Vertrouwelijke gegevens gestolen in Noorwegen

Internetfraude_2De vertrouwelijke gegevens van 60.000 Noren, waaronder die van dedirecteur van het Noorse College Bescherming Persoonsgegevens (CBP),zijn via internet gestolen. Dat maakte het Noorse CBP vrijdag bekend.

Onbekenden kregen toegang tot de persoonlijke codes van verschillendegebruikers, ongeveer 1,3 procent van de Noorse bevolking, die gebruikhebben gemaakt van de website van telecomaanbieder Tele2.

De gegevens waren voldoende om adreswijzigingen in gang te zetten en om post te verduisteren.

Bron: nu.nl

Vertrouwelijke gegevens gestolen

Internetfraude_2De vertrouwelijke gegevens van 60.000 Noren, waaronder die van de directeur van het Noorse College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), zijn via internet gestolen. Dat maakte het Noorse CBP vrijdag bekend.

Onbekenden kregen toegang tot de persoonlijke codes van verschillende gebruikers, ongeveer 1,3 procent van de Noorse bevolking, die gebruik hebben gemaakt van de website van telecomaanbieder Tele2.

De gegevens waren voldoende om adreswijzigingen in gang te zetten en om post te verduisteren.

Bron: nu.nl

Meldpunt voor klachten over Vista

Windowsvista3_10De Consumentenbond richt een meldpuntop waar gebruikers van Windows Vista hun klachten over hetbesturingssysteem kwijt kunnen. Dat bevestigde een woordvoerder van debond tegenover NU.nl

De bond is niet blij met het feit dat nieuwe computers standaardgeleverd worden met Vista. Volgens Ewald van Kouwen, woordvoerder voorde Consumentenbond, bevat het besturingsprobleem te veel fouten diedoor de gewone gebruiker niet zijn op te lossen.

Problemen

"Een doorgewinterde computergebruiker kan veel problemen waarmee je inVista wordt geconfronteerd wel verhelpen, maar de gemiddelde consumentkomt in de problemen. Het systeem bevat zoveel fouten dat wij daar goedonderzoek naar willen", aldus Van Kouwen.

Volgens de bond ontstaan de meeste problemen doordat hetbesturingssysteem nog niet uitontwikkeld is. Zij stoort zich er dan ookaan dat Microsoft niet kan vertellen wanneer er updates komen voor debestaande problemen.

Actie

"Wij vragen daarom aan gebruikers van Vista om hun problemen methet programma op te sturen. De resultaten daarvan zullen geanalyseerdmoeten worden en gebaseerd op de uitkomst daarvan kunnen wij dan gaankijken op welke manier wij het best actie kunnen gaan voeren",verklaarde de woordvoerder.

Bron: nu.nl

Iphone werkt ook op Nederlands T-Mobile-netwerk

Met de nodige aanpassingen aan de telefoon en simkaart, blijkt hetmogelijk om de Iphone te gebruiken op het Nederlandse netwerk vanT-Mobile.

Hoewel het niet eenvoudig is, is het Vincent Verweij van het bedrijfMakayama gelukt om met de Amerikaanse telefoon en een Nederlandsesimkaart iemand te bellen, zo schrijft de Iphoneclub.

Overigens heeft Verweij de Iphone ook geprobeerd in combinatie metandere Nederlandse simkaarten, maar vooralsnog werkt het alleen bijT-Mobile. Dat komt volgens hem omdat deze provider werkt met driesoorten simkaarten die van het oudere type V1 zijn.

De simkaarten van Telfort werken in ieder geval niet. Andere netwerkenmoeten nog worden getest, aldus Verweij. Bij de grote mobiele operatorsin Duitsland en Engeland blijken nieuwere simcards te worden gebruikt(V2/V3) die hiervoor niet geschikt zijn.

