Patch MSN Messenger is deze keer niet vrijwillig

Msn_messengerMicrosoft duwt alle gebruikers van MSN Messengeren Windows Live Messenger een update door de keel nadat er in dehuidige versies een ernstig lek is ontdekt.

Gebruikers van MSN Messenger 6.2, 7.0 en 7.5 en Windows Live Messenger8.0 zullen allemaal door een upgradeproces worden geleid tot denieuwste versie van de chatsoftware Windows Live Messenger 8.1, zo laatMicrosoft op een blog weten.

Aanleiding voor de verplichte upgrade is een lek die hackers in staatstelt om kwaadaardige code in chatconversaties te stoppen. Het lek kwamvorige maand aan het licht. De patch voor dit lek werd dinsdag tijdensde maandelijkse patchdag van Microsoft uitgebracht.

"Sommigen zullen de verplichte update misschien niet zo prettig vinden,maar we hebben hiervoor gekozen om de gezondheid van jullie en van onsnetwerk te beschermen", aldus ene ‘Anand’ op het blog.

Wie de upgrade negeert of overslaat, zal elke keer als hij zichaanmeldt op het netwerk een waarschuwing krijgen. Mogelijk wordt degebruiker dan ook geblokkeerd om gebruik te maken van de MSN Messenger-of Windows Live Messenger-dienst.

Bron: Webwereld

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.