Dader mishandeling vast dankzij Hyves

HyvesDankzij de website Hyves heeft de politie een 18-jarige dader van mishandeling en openlijke geweldpleging die op 18 augustus plaatsvond in Losser kunnen aanhouden.

Op 18 augustus werd een 29-jarige Lossernaar tijdens het Breughelfeest op de Raadhuisstraat in Losser mishandeld door een aantal mannen die er na de mishandeling vandoor gingen.

Tijdens het onderzoek dat de politie hierop instelde, kwam de aangever met een uitdraai van de website Hyves, waarop een foto was afgebeeld. De aangever herkende hiervan een van de mannen die hem tijdens het Breughelfeest hadden mishandeld.

De politie deed verder onderzoek op de site Hyves en stelde uiteindelijk de identiteit van deze man vast. Het bleek een 18-jarige man uit Glanerbrug te zijn. In opdracht van de officier van justitie werd de Glanerbrugger op 5 september aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: De Telegraaf

Hummer in ieders bereik

Een mobiele telefoon van automerk Hummer. Dan moet het haast wel om een veel te groot batterijvretend apparaat gaan. Dat is niet het geval. De Hummer H1 is een stijlvol slide model in de kleuren geel, kaki en zand. De batterijcovers in camouflagekleuren geven de telefoon de stoere uitstraling die het merk past.

De HT1 is uitgerust met een aanraakscherm en een compleet multimediapakket bestaande uit een 2-megapixelcamera, muziek- en videospeler en FM-radio. Ook bluetooth, gexc3xafntegreerd modem, microSD slot en usb ontbreken niet. Voor liefhebbers van mobiel internet is gprs aan boord. Helaas geen umts.

Bij de Hummer telefoon draait het toch vooral om de uitstraling. Zo kunnen liefhebbers van de patserbak het toestel personaliseren met exclusieve content in de vorm van logoxe2x80x99s en videoxe2x80x99s. Ook zijn er diverse accessoires verkrijgbaar.

 

  Hummer in ieders bereik

Het hebbeding is in opdracht van Hummer ontwikkeld door het Franse bedrijf ModeLabs. Het tri-bandapparaat weegt 100 gram en haalt zijn energie uit een Liion batterij met een gesprekstijd tot drie uur en een standbytijd tot 5 Dagen.

De HT1 is sinds kort verkrijgbaar in Nederland voor een prijs van circa E 300. Voor liefhebbers die zich de auto niet kunnen veroorloven, komt een Hummer daarmee toch in het bereik.

Bron: De Telegraaf

VAIO LT en de VAIO LT HD

Sony komt met een tweetal beeldschone PC’s / televisies, de VAIO LT ende VAIO LT HD. De computer is volledig in het scherm ingebouwd.


Wat dat betreft doen deze onder Windows Vista Ultimate draaiende PC’s aan de nieuwste iMac denken. Voor het design is echter voor een geheel eigen look gekozen, met een glasplaat, door Sony Floating Glass genoemd. Daarachter bevindt zich een 22 inch WSXGA+ lcd-scherm,waarachter vervolgens het hart van de computer schuilgaat. We vindendaar een Core 2 Duo-processor en 2GB RAM. De HD (High Defenition) version bevat tevens een Blue-ray brander.

Verder beschikken beide modellen over een draadloze WiFi-netwerkverbinding, een webcam en een tv-tuner.

In Amerika gaan de VAIO LT en de VAIO LT HD respectievelijk 1.900 en2.900 dollar kosten. Oktober 2007 zijn ze daar te koop, de Europese prijs en beschikbaarheid is nog niet bekend.

Bron: Fan.tv

Nieuwste geruchten over de Google Phone

Over de de mysterieuze Google Phone worden steeds meer geruchten gepubliceerd. Hier een overzicht.   


Ofeigenlijk zijn het Google Phones, want de Taiwanese fabrikant HTC zouvijf prototypes hebben ontworpen. Deze worden aan potentiele financiersgetoond, en deze springen niet allemaal even zorgvuldig om met de doorGoogle opgelegde geheimhoudingsplicht. Ook druppelt er via lekken bijHTC informatie naar buiten.

