Skype verklaart massale uitval servers

Skype heeft vandaag meer info vrijgegeven over de massale uitval vanhaar netwerk, vorige week. Volgens het bedrijf was de uitval te wijtenaan ‘een massale herstart van de computers van de Skype-gebruikers’, endit in een korte tijdspanne.

Skype_5De gebruikers moesten hun computer herstarten omwille van een software-update van hun router. Doordat al die computers bijna gelijktijdig heropstarten, probeerden evenveel computers verbinding te maken met deSkype-servers. Een ongewilde ‘Denial-of-Service’-aanval was geboren.

Op de blog van Skype schreef een woordvoerder dat deze uitval ‘eennooit geziene netwerksoftware-bug naar de oppervlakte heeft gebracht.Een bug die ons zelfherstellend systeem heeft ondermijnd’.

Volgens diezelfde woordvoerder heeft Skype ondertussen de nodigestappen ondernomen om te voorkomen dat een dergelijke uitval nog eenszou voorkomen.

Bron: Techzine

KPN neemt Tele2 Belgixeb over

KPN koopt voor 95 miljoen euro Tele2 Belgixc3xab over. Hiermee begint KPNmet activiteiten bij de zuiderburen op het vaste net. KPN krijgt erhier 300.000 klanten bij.

Kpn2006_logo_1_1Tele2heeft recentelijk bekend gemaakt haar activiteiten in Belgixc3xab teverkopen aan KPN. KPN verwacht een winst van vijf xc3xa0 tien miljoen in hetkomende kwartaal. KPN had al een mobiel telefoonnetwerk in Belgixc3xab, viahet dochterbedrijf Base. Nu voegt het bedrijf daar ook vastenet-klanten bij. Tele2 heeft geen eigen netwerk, maar koopt capaciteitin bij voormalig staatsbedrijf Belgacom. De enige bedrijven die eigeninfrastructuur hebben, zijn Telenet en Belgacom.

"Met de overname kan KPNxe2x80x99s mobiele dochter BASE haar regionaledistributiebereik in Belgixc3xab uitbreiden. Tegelijkertijd kan ze eengrotere omzetgroei realiseren door middel van cross-selling vanpakketten. Doordat Tele2 veel klanten heeft in specifieke regio’s enomdat Tele2 diep geworteld is in the B2B markt, geeft deze transactieBASE de mogelijkheid haar aanwezigheid in Belgixc3xab uit te breiden", aldusKPN in een verklaring.

Het tweede kwartaal van 2007 werd er een omzet van 34 miljoen geboektdoor Tele2. Hiervan was 20 miljoen euro op de consumentenmarkt.Afgelopen 2006 boekte Tele2 Belgixc3xab een omzet van 102 miljoen. Er warenmeer kopers voor Tele2 Belgixc3xab, wie dat waren is onbekend.

Bron: Techzine

Zeven jaar cel voor stelen identiteiten

PiraatDe 21-jarige computercrimineel Jacob Vincent Green-Bressler is dooreen Amerikaanse rechtbank veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor hetafkopen van gestolen identiteiten.

Hijkocht onder andere nummers van kredietkaarten, pin-codes, vervaldata enwachtwoorden van andere, buitenlandse computercriminelen. Met diegegevens maakte hij valse kredietkaarten, waarmee hij zo’n xc3xa9xc3xa9n miljoendollar cash buit maakte. Hij zou in totaal 4.500 valse kaarten in bezitgehad.

Bron: Techzine

Omgebouwde Wii's kunnen vanaf heden DVD's afspelen

Vanaf heden hebben alle Nintendo Wii consoles de mogelijkheid omDVD-films af te spelen. Deze Wii’s moeten wel voorzien zijn van demod-chip.

Wii_grootElke Nintendo Wii is voorzien van een DVD-drive, dit aangezien elk spel van de desbetreffende console gebrand is op een DVD. Vreemd genoeg speelt de Wii echter geen films af die zich op een DVD bevinden. Na een tijdje is nu dan wel een manier ontwikkeld waardoor het wel mogelijk wordt om films te kijken op de console.
Volgens Maxconsole moet men de applicatie branden met CloneCD en deze vervolgens afspelen in een gemodificeerde Wii om de DVD-software te laten werken. De console zal deze applicatievervolgens herkennen als een GameCube-spel en zal hierna een menu tonendat gebruikers de mogelijkheid geeft om over te schakelen naar een DVD.
Een officixc3xable afstandsbediening voor de Wii is er op het moment nogniet, maar de software zorgt er wel voor dat de Wii remote gebruikt kanworden voor de belangrijkste functies.
Nintendo heeft waarschijnlijk gekozen om het afspelen van DVD’sstandaard uit te schakelen omdat men anders licenties aan zou moetenschaffen om dit mogelijk te maken. Hierdoor zouden de productiekostenalleen maar hoger worden.

