Online winkelen stijgt explosief

Winkelwagen_3Online winkelen wordt steeds populairder onder bedrijven. Dit blijkt uit de dinsdag gepubliceerde ICT Barometer van adviesbureau Ernst & Young die elke twee maanden wordt gehouden onder zeshonderd bedrijven.

Van de ondervraagden zegt bijna 60 procent dit jaar vaker van internet gebruik te hebben gemaakt voor bedrijfsaankopen dan in het jaar ervoor. Meer dan de helft is zelfs van mening dat fysieke winkels op korte termijn geheel of gedeeltelijk zullen verdwijnen.

De frequentie dat de bedrijven webwinkels bezoeken is toegenomen van gemiddeld enkele keren per maand tot enkele keren per week. Vooral onder 50-plussers en mannen is de populariteit van online winkelen toegenomen.

Net als vorig jaar zijn de hoge verzendkosten de grootste ergernis bij online winkelen. Hierna volgt het tijdstip waarop producten worden afgeleverd. xe2x80x9eHet is verbazingwekkend dat in Nederland de flexibiliteit in de aflevering aan huis niet meegaat met de ICT-mogelijkheden in deze tijdxe2x80x9d, zegt directeur Jacob Verschuur van de afdeling ICT Leadership bij Ernst &Young. xe2x80x9eWij lopen in Nederland ver achter op dit gebied.xe2x80x9d

Bijna de helft van de ondervraagde bedrijven zegt regelmatig te kampen te hebben met criminaliteit op internet. Dit geldt in het bijzonder voor het midden- en kleinbedrijf. Betalen met creditcard is in de ogen van twee op de vijf ondervraagden het meest riskant. Een op de vijf ondervraagden vindt betalen met het betalingssysteem iDeal gevaarlijk.

Bron: De Telegraaf

FrostWire, een schone versie van LimeWire

Het programma FrostWire is bijna een kopie van LimeWire. Er zijnechter een paar ongewenste onderdelen weggelaten, en BitTorrentondersteuning is toegevoegd.


Toen in september 2005 LimeWiredoor de Amerikaanse wetgeving werd verplicht een filter te plaatsen diedoor copyrights beschermde bestanden moest blokkeren, stapte een aantaldeelnemers uit de LimeWire open-source community. Deze programmeursbrachten onder de naam FrostWireeen bijna identieke kopie uit, waarin het filter echter niet wasopgenomen. Ook het irritante opstartscherm, waarin wordt opgeroepen depro-versie van LimeWire aan te schaffen ontbreekt in FrostWire. Ookandere vormen van reclame en spyware zal je in FrostWire nietaantreffen.

FrostWire zoekt evenals Limewire naar alle mogelijke soortenbestanden op het Gnutella-netwerk. Daarnaast kun je er ook viaBitTorrent bestanden mee binnen halen.

Bron: fan.tv

Philips Aurea televisie

De Aurea is de opvolger van de Ambilight televisies van Philips. Dezeleveren een nog mooier plaatje omdat ook de randen van de televisiezelf met het beeld meekleuren.


 

Philips gaat een stap verder met de technologie die met Ambilight ingang is gezet. Binnenkort komt de eerste Philips Aurea televisie op demarkt, dit is de opvolger van de Ambilight-reeks, televisies die dekleuren van de televisiebeelden rond de tv op de muur projecteren. Opdeze manier wordt voor ogen en hersenen een rustiger beeld verkregendat niet bij de randen van de televisie stopt. Het sfeervolle beeldlijkt ook groter dan het in werkelijkheid is, en zit niet opgesloten ineen kastje.

Bij Aurea is het effect nog sterker omdat nu ook het frame van detelevisie de kleuren van de beelden aanneemt. Het kleurenbeeld wordtdus niet onderbroken door de randen van de televisie.

het eerste model van de Aurea-televisie is een plat LCD-scherm van42 inch (112 cm). Deze gaat tussen de 3.000 en 5.000 euro kosten. Integenstelling tot de Ambilights zal deze niet via de bekendeelectronicawinkels verkocht worden, maar via exclusieve modezaken.Philips verwacht zo de beoogde doelgroep (vrouwen met geld) tebereiken. Hiervoor wordt ook een reclamebudget van 50 miljoen eurovrijgemaakt.

MegaVideo. Beter dan YouTube?

YouTube is groter dan al zijn concurrenten bij elkaar. Dat wil nietzeggen dat er geen video-sites zijn die beter zijn dan de marktleider.


Neem bijvoorbeeld MegaVideo,een videodienst die vol de aanval opent op zijn grote concurrent. Op desite is een video te bekijken waarin 10 redenen worden gegeven omMegaVideo te gebruiken in plaats van YouTube, en een importfunctiemaakt het mogelijk om je YouTube account inclusief video’s naarMegaVideo over te zetten.

En MegaVideo praat geen onzin als ze de voordelen opsommen, want alsje naamsbekendheid en bereik buiten beschouwing laat en alleen naar demogelijkheden en de site zelf kijkt verslaat MegaVideo YouTubeinderdaad op tal van punten.

