Microsoft past zoekfunctie Vista aan in SP1

Lead image

Microsoft heeft de details bekendgemaakt over de aanstaandeaanpassingen in de zoekfunctie van Windows Vista. Het bedrijf zal ondermeer tegemoet komen aan klachten van Google.

Microsoft gaat met Service Pack 1 voor Windows Vista, de zoekfunctievan het besturingssysteem aanpassen en toegankelijk maken voor anderepartijen. Het bedrijf heeft hierover woensdag nadere informatie endocumentatie vrijgegeven.

Aanleidingvoor de verandering zijn eerdere klachten van Google die claimt dat devaste verankering van de zoekfunctie in Vista, het onmogelijk maaktvoor derden om nog een eigen desktopzoekfunctie aan eindgebruikers aante bieden.

Microsoft is eerder al akkoord gegaan met hetvoorstel van de Amerikaanse overheid, om de zoekfunctie zoals gevraagdaan te passen. De verandering in de zoekfunctie is een onderdeel van deeerste service pack voor Windows Vista, die Microsoft nu aan het testenis en in het eerste kwartaal van 2008 wil vrijgeven.

DoorService Pack 1 voor Vista wordt het mogelijk de standaard zoekfunctievan Vista uit te schakelen en te vervangen door een andere zoekmachine.Eindgebruikers kunnen dan kiezen om bijvoorbeeld de zoekfunctie uitGoogle Desktop te gebruiken.

Nu is het wel mogelijk de Googlezoekfunctie op Windows Vista te installeren maar niet om de standaardzoekfunctie uit te schakelen. Dat leidt tot mindere prestaties van decomputer als geheel. Ook krijgen gebruikers vaak toch niet deresultaten van de Google-zoekfunctie gepresenteerd, maar die vanVista’s eigen zoekfunctie.

Ook zal Microsoft, zo blijkt uit denieuwe gegevens, alternatieve zoekfuncties voor Vista, de gelegenheidgeven zich net zo diep in de gebruikersinterface van hetbesturingssysteem te nestelen, als nu de Vista-zoekfunctie.

Makersvan aparte zoekfuncties kunnen deze straks in Vista registreren waarnaVista SP1 volledig overschakelt op het gebruik van het nieuwezoekprotocol.

Bron: Computer!Totaal

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.