KPN biedt gratis mobiele televisiedienst aan

Sinds vandaag kunnen gebruikers van KPN gratis televisie kijken ophun mobiele telefoons. Wel kunnen alleen de gebruikers met eenSurf&Mail Totaal-abonnement en een geschikt toestel gebruik maken van deze dienst.

Kpn2006_logo_1_3MobielTV,zoals de nieuwe mobiele televisiedienst van KPN gaat heten bevat elftelevisiezenders met onder andere de zenders van het publieke omroep ennog een aantal commercixc3xable zenders. De proefperiode duurt tot het eindevan het jaar. De resultaten die uit de proefperiode komen worden weergebruikt om de dienst te verbeteren.

KPN heeft voor de Nokia toestellen N73, N95 en E65 een aparte applicatieuitgebracht waarmee ze sneller kunnen zappen tussen de zenders door. Deoverige toestellen kunnen gewoon televisie kijken via de webbrowser.

Of dit aan zal slaan is nog maar de vraag, uit recent onderzoek bleeknamelijk dat slechts een kleine groep mensen interesse zou hebben voormobiele televisie op hun gsm.

Bron: Techzine

T-Mobile neemt Orange Nederland over

Deutsche Telekom, beter bekend als T-Mobile, heeft besloten OrangeNederland over te nemen. Met de overname ontstaat xc3xa9xc3xa9n van de grootstemobiele netwerken in Nederland. Ze hebben ruim 4,8 miljoentelecomklanten en een half miljoen breedbandklanten.

Tmobile_3Zehopen met de overname een betere service te kunnen bieden en de kostente drukken in marketing en netwerk. Voor de klanten verandert er echterniks, deze kunnen gewoon gebruik blijven maken van Orange of T-Mobilezoals ze gewend waren.

T-Mobile’s fusering met Orange brengt enkele voordelen met zich mee,waaronder de grotere dekking en betere service, aldus T-Mobile.

Het merk Orange is omwille van contractredenen gedoemd te vervallen.Door een contract dat Orange met France Telecom heeft, mag deze naam naverloop van tijd niet verder gebruikt worden. De diensten zullen danonder de naam T-Mobile voortgezet worden.

Bron: Techzine

Europa krijgt er duizenden banen bij door Google

Google heeft bekend gemaakt dat ze extra banen wil hebben in Europa.Er komen duizenden banen bij door Google, in de categorie ‘research& development’.

Google_11Opdit moment werken er ongeveer vijfhonderd mensen voor Google in Europa.In Amerika zijn dit er zevenduizend. Google wil dit gelijk gaan trekkenen daarmee crexc3xabert ze extra banen in Europa. Dat meldt Nelson Mattosvan Google’s onderzoeksteam in Europa althans. Door de extra banen wilGoogle een betere marktpositie in Europa krijgen. Zo kan ze ook extrainkomsten vergaren, bijvoorbeeld met advertenties.

De huidige vijfhonderd mensen werken voornamelijk aan mobieletelefoons, digitale landkaarten en bescherming van de privacy. Googleheeft momenteel in twaalf landen een vestiging, er werken in totaalveertienduizend mensen voor Google.

Bron: Techzine

Eerste verkoopdag Halo 3 levert 170 miljoen op

Microsoft hoeft niet te klagen over de verkoopcijfers van Halo 3.Het langverwachte spel heeft maar liefst 170 miljoen dollar opgebrachtop de eerste verkoopdag volgens het bedrijf.

Halo3Halo3 heeft hiermee niet alleen het record van bestverkochte spel binnenxc3xa9xc3xa9n dag behaald, maar ook een record voor de entertainmentindustrie alsgeheel. Halo 2 leverde op de eerste dag ‘slechts’ 125 miljoen dollar open zelfs de best verkochte films brachten tijdens de eerste dag minderdan 100 miljoen dollar op.

Spiderman 3, die het record voor best verkochte film op de eerste dagmet zich meedraagt, bracht de eerste verkoopdag 59,3 miljoen dollar op.Internationaal werd er voor deze film 104 miljoen dollar de eerste dagbehaald. De tweede die zich bij het rijtje mag voegen is Pirates of theCaribbean: Dead Man’s Chest, met een opbrengst van 55,8 miljoen dollar.