Ten eerste is de site mooier, duidelijker en makkelijker tedoorzoeken. Je kunt grote video’s uploaden (Maximaal 500 MB bij eengratis account en maximaal 5 GB bij een betaald account), en als je devideo’s op je eigen site of weblog plaatst kun je de player helemaal inje eigen stijl vormgeven.

De grootste voordelen haal je met een betaald account. Je hebt danvoorrang bij het bekijken en converteren van video’s, waardoor ditrazendsnel gaat. De kosten zijn met 10 dollar per maand (50 dollar perjaar of 70 dollar voor 2 jaar) laag. Bovendien krijg je dan betaaldvoor het aantal malen dat je video’s bekeken worden, en kun je zelfadvertenties bij je video’s laten plaatsen, waarvoor je natuurlijk ookweer geld krijgt. De kosten zijn dan snel terugverdiend en het makenvan winst is een rexc3xable optie. Bovendien kun je als betaald abonnee, deaanwezige filmpjes als videobestand downloaden.

MegaVideo scoort eigenlijk maar op xc3xa9xc3xa9n punt slechterdan YouTube, en dat is het bereik. Je filmpje zal minder snel door eentoevallige bezoeker gevonden worden. Daarentegen sneeuwt het mindersnel onder dan op YouTube, en als je je eigen promotie ter hand neemtben je op MegaVideo veel beter af.

Bron: fan.tv

Eindeloos tv-kijken met nieuw Orange abonnement

Orange_5Orangeintroduceert een nieuw abonnement speciaal voor de zware dataverbruikers: Orange World Extra. Voor 15 euro per maand kunnen Orangeklanten 100 mb aan data verbruiken. Bovendien kunnen Orange World Extraklanten eindeloos tv kijken bij alle grote Nederlandse televisiezenders.

Wanneerhet tegoed dreigt op te raken ontvangt de klant automatisch eenwaarschuwings-sms. Wanneer de 100 mb wordt overschreden gaat het lageretarief van 2 euro per Mb gelden. Browsen op de Orange World-portal isgratis en wordt niet in mindering gebracht op de bundel.

Alsabonnee kan de klant met Orange World Extra eenvoudig en veelvuldiggebruik maken van producten en diensten die een hoge datasnelheidvergen zoals e-mailen met Hotmail en Gmail en videoclips bekijken opYouTube.

Orange World Extra-abonnees in het bezit van eenUMTS-abonnement maken gratis gebruik van Orange World tv en ontvangenhet programma-aanbod van alle grote omroepen waaronder de publiekeomroepen, RTL4 en SBS6.

Om mobiel internetten uit te proberenbiedt Orange World Entree uitkomst. Nieuwe klanten krijgen gratis xc3xa9xc3xa9ndag toegang tot Orange World om mobiel internetten uit te proberen.

Bron: Connexie

HTC presenteert TyTN II

Op het internet gingen al geruime tijd speculaties overnieuwe HTC smartphones. Onder de codenaam Kaiser was er al het xc3xa9xc3xa9n enander bekend over de opvolger van de HTC TyTN. Nu is het dan officieel:HTC presenteert de TyTN II.

Opvallend is delaptopmodus waarin het beeldscherm ten opzichte van hetqwertytoetsenbord naar boven kan worden gekanteld. Ook is het toestelvoorzien van een touchscreen dat zowel met de vinger als met een styluste bedienen is. Het gaat hier echter niet om de TouchFLO bedieningwaarmee de HTC Touch is uitgerust.

 

HTC heeft de TyTN II uitgerust met een snellere processor dan die wein eerdere toestellen vonden, waardoor de prestaties aanzienlijkverbeterd moeten zijn. Zoals verwacht wordt de nieuwste HTC smartphonebestuurd door Windows Mobile 6.0 Professional, en ondersteunt dusdiverse Office- en multimediatoepassingen.

Internetten kanrazendsnel dankzij de hsdpa-ondersteuning, en wat verder opvalt is de 3megapixel camera die aan boord is. Ook interessant is de gexc3xafntegreerdegps-ontvanger waarmee het toestel is uitgerust.

De TyTN II zal vanaf begin september landelijk verkrijgbaar zijn viamobiele operators en retailers. De consumentenadviesprijs is 729 euroinclusief BTW (zonder abonnement).

De belangrijkste kenmerken op een rijtje:

  • Afmetingen: 112 mm (L) x 59 (B) 19 mm (H)
  • Gewicht: 182g inclusief batterij
  • 128MB RAM, 256MB ROM
  • Processor/Chipset : Qualcomm MSM7200, 400 MHz
  • Oplaadbare Li-Ion batterij met een capaciteit van 1350mAh
  • 2,8xe2x80x99xe2x80x99 LCD touchscreen met blacklight, 240 x 320 resolutie
  • Tot 220 uur standby tijd/ spreektijd tot 6 uur
  • 3.0 mega-pixel kleurencamera met autofocus
  • Windows Mobile 6 Professional met Direct Push Email voor Exchange
  • Draadloze connectiviteit: GSM/GPRS/EDGE (quadband 850/900/1800/1900 MHz), UMTS (triband 850/1900/2100 MHz), HSDPA 3.6 Mbps

Bron: Connexie

Storm-worm via valse Youtube-link

Lead image

Beveiligingsonderzoekers waarschuwen voor e-mails met een zogenaamdelink naar een Youtube-video van de ontvanger. De link installeert eenTrojaans paard op de pc.

