Scheepbouwer ziet geen heil in fusie tussen KPN en Belgacom

Kpn_hq_14Er komt geen fusie tussen het Belgische telecombedrijfBelgacom en KPN. Dat heeft KPN CEO Ad Scheepbouwer laten weten in eeninterview met de Belgische krant De Tijd waarin hij zegt geen heil tezien in een samengaan.

De partijen hebben in de afgelopen 15 jaar al minstens vier keergepraat over een mogelijke fusie, waarvan het laatste gesprek volgensde krant in 2001 zou hebben plaatsgevonden. Een jaar geleden was erweer even sprake van een dergelijk scenario, nadat de Belgischeregering, die Belgacom controleert, het telecombedrijf de opdracht hadgegeven ‘structurele participaties’ aan te gaan, via een overname ofeen fusie. Sindsdien waren er ook opnieuw contacten tussen de tweetelecombedrijven.

Volgens informatie van De Tijd waren er in het voorjaar contacten omhet pad te effenen voor gesprekken. Maar die werden stopgezet nadat KPNzijn oog had laten vallen op Getronics. Scheepbouwer ontkent dieinformatie met klem.

Hij zegt geen heil te zien in een samengaan met Belgacom, vanwege departicipatie van de Belgische staat in Belgacom, het feit dat er teweinig synergie is en het verschil in cultuur tussen de tweeondernemingen. In cultureel opzicht zou Belgacom volgens Scheepbouwerbeter passen bij France Telecom dan bij KPN.

Bron: Connexie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.