Malware blocker in Firefox 3.0

Mozilla_firefox_3 Mozilla wil een malware blocker toevoegen aanFirefox 3.0. De browser maakt daarbij gebruik van informatie die Googleverstrekt over onbetrouwbare sites. Het inbouwen van een malware blocker hing al langer in de lucht, al hulde Mozilla zich in stilzwijgen over de precieze plannen. Door de verschijningvan de Alpha 8-preview van Firefox 3.0 is nu duidelijk dat de nieuwebrowserversie voorzien zal zijn van een anti-malware-systeem. De nieuwefunctionaliteit is een logische aanvulling op het alarmeringssysteemvoor phishing-sites die al is ingebouwd in de huidige Firefox 2.0.

Een andere nieuwe veiligheidsmaatregel heeft gevolgen voor hetbinnenhalen van updates van plug-ins voor de browser. In de huidigeversie van Firefox zijn er geen voorwaarden verbonden aan de url’swaarvandaan de update wordt opgehaald. Mozilla waarschuwt dat hetdaardoor mogelijk is om kwaadaardige updates te versturen.

Om hierin verandering in te brengen zullen updates (en deupdate-notificaties) in Firefox 3.0 via een veilige SSL-verbindingmoeten worden verstuurd. Het alternatief is dat een update voor eenplug-in wordt voorzien van een digitale handtekening. De maatregelenhebben geen gevolg voor de installatie van een extensie. Mozilla heeftnog geen officixc3xable verschijningsdatum voor Firefox 3.0 bekendgemaakt.De verwachting is dat de nieuwe browser voor het eind van dit jaarklaar is. De Alpha 8-versie is bedoeld voor ontwikkelaars en testers.

Bron: Techworld

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.