Downgraden van Vista naar XP mogelijk

Windowsvista_bal_groot_7Softwaregigant Microsoft doet zijn uiterste best het nieuwe besturingssysteem Vista aan de man en vrouw te brengen. Toch maakt men het computerfabrikanten nu mogelijk om in plaats van het nieuwe Vista het veel oudere Windows XP bij hun nieuwe producten te leveren.

De softwaregigant heeft besloten om een zogenaamde downgrade voor grote oem-klanten eenvoudiger te maken. Oorzaak is volgens Microsoft dat vooral het bedrijfsleven terughoudend is met de overschakeling naar Vista. Veel ondernemingen zien liever dat er  een enkel OS  in het bedrijf wordt gebruikt. Daarnaast zouden ook de hoge hardware-eisen die Vista nu eenmaal aan een systeem stelt meespelen.

Inmiddels geeft computerfabrikant Fujitsu bij zijn notebooks een cd-rom met XP mee,  Dell besloot onder druk van zijn klanten in april al om bepaalde systemen met Windows XP via zijn site te gaan verkopen. Hewlett Packard (HP) biedt kopers de optie om bij een nieuwe computer te kiezen tussen Vista of XP.

Volgens Microsoft verloopt de adoptie van Windows Vista bij thuisgebruikers wel naar wens. Het aantal downgraders onder thuisgebruikers bedraagt minder dan xc3xa9xc3xa9n procent", zegt een woordvoerder van Microsoft. Maar helemaal vlekkeloos verloopt de operatie om de particuliere gebruiker aan Vista te krijgen ook niet. In ons land meldden zich na een oproep van de consumentenbond maar liefst ruim 4200 mensen die problemen ondervonden met het nieuwe besturingssysteem Vista. 

Microsoft zegt de verkoop van XP aan de grote computerfabrikanten eind januari te willen staken.

Bron: De Telegraaf

0 gedachten over “Downgraden van Vista naar XP mogelijk

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.