Slachtoffers webcamseks zullen getuigen

Negen meisjes die volgens het Openbaar Ministerie (OM) slachtofferzijn geworden van een Edenaar met onzedige bedoelingen op internet,worden als getuige opgeroepen in die zaak. Dat heeft de rechtbank inArnhem vrijdag bepaald.

Computer_muis_4De 26-jarige S.R. zorgde volgens de officier van justitie dat demeisjes zich uitkleedden voor de webcam en dat sommigen ontuchtigehandelingen met zichzelf pleegden. Ook stelt het OM dat de Edenaarkinderpornografische foto’s en filmpjes van de meisjes maakte. Enkelemeisjes zouden een afspraak voor een persoonlijke ontmoeting hebbengemaakt, nadat de Edenaar had gedreigd met publicatie van de foto’s.Een van hen is volgens het OM zelfs verkracht.

De negen meisjes zijn slachtoffers die daadwerkelijk aangifte hebbengedaan, maar de Edenaar heeft volgens het OM met tientallen meisjescontact gelegd.

Behalve de meisjes wil de rechtbank op verzoek van de officiervan justitie ook de moeder en een vriend van R. horen. Zij zoudenkunnen verklaren over welke meisjes precies bij de Edenaar thuis zijngezien en wat daarmee is gebeurd.

Modelscout

R. deed zich tegenover meisjes voor als fotomodel Hanna,Charlotte of Veronica. Hij suggereerde dat het modellenwerk ook ietsvoor hen was en dat hij hen in contact kon brengen met een betrouwbaremodelscout. Om hun lichaam goed te kunnen laten beoordelen gingen demeisjes uit de kleren, denkt de officier van justitie. Vervolgens deedde Edenaar zich voor als modelscout Sammy of Patrick, die met reedsgemaakt fotomateriaal een afspraak probeerde af te dwingen. De meisjeswaren onder de 18 jaar.

De rechtbank heeft de zaak aangehouden om alle getuigen tekunnen regelen voor een volgende zitting. Wanneer die plaatsvindt isnog niet bekend.

Bron: nu.nl

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.