 


HTC Excalibur

 

Een overzicht van enkele veelgenoemde geruchten:

  • De Google Phone beschikt over een QWERTY-toetsenbord
  • De Google Phone zou sterk lijken op de HTC Excalibur (T-Mobile Dash)
  • De Google Phone draait onder een mobiele versie van Linux
  • De Google Phone kan Java Virtual Machines – en dus Java-applicaties – draaien
  • De Google Phone is voorzien van een mediaspeler waarmee videoclips kunnen worden afgespeeld
  • De Google Phone beschikt over een aparte zoekbox
  • De Google Phone beschikt over een geheel eigen in java geschreven browser
  • De Google Phone beschikt over een aangepaste, snellere, versie vande Webkit-browser zoals deze ook op de iPhone gebruikt wordt (hier gaandus tegenstrijdige berichten over rond)
  • De Google Phone zou niet over een standaard (dus geen vernieuwende) user-interface beschikken
  • De Google Phone zou begin 2008 in Amerika op de markt moeten komen 
  • De Google Phone zou voorzien zijn van speciale versies van Google Maps, Gmail, Calender en Talk
  • Met Google Talk kan er via voip worden getelefoneerd
  • Naast Google en HTC zou ook Orange betrokken zijn bij de ontwikkeling van de telefoon

    Bron: Fan.tv

  • KPN introduceert daten via mobiel

    Ollo

    KPNheeft donderdag de mobiele datingdienst Olllo gexc3xafntroduceerd. Met Ollloworden mensen met elkaar in contact gebracht op basis van locatie. Hetcontact wordt gelegd middels sms en is in eerste instantie anoniem.

    Gebruikerskunnen zelf bepalen wanneer zij hun identiteit prijs willen geven. Ditkunnen zij doen door bijvoorbeeld een foto te sturen of door huntelefoonnummer te geven. KPN prijst Olllo aan als een laagdrempelige en impulsieve flirtdienst.

    Dedienst gaat op zaterdag 29 september voor het eerst van start. Mensendie zich voor die tijd hebben ingeschreven kunnen tot en met 14 oktobergratis gebruikmaken van de dienst. Na het verstrijken van deze periodebetalen gebruikers 1,50 euro voor het aanzetten van de dienst gedurendeacht uur. Ook wordt er 55 cent per verzonden sms in rekening gebracht.Het ontvangen van smsxe2x80x99jes daarentegen is wel gratis.

    Delocatiegegevens zijn vooralsnog alleen beschikbaar voor klanten diegebruik maken van het mobiele netwerk van KPN (Hi, Telfort, KPN).Mobiele bellers die geen gebruik maken van het KPN-netwerk, maar welvan Ollo, moeten hun locatie voorlopig nog handmatig doorgeven. Ofandere operators de ‘Location Based Services’ -techniek in hun systeemgaan opnemen is nog niet zeker, aldus een woordvoerder van KPN.

    Bron: connexie

    eBay gaat gebukt onder Botnet-aanval

    Ebay_6

    Een aanval van een botnet, die al een weekduurt, begint gevaarlijk te worden voor de gebruikers van eBay. Deonline veilingdienst wil geen informatie geven over de aard en deomvang van de aanval op zijn servers, maar het is duidelijk dat eennetwerk van zombies het heeft voorzien op de populaire veilingsite.

    Een leger van zombiecomputers beukt constant in op de serversvan eBay in een poging om door te breken tot de gebruikersaccounts volmet financixc3xable en persoonlijke informatie. Volgens hetbeveiligingsbedrijf Aladdin Knowledge Systems is de zombieaanval al eenweek aan de gang.

    De infectie door de zombies is ingewikkeld enzo geprogrammeerd dat het in stukjes wordt ingeladen.Ongeveer driehonderd gexc3xafnfecteerde websites verspreiden het virus onderbezoekers. Het virus gaat dan het web over, op zoek naar deverschilende stukjes informatie die het nodig heeft om eBay aan tevallen.

