Vijf updates op maandelijkse patchdag

Microsoft brengt dinsdag vijf updates uit om kwetsbaarheden in zijnproducten te verhelpen. Slechts een daarvan classificeert het bedrijfals ‘kritiek’.
       
Windows_pleister_2Dat heeft Microsoft vrijdag bekend gemaakt in een aankondiging voor systeembeheerders.Het gaat om een onbekend lek in besturingssysteem Windows 2000, dat hetvoor kwaadwillenden mogelijk zou maken om op afstand commando’s opkwetsbare computers uit te voeren. if (typeof(et_ord)==’undefined’) et_ord=Math.floor(Math.random()*10000000000000000);if (typeof(et_tile)==’undefined’) et_tile=1;document.write(”);       

De andere vier lekken gelden als ‘belangrijk’. Het gaat om problemen inverschillende Windowsversies, ontwikkelprogramma Visual Studio en MSN.Ook Windows Services for UNIX, een pakket dat het gemakkelijker moetmaken een Windowssysteem te gebruiken in combinatie metbesturingssysteem Unix, bevat een lek.

Microsoft brengt iedere tweede dinsdag van de maand updatesuit. De softwarepleisters worden via de automatische updatefunctie vanWindows verspreid.

Bron: nu.nl

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.