Verklaring voor ongemerkt updaten Windows gegeven

Op verschillende websites is dezeweek moord en brand geschreeuwd omdat Windows zichzelf zou updaten,zelfs als ‘Automatic Updating’ uitgeschakeld is. Product manager NateClinton heeft nu een verklaring gepubliceerd.

Windows UpdateIntegenstelling tot wat her en der beweerd werd, worden de WindowsUpdate-bestanden niet gepatcht als ‘Automatisch Updaten’ uitgeschakeldstaat. Wel zijn er een aantal patches, specifiek voor de WindowsUpdate-service, die vanzelf gexc3xafnstalleerd worden als gekozen is voor’eerst waarschuwingen voor het installeren van updates’ of ‘updatesautomatisch installeren’.

In dat laatste geval is er niets aan dehand, maar updates die betrekking hebben op de Windows Update Servicezelf worden sowieso gexc3xafnstalleerd, zonder de gebruiker daarover teinformeren. Volgens Clinton is dat een bewuste keuze geweest vanMicrosoft, omdat de updatesoftware anders niet meer in de mogelijkheidzou zijn te controleren of er patches verkrijgbaar zijn voor hetbesturingssysteem.

Dit zou er op zijn beurt toe leiden datgebruikers in de veronderstelling zijn dat ze veilig werken omdat ergeen beschikbare updates gemeld worden, terwijl in werkelijkheid deupdatesoftware niet meer functioneel is.

Windows Update-logo

Criticiwijzen erop dat Microsoft de gebruiker in dat geval zou moetenwaarschuwen voor de dringende noodzaak om de Windows Update-software tepatchen, maar de blogposting van Clinton doet de gemoederen wel weerwat bedaren. Dit gedrag is immers al aanwezig sinds Windows Updateingevoerd werd, maar is toevallig nu pas aan het licht gekomen.

Bovendiengeeft Clinton ook toe dat er wellicht verkeerde keuzes gemaakt zijn bijhet bepalen van het beleid. Of er ook een aanpassing van de werkwijzein de pijplijn zit, wist Clinton echter niet te vertellen.

Bron: Tweakers.net

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.