    Volgens Aladdin Knowledge Systems heeft het virus vierstadia nodig om alle benodigde informatie te vinden. Het is niet bekendhoeveel computers zijn besmet en meedoen met de aanval. AladdinKnowledge Systems ontdekte de aanval van het botnet op eBay door zijneSafe SecureSurfing-pakket. Het pakket is bedoeld voor internet serviceproviders om besmette websites te monitoren en te filteren.

    Bron: Computable

    Top 5 IFA

    Op de Internationale Funkausstellung in Berlijn toonden diverse fabrikanten hun nieuwste goodies. Je struikelde vooral over de platte televisies, waarvan sommige zelfs boven de 100 inch. David ging er heen en probeerde zoveel mogelijk apparaten en spullen uit. En selecteerde de vijf meest opvallende producten op de beursvloer. Kijk komende vrijdag ook naar zijn Uitpakparty over de IFA 2007.

    5 :: Headzone Surround koptelefoon
    Surround met een koptelefoon voelt meestal nep. Draai je om en het geluid draait mee. Dat klopt toch niet? Inderdaad en dat is waarom Beyerdynamic een hoofdtracking systeem in de Headzone koptelefoon heeft ingebouwd. Draai je hoofd en de stem van de acteur blijft uit de tv komen en niet uit de muur.
    4 :: Casio zonder naam
    Dat hij bijna even snel schiet als zijn schaduw mag geen naam hebben. Althans, nu nog niet. Dit prototype van de 6 megapixel Casiocamera is namelijk ’s werelds snelste digitale consumentencamera. Hij schiet maar liefst 60 beelden per seconde bij de hoogste resolutie. Dat kan zelfs je oog niet waarnemen.
    3 :: Sony Say Cheese
    De Smile-Shutter functie van de Sony Cybershot DSC-T70 en DSC-T200zijn perfect voor het glimlachende zelfportret. Zet hem op de selftimer, ga voor de camera staan en pas als je lacht neemt de camera een foto. Werkt ook perfect om pa eindelijk glimlachend op de foto te krijgen. What’s next? Een anti-boer met kiespijn-functie?
    2 :: Loewe Connect Media
    Met de stijlvolle Full HD Loewe Connect Media lcd-televisie zijn al je aansluitproblemen voorbij. De televisie heeft usb, ethernet, HDMI, VGA en zelfs een draadloze ingang. Een harddiskrecorder is ingebouwd en hij is voorzien van een Network MediaPlayer. Via de common Interface (CI) is het zelfs mogelijk pay-tv te ontvangen zonder settop-box. Wat wil je nou nog meer?
    1 :: Philips Aurea
    Vroeger maakte Philips things better. Nu maken ze ze mooier. De 42inch Full HD lcd-televisie Aurea schittert in je huiskamer. Het half transparante frame rondom de televisie kleurt dankzij de Ambilight-technologie in een kaleidoscoop van dynamische kleuren mee met de film op het scherm. Een lust en een rust voor het oog.

    Bron: BRIGHT

    Slachtoffers webcamseks zullen getuigen

    Negen meisjes die volgens het Openbaar Ministerie (OM) slachtofferzijn geworden van een Edenaar met onzedige bedoelingen op internet,worden als getuige opgeroepen in die zaak. Dat heeft de rechtbank inArnhem vrijdag bepaald.

    Computer_muis_4De 26-jarige S.R. zorgde volgens de officier van justitie dat demeisjes zich uitkleedden voor de webcam en dat sommigen ontuchtigehandelingen met zichzelf pleegden. Ook stelt het OM dat de Edenaarkinderpornografische foto’s en filmpjes van de meisjes maakte. Enkelemeisjes zouden een afspraak voor een persoonlijke ontmoeting hebbengemaakt, nadat de Edenaar had gedreigd met publicatie van de foto’s.Een van hen is volgens het OM zelfs verkracht.

    De negen meisjes zijn slachtoffers die daadwerkelijk aangifte hebbengedaan, maar de Edenaar heeft volgens het OM met tientallen meisjescontact gelegd.

    Behalve de meisjes wil de rechtbank op verzoek van de officiervan justitie ook de moeder en een vriend van R. horen. Zij zoudenkunnen verklaren over welke meisjes precies bij de Edenaar thuis zijngezien en wat daarmee is gebeurd.