Volgens Microsoft waren er reeds binnen 20 uur xc3xa9xc3xa9n miljoen exemplarenverkocht van Halo 3. Microsoft gaf geen informatie vrij over deverkoopcijfers van de Xbox 360 naar aanleiding van de topverkoop vanHalo 3.

Bron: Techzine

Malware blocker in Firefox 3.0

Mozilla_firefox_3 Mozilla wil een malware blocker toevoegen aanFirefox 3.0. De browser maakt daarbij gebruik van informatie die Googleverstrekt over onbetrouwbare sites. Het inbouwen van een malware blocker hing al langer in de lucht, al hulde Mozilla zich in stilzwijgen over de precieze plannen. Door de verschijningvan de Alpha 8-preview van Firefox 3.0 is nu duidelijk dat de nieuwebrowserversie voorzien zal zijn van een anti-malware-systeem. De nieuwefunctionaliteit is een logische aanvulling op het alarmeringssysteemvoor phishing-sites die al is ingebouwd in de huidige Firefox 2.0.

Een andere nieuwe veiligheidsmaatregel heeft gevolgen voor hetbinnenhalen van updates van plug-ins voor de browser. In de huidigeversie van Firefox zijn er geen voorwaarden verbonden aan de url’swaarvandaan de update wordt opgehaald. Mozilla waarschuwt dat hetdaardoor mogelijk is om kwaadaardige updates te versturen.

Om hierin verandering in te brengen zullen updates (en deupdate-notificaties) in Firefox 3.0 via een veilige SSL-verbindingmoeten worden verstuurd. Het alternatief is dat een update voor eenplug-in wordt voorzien van een digitale handtekening. De maatregelenhebben geen gevolg voor de installatie van een extensie. Mozilla heeftnog geen officixc3xable verschijningsdatum voor Firefox 3.0 bekendgemaakt.De verwachting is dat de nieuwe browser voor het eind van dit jaarklaar is. De Alpha 8-versie is bedoeld voor ontwikkelaars en testers.

Bron: Techworld

ABNAMRO-medewerker lekt via P2P-netwerk

Abn_amro1_1 De persoonlijke gegevens van 5000 klanten van ABNAMRO in de Verenigde Staten zijn via het Bearshare-netwerk gelekt. Deinformatie stond in drie spreadsheet-bestanden die via het peer-to-peernetwerk werden verspreid. De bestanden bevatten niet alleen naam-,adres- en woonplaatsgegevens, maar ook gevoelige data zoals hetAmerikaanse sofinummer en financixc3xable gegevens.

Uit onderzoek is gebleken dat een medewerker van de bank in destaat Florida de gevoelige informatie op zijn eigen pc had staan.Het is nog onduidelijk welke maatregelen de bank tegen de veroorzakerneemt.

Bron: Techworld

Google wil super-API's

Google wil super-APIxe2x80x99s
Volgensgeruchten zal Google begin november enkele nieuwe API’s introduceren, waarmee het zoek- en advertentiebedrijf een aantal stappen verder gaat dan Facebook met het vrijgeven van gegevens op sociale-netwerksites.Een API is een standaard manier voor software om te communiceren met andere toepassingen. Dankzij zulke APIxe2x80x99s kan op relatief eenvoudige wijze een toepassing worden gemaakt. Veel sites stellen APIxe2x80x99s beschikbaar. Een voorbeeld is Amazon. Iedere beheerder van een website kan informatie over producten op zijn eigen site publiceren door gegevens uit de database van Amazon te halen. Dat gaat via een API,een afkorting voor Application Programming Interface. Ook de API van Google’s eigen Google Maps kan door anderen gebruikt worden om zelf toepassingen mee te ontwikkelen.

Ook Facebook staat bekend om zijn APIxe2x80x99s. Deze profielensite is met name in Amerika populair. Gebruikers kunnen zelf toepassingen programmeren die functies toevoegen aan de site Facebook. Het bekendste voorbeeld is de toepassing Top Friends, waarmee gebruikers een lijst met hun favoriete vrienden kunnen tonen. Een andere toepassing is iLike, waarmee een deelnemer zijn muziekvoorkeuren aan zijn profiel kan toevoegen.

