Apple kondigt Europese iPhone dinsdag aan

Apple belegt dinsdag in Londen een persconferentie overeen onbekend thema. Alom wordt echter aangenomen dat het bedrijf daarde Europese introductie van de veelbesproken iPhone zal aankondigen.

Iphone1_2De telefoon is in de Verenigde Staten sinds juni verkrijgbaar, in combinatie met een abonnement bij telecombedrijf AT&T.

In Europa zou Apple het toestel in eerste instantie alleen inGroot-Brittannixc3xab, Frankrijk en Duitsland willen uitbrengen. Daar zoudendan respectievelijk O2, Orange en T-Mobile de exclusieve partners vanApple worden.


Succes

De telefoon is in de Verenigde Staten volgens Apple een groot succes:eerder deze week maakte het bedrijf bekend dat het inmiddels eenmiljoen exemplaren van de telefoon zou hebben verkocht.

Prijsverlaging

Het 8GB-model van de iPhone werd kort daarvoor drastisch inprijs verlaagd, van 599 tot 399 dollar. Volgens topman Steve Jobs wilApple de telefoon met de feestdagen aan zoveel mogelijk Amerikanenverkopen. Apple heeft daar belang bij, omdat het meedeelt in deopbrengsten van telefoongesprekken en dataverkeer.

UMTS

Het huidige model van de iPhone maakt geen gebruik van de snellemobiele internettechnologie UMTS, die in de Verenigde Staten nauwelijksbeschikbaar is. Daar is het tragere EDGE-netwerk gangbaar.

In Europa wordt EDGE in tegenstelling tot UMTS echter niet veelgebruikt. Analisten gaan er dan ook van uit dat Apple voor de Europesemarkt een UMTS-variant van het toestel uitbrengt.

Bron: nu.nl

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.