Nokia N95 en Samsung U700 vallen in de prijzen

De European Imaging en Sound Association heeft bekendgemaakt welke producten dit jaar in de prijzen vallen. Op gebied vanmobiele telefonie zijn dat de Nokia N95 en de Samsung U700. De U700kreeg de award voor beste Europese mobiele telefoon en de N95 de awardvoor beste Europese multimedia telefoon.

Samsung kreegde prijs voor de U700 vanwege de veelzijdigheid en het design van hettoestel. Het toestel ligt sinds kort in Nederland in de winkels, en zalbinnenkort ook op de reviewpagina terug te vinden zijn.

De platte slider werd geroemd omzijn mooie en bijzonder dunne uiterlijk, waar ondanks dat nog zoveelfeatures in gebouwd zijn. Zo kreeg de U700 punten voor zijn uitgebreidemediaplayer en de 3,2 megapixel camera, maar ook voor zijn hsdpaondersteuning en het menu dat zich aanpast aan de locatie van degebruiker.

De Nokia N95 werd verkozen tot multimediatelefoon van het jaar vanwegezijn oneindige lijst aan features, aldus de EISA. Van een gexc3xafntegreerdegps-ontvanger tot hsdpa en een 5 megapixel camera, USB, WiFI enbluetooth, en ga zo maar door, de N95 heeft van alles in huis en isdaarom tot meest veelzijdige telefoon van het jaar verkozen. De prijsvoor de N95 is niet heel verrassend, Nokia valt al jaren achtereen inde prijzen met een toestel uit de N-Series.

De prestigieuze EISA-awards worden jaarlijks in verschillendecategoriexc3xabn toegekend aan verschillende consumentenelektronica,varixc3xabrend van xe2x80x98home theaterxe2x80x99 tot xe2x80x98car-electronicsxe2x80x99. Mobiele telefoonsvallen in de categorie xe2x80x98convergencexe2x80x99. De awardshow vindt volgende weekin Berlijn plaats.

Bron: Connexie

KPN optimistisch over draadloos breedband

Kpn_hq_13KPN wil vanaf 2008 ook afgelegen gebieden en ambulante werkersvoorzien van breedband internet. Daarom voert het bedrijf momenteelverschillende tests uit in de provincie Drenthe. Op basis van dieresultaten zal het bedrijf kiezen voor het gebruik van WiMAX of HSPA.

Voorde test heeft KPN vier zendmasten uitgerust met de nieuwstezendapparatuur voor zowel HSPA als WiMAX. Voor HSPA werkt KPN samen metEricsson, dat momenteel ook de leverancier is van het mobiele netwerken daarnaast contracten heeft met operators wereldwijd. Voor WiMAX,welke technologie nieuw is voor KPN, wordt samengewerkt met Samsung,dat in Azixc3xab, Midden Oosten, Zuid en Noord Amerika reeds netwerken heeftuitgerold.

De eerste resultaten stemmen KPN optimistisch overde haalbaarheid van project. Technisch verloopt alles zo succesvol datKPN nu al concludeert volgend jaar overal internet met hoge snelhedenaan te kunnen bieden. Niet allen afgelegen bedrijven en particulierenkunnen hier van profiteren, maar ook bijvoorbeeld campings en descheepvaart.

Bron: Connexie

T-Mobile mag Orange overnemen

Tmobile_2DeEuropese Commissie heeft maandag de overname van Orange Nederland doorT-Mobile Nederland, een dochter van Deutsche Telekom, goedgekeurd. DeCommissie oordeelt dat de ontwikkeling geen effectieve belemmeringvormt voor de concurrentie binnen de EU-markt.

Orange heeft ongeveer 1,9 miljoen gebruikers van een mobieletelefoon en 612.000 internetgebruikers in Nederland. Het telecombedrijfis momenteel nog in handen van France Telecom.

T-Mobile wordt door de verwerving van Orange de op xc3xa9xc3xa9n na grootstetelecomoperator op de Nederlandse markt als het gaat om aantallenabonnees, en de op twee na grootste qua inkomsten. Het bedrijf isdaarmee ongeveer even groot als Vodafone. KPN blijft marktleider.