De Iphoneclub beschrijft vervolgens de manier waarop de simlock voor degek gehouden kan worden zodat de Apple-telefoon ook werkt in combinatiemet andere netwerken. Uiteindelijk is Verweij erin geslaagd om binnenNederland via het netwerk van T-Mobile een gesprek te voeren, zo blijktuit een Youtube-filmpje.

De Iphone, die in de Verenigde Staten op 29 juni werd gexc3xafntroduceerd,wordt nu alleen nog aangeboden in combinatie met een abonnement vanAT&T. Diverse hackers hebben al geprobeerd om de simlock van hettoestel te verwijderen.

Bron: Webwereld

Lek in Ideal-plugin Oscommerce maakt fraude mogelijk

Ideal, de online betaalmethode waaraan onder meer de Postbank, ING,Rabobank en ABN Amro deelnemen, kan misbruikt worden in combinatie metOscommerce-platformen.

Dat heeft de e-commerce servicedesk van Ideal per e-mail aan klantenlaten weten. De bank benadrukt dat het risico zich niet voordoet in deIdeal-omgeving zelf, maar in de betaalmodule Ideal vanwebwinkelplatform Oscommerce. Volgens Ideal is het echter mogelijk dat ‘ook andere betaalmodules binnen andere webwinkelplatformen hetzelfde risico hebben’.

Ideal-gebruikerszien voorafgaand aan een Ideal-betaling een scherm met eenorderbevestiging. Een kwaadwillende consument is erin geslaagd deparameter waarmee dit bevestigingsscherm wordt opgebouwd, te wijzigen.Dezelfde parameter wordt gebruikt bij het de betalingsopdracht vanIdeal aan de bank, waardoor het te betalen bedrag zowel in hetorderbevestigingsscherm als in de banktransactie werd gewijzigd.

Volgens de e-commerce servicedesk is er bij het geconstateerde incidentsprake van een ‘onvolkomenheid in de betaalmodule’ omdat de parametersdie bij een betaalverzoek gebruikt worden, niet vanuit de browsertoegankelijk mogen zijn.

De consument die de Ideal-betaling misbruikt heeft, heeft dit in deomgeving van de webwinkel gedaan, niet in de Ideal-module. Hetgewijzigde orderbedrag werd hierbij niet door het webwinkelplatformgecontroleerd waardoor een lager bedrag kon worden overgemaakt.

"De feitelijke Ideal-betaling en de terugmelding aan de webwinkel zijnvolledig vrij van risico", zo meldt Ideal in de e-mail aan klanten.Webwinkels wordt aangeraden om de betaalmodule te controleren en hetbetaalde bedrag te controleren alvorens tot levering van een productover te gaan. Bij geconstateerde fraude raadt de servicedesk aan omaangifte te doen bij justitie.

Programmeerfout

Matthijs van der Vegte van Oscommerce Nederland betreurt dat de indrukontstaat dat het probleem in het Oscommerce-platform schuilt. "De in demodule gemaakte programmeerfout is het probleem, niet hetOscommerce-platform zelf". Volgens Van der Vegte bestaat dieprogrammeerfout uit het ‘klakkeloos vertrouwen van een$_POST-variabele’.

Van der Vegte zegt bovendien dat hij ‘oprecht betreurt’ dat Ideal nieteerst contact heeft opgenomen met de auteur van de gewraakte module,’of zelfs maar met Oscommerce om op die manier een oplossing klaar tehebben alvorens dit bericht verstuurd werd’. "De eenvoudige oplossinghad in dat geval met het e-mailbericht meegestuurd kunnen worden. Nu iser onnodig veel paniek ontstaan bij Ideal-acceptanten die deze moduleal dan niet gebruiken", aldus Van der Vegte.

Overigens verklaart Van der Vegte dat de gewraakte module inmiddelsniet meer door Oscommerce aangeboden wordt. "Ideal meldt ten onrechtedat Oscommerce Nederland verantwoordelijk is voor de verspreiding vande bewuste module", aldus Van der Vegte.

Bron: Webwereld