Googlezet nu de volgende stap. Tijdens een geheime bijeenkomst vorige week zou Google hebben besloten om nog verder te gaan met het openstellen van zijn diensten door middel van APIxe2x80x99s. Het bedrijf zou niet alleen toepassingen toe willen staan op zijn eigen sites, maar ook dat zulke toepassingen op niet-Google-sites kunnen verschijnen. Het wordt mogelijk om gegevens uit de database van Google te halen, maar ook om er gegevens in op te slaan via deze externe toepassingen. Het gaat in eerste instantie om de gegevens van Orkut en iGoogle. Later komen daar Gmail, Google Talk en andere Google-diensten bij.

Volgens TechCrunch, die over de geruchten bericht, zouden op 5 november de eerste programmaatjes beschikbaar komen. Op iGoogle zal informatie die van Orkut afkomstig is getoond worden. Google overweegt bovendien om ook derde partijen toegang te verlenen, zodat andere sociale-netwerksites (bijvoorbeeld Digg, Friendster of Twitter) dezelfde API’s kunnen gebruiken. Het doel is om een soort sociale laag te leggen over de hele suite van Google-diensten, met Orkut als uitgangspunt.

Enkele grote namen werken mee aan het project, waaronder Amar Gandhi (voorheen Microsoft), Brad Fitzpatrick (voorheen Six Apart) en Patrick Chanezon (een zogeheten Google Evangelist). Met name Fitzpatrick laat al een tijdje van zich horen op dit vlak. Hij vindt dat de diverse sociale-netwerksites met elkaar moeten kunnen samenwerken en gegevens uitwisselen. Zelfs de inlogcode voor al deze sites zou gelijk moeten zijn, zo legt hij uit in deze verhandeling. Het initiatief van Google lijkt een stap in die richting, maar pas op 5november zal pas exact blijken wat de plannen precies inhouden.

Bron: Planet

Halo 3 nu al succes voor Microsoft

Halo 3 nu al succes voor Microsoft
DuizendenAmerikaanse gamers stonden vannacht in lange rijen voor de 10.000winkels waar het computerspel Halo 3 voor het eerst te koop werdaangeboden. De nieuwe game is belangrijk voor Microsoft en zijn Xbox360.

In New York, Los Angeles en Seattle waren Halo 3 xe2x80x98launch partiesxe2x80x99. De eerste berichten over verkoopcijfers zijn inmiddels binnen. De eerste acht uren zouden er 1,8 miljoen stuks zijn verkocht.Dat is inclusief alle pre-orders, dat waren er ongeveer anderhalfmiljoen stuks. Daar kwamen vannacht dus 300.000 stuks bij in de losseverkoop. De eerste volledige dag zouden er xe2x80x93 naar verwachting xe2x80x93 zoxe2x80x99n950.000 exemplaren verkocht worden.

Analisten verwachtten datde nieuwe game de eerste dag tussen de 155 en 200 miljoen dollar zalopbrengen. Daarmee evenaart Halo 3 het succes van de game Spider-Man 3,die het eerste weekend 151 miljoen dollar opbracht.

Vanaf vandaag is Halo 3 ook in ons land te koop. Gisteravond was er alvast een introductiefeest in het Amsterdamse Tuschinski. Rapper LL Cool J nam het daar online op tegen beroemdheden Carmen Electra en Pharrel Williams.

Microsoftwil met Halo 3 een mooie slag slaan tijdens het komende kerstseizoen.Tot nu toe heeft het bedrijf weinig lol gehad van de Xbox 360. Dezezomer was er een terugroepactie en bleek het apparaat soms krassen temaken op diskjes. Bovendien bleek Nintendo onverwacht een grotereverkoophit in handen te hebben met de Wii.

Bijproducten
Hetsucces van de computergame blijft niet onopgemerkt. Er ontstaat eenhele industrie rondom Halo 3. Microsoft heeft met bedrijven als GeneralMotors, PepsiCo en Burger King overeenkomsten gesloten voormerchandising. Zo ontwikkelde Pepsi het drankje Mountain Dew Game Fuelmet dertig procent meer cafexc3xafne dan cola. Zo kunnen Halo 3-spelerslanger doorgaan. De Halo-merchandising zullen volgens schattingen goedzijn voor een omzet van een miljard dollar.

Krassen
Overigens waren er direct na de verkoop van Halo 3 berichten dat sommige verpakkingen niet goed waren, waardoor er krassen op de schijfjes waren gekomen. Microsoft reageerde direct door een speciale sectie op zijn site aan te maken waar mensen met beschadigde disks om een nieuw exemplaar kunnen vragen.