De deal maakt onderdeel uit van een overeenkomst tussen FranceTelecom en Deutsche Telekom, waarbij de Fransen Orange ruilen voor hetSpaanse internetbedrijf Ya.com, dat eigendom was van de Duitsers.

Bron: Connexie

YouTube-reclame duikt op en verdwijnt weer

Na ‘maanden van testen’ is YouTube gestart met het invoegen van reclame in bepaalde video’s. De kritiek van gebruikers op de aankondiging is echter niet mals, en op het moment van schrijven lijken de video’s weer teruggetrokken te zijn.

YouTube-reclame Althans, dat geldt voor een reeks filmpjes die YouTube bij wijze van voorbeeldgaf. De site heeft een select gezelschap uploaders de mogelijkheidgegeven om een reclamebanner in de onderste twintig procent van hetbeeld in te voegen. Daarop kan gedurende de eerste tien secondengeklikt worden, wat in een popupscherm resulteert waarop eenpromotiefilmpje wordt getoond. Daarna verandert de banner in een knoprechtsonder waarmee de reclame nog kan worden opgeroepen. Deadvertentie-inkomsten deelt YouTube vervolgens met de uploader.

Zote zien hebben in ieder geval de leveranciers van de voorbeeldfilmpjeszich de gebruikerskritiek echter aangetrokken en de advertentiesverwijderd. Weliswaar is de reclame vooralsnog enkel door gebruikers inde VS te zien, maar bij een test van de redactie met een proxyserverwaardoor we ons als Amerikaan voor konden doen, schitterden dereclamebanners door afwezigheid. Verschillende Amerikaanse sites zoals InfoWorldzitten zich ondertussen ook af te vragen wat er met de reclame isgebeurd. Het lijkt er dus op dat een dagje in de echte wereld testenmeer informatie over de gebruikerservaring oplevert dan een paarmaanden experimenteren onder laboratoriumomstandigheden. Helaas wasmoederbedrijf Google niet bereikbaar om commentaar te geven op hetontbreken van de reclamefunctionaliteit.

Bron: Tweakers.net

Banensite Monster gehackt voor witwassen en afpersing

Monster.com, de grootste jobsite ter wereld, is doorhackers aangevallen. Er zouden gegevens van honderdduizenden leden zijnontvreemd, die misbruikt zouden zijn voor witwasdoeleinden enransomwareaanvallen.

InfoStealer.Monstres

Door middel van een trojan die een zwakkeplek in het werkgeversgedeelte van Monster.com uitbuitte, konden dehackers accountinformatie en privacygevoelige gegevens vanhonderdduizenden leden achterhalen. Met de zo verkregen data konden decriminelen de slachtoffers chanteren en hun witwaspraktijken mogelijkmaken.

Volgens Symantec, dat de hack ontdekte, zijn de gegevens in ieder geval voor twee doelen gebruikt. Zo hebbende hackers de ontvreemde gegevens misbruikt om mailtjes over nepbanennaar werkzoekenden te sturen, waarin die bijvoorbeeld werdenuitgenodigd om een functie als Transfer Manager te vervullen. Die’baan’ houdt in dat er transacties moeten worden gefaciliteerd, endaartoe moet een Western Union-rekening worden geopend.

Decriminelen verzochten hun slachtoffers in de e-mails vriendelijk om hetzogeheten Money Control Transfer Number van het account op te sturen,waarmee ze vanaf ieder Western Union-kantoor ter wereld anoniem bij derekening zouden kunnen. Er kan dan in principe geld van de slachtoffers- ook bekend als ‘money mules’ – gestolen worden, maar vermoedelijk isde constructie voornamelijk bedoeld om geld wit te wassen.

De gegevens zijn ook gebruikt voor afpersing. De slachtoffers werdenmet een zogenaamd van Monster afkomstige e-mail, waarin hunpersoonlijke gegevens waren verwerkt, uitgenodigd om een zogenaamde’Monster Job Seeker’ te installeren, maar in werkelijkheid betrof dateen trojan die bestanden op de computer van de werkzoekendenversleutelde. Door het betalen van losgeld konden de files weerleesbaar worden gemaakt. Het is niet duidelijk bij hoeveel klanten ditook daadwerkelijk is gebeurd; Symantec en Monster wilden hierover geenmededelingen doen.

