Halo 3 nu al succes voor Microsoft

Halo 3 nu al succes voor Microsoft
DuizendenAmerikaanse gamers stonden vannacht in lange rijen voor de 10.000winkels waar het computerspel Halo 3 voor het eerst te koop werdaangeboden. De nieuwe game is belangrijk voor Microsoft en zijn Xbox360.

In New York, Los Angeles en Seattle waren Halo 3 xe2x80x98launch partiesxe2x80x99. De eerste berichten over verkoopcijfers zijn inmiddels binnen. De eerste acht uren zouden er 1,8 miljoen stuks zijn verkocht.Dat is inclusief alle pre-orders, dat waren er ongeveer anderhalfmiljoen stuks. Daar kwamen vannacht dus 300.000 stuks bij in de losseverkoop. De eerste volledige dag zouden er xe2x80x93 naar verwachting xe2x80x93 zoxe2x80x99n950.000 exemplaren verkocht worden.

Analisten verwachtten datde nieuwe game de eerste dag tussen de 155 en 200 miljoen dollar zalopbrengen. Daarmee evenaart Halo 3 het succes van de game Spider-Man 3,die het eerste weekend 151 miljoen dollar opbracht.

Vanaf vandaag is Halo 3 ook in ons land te koop. Gisteravond was er alvast een introductiefeest in het Amsterdamse Tuschinski. Rapper LL Cool J nam het daar online op tegen beroemdheden Carmen Electra en Pharrel Williams.

Microsoftwil met Halo 3 een mooie slag slaan tijdens het komende kerstseizoen.Tot nu toe heeft het bedrijf weinig lol gehad van de Xbox 360. Dezezomer was er een terugroepactie en bleek het apparaat soms krassen temaken op diskjes. Bovendien bleek Nintendo onverwacht een grotereverkoophit in handen te hebben met de Wii.

Bijproducten
Hetsucces van de computergame blijft niet onopgemerkt. Er ontstaat eenhele industrie rondom Halo 3. Microsoft heeft met bedrijven als GeneralMotors, PepsiCo en Burger King overeenkomsten gesloten voormerchandising. Zo ontwikkelde Pepsi het drankje Mountain Dew Game Fuelmet dertig procent meer cafexc3xafne dan cola. Zo kunnen Halo 3-spelerslanger doorgaan. De Halo-merchandising zullen volgens schattingen goedzijn voor een omzet van een miljard dollar.

Krassen
Overigens waren er direct na de verkoop van Halo 3 berichten dat sommige verpakkingen niet goed waren, waardoor er krassen op de schijfjes waren gekomen. Microsoft reageerde direct door een speciale sectie op zijn site aan te maken waar mensen met beschadigde disks om een nieuw exemplaar kunnen vragen.

Verkoopstimulus
AangezienHalo 3 exclusief voor de Xbox 360 verkrijgbaar is, zal het spelwaarschijnlijk een opsteker betekenen voor de verkoopcijfers van ditconsole. Analisten van Wedbush Morgan verwachten dat er in de VS van deXbox 360 deze maand rond de 400.000 exemplaren worden verkocht. Datzijn er 130.000 meer dan in augustus.Ter vergelijking: de Wii haalde in augustus ruim 400.000 exemplaren ende PS3 bleef steken op 130.000, wat zelfs minder is dan voorloper PS2,die nog tot 200.000 reikte.

Bron: Planet

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.