Verkoopstimulus
AangezienHalo 3 exclusief voor de Xbox 360 verkrijgbaar is, zal het spelwaarschijnlijk een opsteker betekenen voor de verkoopcijfers van ditconsole. Analisten van Wedbush Morgan verwachten dat er in de VS van deXbox 360 deze maand rond de 400.000 exemplaren worden verkocht. Datzijn er 130.000 meer dan in augustus.Ter vergelijking: de Wii haalde in augustus ruim 400.000 exemplaren ende PS3 bleef steken op 130.000, wat zelfs minder is dan voorloper PS2,die nog tot 200.000 reikte.

Bron: Planet

Universele datakabel voor gsm-telefoons

Universele datakabel voor gsm-telefoons
Eindelijkkomt er een standaard voor het aansluiten van de mobiele telefoon op decomputer. Een overlegplatform van gsm-fabrikanten heeft besloten alletelefoons in het vervolg uit te rusten met dezelfde micro-usbaansluiting.

Bijna iedere telefoon heeft zijn eigen datakabel.Wie de kabel kwijtraakt, moet erg veel moeite doen om een nieuwexemplaar te bemachtigen. Fabrikanten als LG, Nokia, Motorola, Samsungen Sony Ericsson, verenigd in het Open Mobile Terminal Platform (OMTP),hebben nu besloten in de toekomst te kiezen voor xc3xa9xc3xa9n kabel: die met eenmicro usb-aansluiting.

De micro-usb aansluiting wordt nognauwelijks toegepast op mobiele apparatuur, maar dat gaat in detoekomst dus veranderen. Een aantal gsm-fabrikanten gebruikt al wel deuniversele mini-usb aansluiting, dezelfde aansluiting die je onderandere aan kunt treffen op onder andere digitale cameraxe2x80x99s enmemorecorders. Omdat mobiele apparatuur steeds kleiner wordt, is hetnoodzaak de aansluiting (de connector) ook zo klein mogelijk te maken,vandaar de keuze voor micro-usb.

Bluetooth
De mobieletelefoon krijgt steeds meer functies die een verbinding met de computervereist. Het synchroniseren van de agenda bijvoorbeeld of hetoverbrengen van digitale fotoxe2x80x99s. Omdat het telkens inprikken van eendatakabel nogal omslachtig is, is ooit het draadloze Bluetoothuitgevonden. Maar niet iedere computer heeft Bluetooth aan boord en hetconfigureren van deze draadloze verbinding is voor veel mensen veel telastig.

Opladen
Ieder type telefoon houdt wel zijneigen oplader. Sommige telefoons laden zichzelf op als ze via usb metde computer zijn verbonden, maar dit is lang niet bij alle modellen enmerken het geval. Vooral nu de nieuwe generatie smartphones steeds meerfuncties en een steeds korte accuduur krijgen, zou het ideaal zijn alsde fabrikanten ook op dit punt overeenstemming bereikten.

Bron: Planet

Toshiba komt met SLI notebooks

Toshiba komt met een tweetal notebooks met nVidia SLI technologie. DeSatellite X205-SLI1 en Satellite X205-SLI3 zijn voorzien van tweeGeForce 8600M GT GPU’s, met samen 512MB videogeheugen.

Beide modellen zijn verder voorzien van een Intel Core 2 Duo CPU, 2GBDDRII geheugen, twee harddisks en een 17" widescreen display. DeX205-SLI1 is geclockt op 2,0GHz en heeft een totale harddisk capaciteitvan 240GB. De X205-SLI3 doet daar nog een schepje bovenop, met eenkloksnelheid van 2,2GHz en 320GB diskruimte. Verder is de SLI3 voorzienvan een display met 1650×1050 pixels, terwijl de SLI1 het met 1440x960pixels moet doen.

satx205

De Satellite X205 notebooks zijn voornamelijk gericht op gamers envoorzien van een HD-DVD drive. Tevens moeten Harman Kardon-speakers ensubwoofer zorgen voor de beste HD ervaring. De X205 serie is verderstandaard voorzien van Bluetooth, 802.11n wifi, een vingerafdrukscanner en een HDMI aansluiting. Bij de X205-SLI3 wordt tevens een HDTVtuner meegeleverd. Vooralsnog is niet bekend wanneer de X205 inNederland leverbaar zal zijn.

Bron: Hardware.info