Monster zegt de zaak nog in onderzoek tehebben, en verzekert alle mogelijke stappen te ondernemen om de schadete beperken. Naast de gegevens van de – voornamelijk Amerikaanse -leden, kunnen er nog meer gegevens zijn ontvreemd: het bedrijf weet nogniet precies welke van zijn servers aan de criminelen ten prooi zijngevallen. Symantec raadt gebruikers in ieder geval aan om altijd op hunhoede te zijn voor gegevensdiefstal en nooit meer informatie af testaan dan strikt noodzakelijk.

Bron: Tweakers.net

Turkije censureert 'lasterlijke' blogs

Blogthis_5Turkije heeft naar aanleiding van een klacht van schrijver Adnan Oktar de toegang tot meer dan een miljoen WordPress-blogs geblokkeerd. Op enkele daarvan werden zijn religieuze opvattingen ten onrechte bekritiseerd, zo oordeelde de rechter.

Aanvankelijk gelastte de rechter alleen de sluiting van blogs met kritiek op Oktar. Nadat de auteurs daarvan hun teksten echter overhevelden naar andere blogs, werd het hele wordpress.com-domein geblokkeerd. Her en der wordt gesproken van een technisch foutje,maar dat wordt nergens officieel bevestigd. WordPress, naar eigen zeggen de op drie na grootste blogsite ter wereld met meer dan een miljoen blogs, geeft bovendien zelf aan dat een volledige ban nogal tijd van kracht is.

De blokkade lijkt het gevolg van de politieke en culturele strijd tussen twee prominente fundamentalistische moslims, die elkaar al jaren dwarszitten. Oktar, die onder het pseudoniem Harun Yahya publiceert, is een fundamentalistische moslim, die onder andere de evolutietheorie ende holocaust ontkent en regelmatig felle kritiek op zionisten, vrijmetselaars en boeddhisten levert. Ook zijn theoriexc3xabn over creationisme zijn zeer omstreden, maar bezorgden hem wel een flinke aanhang. Zijnvoornaamste tegenstander is de eveneens omstreden Edip Yxc3xbcksel, die onder meer een nieuwe, hervormingsgezinde ‘vertaling‘ van de Koran heeft geschreven.

De rechter oordeelde begin vorige week dat Yuksel, die door Oktar wordt afgeschilderd als ‘hoofd van een criminele organisatie’, zich op diverse WordPress-blogs schuldig maakte aan laster en smaad, en vonniste dat het betreffende domein in zijn geheel geblokkeerd moest worden. Sinds afgelopen vrijdag is de blokkade van meer dan een miljoenblogs daadwerkelijk van kracht. De verbanning van het WordPress-domeinheeft kwaad bloed gezet bij de voorvechters van vrijheid vanmeningsuiting, maar volgens The Guardian is de blokkade geen opzichzelf staand probleem.

De Britse krant waarschuwt dat het oordeel van de rechtbank gezien moet worden als ‘een teken van de censuur die in een Islamitisch Turkije als aanvaardbaar wordt gezien.’ Juist het Turkse verbod op vermenging van geloof en staat, dat begin vorige eeuw door Kemal Atatxc3xbcrk werd ingesteld, werd in de recente verkiezingsstrijd nog onder vuur genomen omdat het strijdig met vrije meningsuiting zou zijn. Dat de toen gekozen regering nu zelf censuur toepast, zou dan ook weinig met laster of smaad te maken hebben, maar veeleer met respect voor fundamentele vrijheden. De krant hoopt dat de democratische krachten in Turkije de vrijheid die hen aan het bewind bracht, de erkenning geven die het verdient. Zelfs deze stelling is overigens niet onomstreden: zo wijst ene ‘nadeem’ erop dat de Turkse regering niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor beslissingen die door een rechtbank worden genomen.

Bron: Tweakers.net