    Modelscout

    R. deed zich tegenover meisjes voor als fotomodel Hanna,Charlotte of Veronica. Hij suggereerde dat het modellenwerk ook ietsvoor hen was en dat hij hen in contact kon brengen met een betrouwbaremodelscout. Om hun lichaam goed te kunnen laten beoordelen gingen demeisjes uit de kleren, denkt de officier van justitie. Vervolgens deedde Edenaar zich voor als modelscout Sammy of Patrick, die met reedsgemaakt fotomateriaal een afspraak probeerde af te dwingen. De meisjeswaren onder de 18 jaar.

    De rechtbank heeft de zaak aangehouden om alle getuigen tekunnen regelen voor een volgende zitting. Wanneer die plaatsvindt isnog niet bekend.

    Bron: nu.nl

    Vijf updates op maandelijkse patchdag

    Microsoft brengt dinsdag vijf updates uit om kwetsbaarheden in zijnproducten te verhelpen. Slechts een daarvan classificeert het bedrijfals ‘kritiek’.
           
    Windows_pleister_2Dat heeft Microsoft vrijdag bekend gemaakt in een aankondiging voor systeembeheerders.Het gaat om een onbekend lek in besturingssysteem Windows 2000, dat hetvoor kwaadwillenden mogelijk zou maken om op afstand commando’s opkwetsbare computers uit te voeren. if (typeof(et_ord)==’undefined’) et_ord=Math.floor(Math.random()*10000000000000000);if (typeof(et_tile)==’undefined’) et_tile=1;document.write(”);       

    De andere vier lekken gelden als ‘belangrijk’. Het gaat om problemen inverschillende Windowsversies, ontwikkelprogramma Visual Studio en MSN.Ook Windows Services for UNIX, een pakket dat het gemakkelijker moetmaken een Windowssysteem te gebruiken in combinatie metbesturingssysteem Unix, bevat een lek.

    Microsoft brengt iedere tweede dinsdag van de maand updatesuit. De softwarepleisters worden via de automatische updatefunctie vanWindows verspreid.

    Bron: nu.nl

    Consumentenbond: 'Vista geen volwaardige vervanging XP'

    In vier weken tijd heeft de Consumentenbond 4200klachten ontvangen over Windows Vista. De bond noemt het OS ‘nog geenvolwaardige vervanging van XP’. Microsoft kwalificeert deze conclusiein een reactie als onjuist.

    De Consumentenbond opende op 10 augustus het MeldpuntWindows Vista, waar gebruikers problemen met Microsofts nieuwstebesturingssysteem konden aanmelden. Meest gehoorde klachten zijnvolgens de Consumentenbond het niet goed functionerende software enrandapparatuur die het laat afweten. Daarnaast kwamen veel klachtenbinnen over vastlopende en trage computers. Ook ervaren veel klagersVista’s netwerkverbindingen als onbetrouwbaar, waarbij vooral draadlozewifi-verbindingen het regelmatig zouden laten afweten.

    Volgens debond is Vista geen ‘volwaardige vervanging’ voor Windows XP, en kunnentevreden XP-gebruikers de koop van Vista maar beter uitstellen. Kopersdie een nieuwe pc willen aanschaffen zouden goed moeten nagaan of hunhardware en software compatible is met het OS. De Consumentenbond zegtin een brief er bij Microsoft op aan te dringen dat ontevredenVista-gebruikers kosteloos terug moeten kunnen gaan naar Windows XP.Daarnaast wijst de belangenbehartiger voor consumenten naaralternatieve OS’en, zoals Ubuntu of Apple OS X.

    Microsoft noemtin een reactie de conclusies van de Consumentenbond onjuist: ‘Deklachten richtten zich vooral op de compatibiliteit met randapparatuur.De conclusie dat Windows Vista geen volwaardige vervanger van WindowsXP zou zijn, kan dan ook niet uit het onderzoek volgen.’ Volgens desoftwaregigant telt Nederland een miljoen Vista-gebruikers, en zijn detevreden klanten niet in het onderzoek meegenomen. Microsoft verwijstgebruikers die problemen ondervinden met Vista door naar een hulppagina op de website van het bedrijf.

    Vista-joke

    Bron: Tweakers.net