Op dit moment is het afspelen van DVD-films dus enkel mogelijk opgemodificeerde spelcomputers, maar Nintendo heeft al aangekondigd datzij over niet al te lange tijd software zal uitbrengen die ervoor zalzorgen dat ook op een niet-gemodificeerde Wii films gekeken kunnenworden.
Wanneer de software van Nintendo uitkomt is nog niet exact bekend, welheeft Nintendo al laten weten dat dit waarschijnlijk in de tweede helftvan 2007plaats zal vinden.

Bron: Techzine

MSN steeds minder populair onder jongeren

Een onderzoek van NewRulez toont aan dat MSN Messenger steeds minderpopulair wordt onder jongeren. Jongeren MSN’en dagelijks zo’n tienprocent minder dan vorig jaar terwijl men wel drie kwartier langer opinternet zit.

Uithet onderzoek blijkt ook dat de populariteit van de tv daalt. Verassendis ook dat familiezenders als RTL4 en Net5 vaker bekeken worden doorjongeren dan MTV of TMF. Tevens wordt er gemiddeld drie uur en achttienminuten tv gekeken, waarvan slechts xc3xa9xc3xa9n uur en 54 minuten actiefgekeken wordt. De overige tijd staat de tv aan zonder dat ernaargekeken wordt.

Waar vorig jaar nog 81 procent van de jongeren dagelijks gebruik maaktevan MSN Messenger, is dat nu nog maar 72 procent. MSN Messenger behoudtzijn eerste plaats nog wel in het rijtje van populairste activiteitenop het internet. Surfen, gericht browsen en e-mailen zijn de volgendein dat rijtje.

Emerce, die het onderzoek in handen heeft, meldt, "Het dagelijksbekijken van filmpjes stijgt met 9 procent, van 23 procent naar 32procent. Jongeren kijken dagelijks bijna anderhalf keer zo veel naaronline filmpjes als in september 2006 het geval was. Ook het dagelijksbekijken van nieuwssites stijgt, en wel met 5 procent, van 33 procentnaar 38 procent."

Bron: Techzine

Service Pack 1 voor Office 2007 op komst

Microsoft heeft het vermoeden bevestigd dat er afgelopen woensdag een bxc3xa8ta van Service Pack 1 voor Office 2007 is verspreid.

Office_2007_1_1Debxc3xa8ta is uitgedeeld aan leden van de ‘Office 2007 Technology AdoptionProgram’ (TAP). Dit meldt Mary Jo Foley van ZDNet.com. Een weblog opWindows Connected heeft ook al aandacht besteed aan dit fenomeen. Deweblog van Microsoft adviseur Aubrey Moren bevestigde de geruchten ook.

Of er nieuwe functies toegevoegd zijn aan het Service Pack is nog nietduidelijk, Microsoft heeft geen details vrijgegeven over het ServicePack. Het is dus nog niet duidelijk wat er precies gefixed is. HetOffice Team wil ook geen uitspraking doen over een releasedatum. "Degeheimhouding rond Service Packs duurt dus voort bij Microsoft",concludeert Foley, wat dus in verband staat met Service Pack 1 vanVista, waar ook onduidelijkheid over heerst.

Bron: Techzine

Firefox blijft in Nederland achter

Mozilla_firefox_ie_1_3 Het blijft goed gaan met Firefox. Wereldwijd haaltmen een marktaandeel van ongeveer twintig procent, maar in Nederlandblijft men met tien procent marktaandeel achterlopen. Zo slecht als het gaat met hetmarktaandeel van Apache, zo goed gaat het met zijn tegenhanger aanclient-zijde. Volgens OneStat heeft Firefox het eerste half jaar weerruim een procentpunt gewonnen. Daarmee staat de open source browser nuwereldwijd op een aandeel van 13 procent. In de Verenigde Staten en delanden om ons heen ligt dat percentage echter rond de twintigprocent. Met een marktaandeel van minder dan tien procent is Nederlandeen achterblijver.

Wellicht dat de nieuwe marketingstrategie van Firefox daarverandering in kan brengen. Volgens de ontwikkelaars wordt van degedownloade Firefox-pakketten maar de helft gexc3xafnstalleerd. De helftdaarvan gaat de browser vervolgens ook daadwerkelijk gebruiken. Datbetekent dat driekwart van de potentixc3xable groei verloren gaat. Metaanpassingen in de interface hopen de Firefox-ontwikkelaars hun aandeelvolgende zomer naar de dertig procent te hebben opgekrikt.

Hoewel Internet Explorer (IE) en Firefox veruit de belangrijkstespelers zijn in de browsermarkt, zijn er ook weer nieuwe geruchtenopgedoken over Google die in een eigen browser gexc3xafnteresseerd zou zijn.Dat bedrijf is immers druk met applicaties die steeds meer concurrerenmet de Office-producten van Microsoft. Naarmate het bedrijf verdergroeit in office productivity, neemt mogelijk ook de belangstellingvoor een eigen browser toe. Tot nu toe betaalt Google mensen dieanderen overhalen naar het Firefox-kamp.

Bron: Techworld