Beveligingsonderzoeker Johannes Ullrich van het Sans Institute merktede kwaadaardige e-mails afgelopen weekeinde al op. "De link lijkt opeen echte verwijzing naar Youtube, maar stuurt de gebruiker inwerkelijkheid door naar een numerieke url", aldus Ullrich op het blogvan het Internet Storm Center.

Wanneerde cursor op de link geplaatst wordt, verschijnt het nummeriekeip-adres en niet de verwachte Youtube-url. Ontvangers die op de linkklikken, krijgen een venster te zien dat aangeeft dat de video op deachtergrond geladen wordt. In werkelijkheid ‘probeert een ingebouwdeJavascript-opdracht een cocktail van browser- en applicatie-exploitsuit’, aldus McAfee-onderzoeker Vinoo Thomas. Als xc3xa9xc3xa9n van de exploitssuccesvol is, wordt het Storm-virus gexc3xafnstalleerd.

Collega-onderzoekerRoger Thompson van Exploit Preventions Labs identificeerde hetexploit-pakket afgelopen weekeinde als de zogeheten ‘Q406-rollup’, eenverzameling malware die sinds vorig jaar in omloop is.

Verspreidersvan de Storm-software slagen er vaak in om ontvangers van dekwaadwillende e-mails ertoe te bewegen om bijgevoegde bestanden ofhyperlinks te openen. Afgelopen week verklaarde eenSymantec-onderzoeker nog tegenover Computerworld dat de oplichtersbende’heel bedreven’ is in het crexc3xaberen van uitnodigende e-mails. "Ze hebbeneen goed gevoel voor populaire gebeurtenissen en het misbruiken van deinteresse erin", aldus onderzoeker Hon Lu. "En als er geennieuwswaardige gebeurtenissen zijn, dan verzinnen ze die gewoon."

DeStorm-malware is een Trojaans paard dat al lang voor grote problemenzorgt. Zo zou de software verantwoordelijk zijn voor een plaag aankwaadwillende e-cards en werden gexc3xafnfecteerde pc’s eerdere deze maandgebruikt voor grootschalige aandelen-spam.

Bron: Computer!Totaal

DirectX 10 voor Vista is een blunder

Lead image

Niet meer dan xc3xa9xc3xa9n op de vijftig online gamers met een Vista-pc heefteen DirectX 10-compatibele grafische kaart. ‘Het is een eerste klasmarketingblunder.’

Maarxc3xa9xc3xa9n op de vijftig gamers die gebruik maakt van de gamesdownloadserviceSteam, heeft een pc voorzien van een DirectX 10-compatibele grafischekaart. Steam, is een platform voor online distributie en multiplayergameplay dat wordt gebruikt door bekende gamesfabrikanten zoals EidosInteractive, Introversion Software, Strategy First en Id Software.

VolgensGabe Newell, directeur van Valve Software dat Steam heeft ontwikkeld,is de keuze van Microsoft om DirectX 10 alleen voor Vista uit tebrengen, achteraf een grote fout gebleken. Het belangrijkste effect vandie keuze was niet dat gamers massaal overgingen naar Vista, zoalsMicrosoft hoopte, maar juist massaal DirectX 10 gingen negeren.Saillant detail, Gabe Newell was voor hij Valve Software startte,dertien jaar werkzaam bij Microsoft waar hij miljonair werd onder meerdoor zijn aandeel in Half-Life.

Niet alleen gamers negeren nuechter de nieuwste DirectX-mogelijkheden, ook ontwikkelaars. VolgensNewell wordt game-software bijna zonder uitzondering cross-platfomontwikkeld, zodat ieder spel op zowel de pc als de verschillendegameconsoles gebruikt kan worden.

Daarbij richten deontwikkelaars zich op de grootste gemene deler in de technieken die zijmoeten ondersteunen. Doordat noch de meeste spelers op het SonyPSP-platform noch de meeste gamers onder Microsoft, nu hardware hebbendie de nieuwste shaders gebruiken, zijn er ook maar zeer weinig gamesdie daar wel gebruik van kunnen maken. De aanschaf van DirectX10-hardware wordt daarmee voor de gamers nog minder noodzakelijk.

Ineen interview met de Duitse uitgever Heise, verklaarde Newell verderdat door de gebrekkige DirectX-ondersteuning voor dergelijke apparatener weinig animo bij game-ontwikkelaars om dure innovaties in hunspellen te introduceren.

Bron: Computer!Totaal