Ongewenste software kost Acer geld

Acer is door de rechtbank in het Franse Puteaux veroordeeld tot eenrefund van ongebruikte software die voorgexc3xafnstalleerd was op een vanzijn notebooks. De aanklager, Antoine Gutzwiller, die eiste dat Acer desoftware, waaronder Windows XP en Microsoft Works, terug zou nemen ende verkoopprijs daaraan aan zou passen, is door de rechter in hetgelijk gesteld.

In een eerder stadium had het bedrijf Gutzwiller een korting van xe2x82xac 30,-geboden voor het totale software pakket, maar de rechter oordeeldeanders: Acer mag maar liefst zo’n xe2x82xac 960,- terug gaan betalen. Dezevergoeding is als volgt opgebouwd:

  • xe2x82xac 135,- voor Windows XP Home (waarvan  xe2x82xac 50,- voor de pre-install)
  • xe2x82xac 60,- voor Microsoft Works
  • xe2x82xac 120,- voor PowerDVD, Norton Antivirus en NTI CD-Maker
  • xe2x82xac 500,- voor geleden schade
  • xe2x82xac 150,- voor gerechtskosten

Gutzwiller boert daarmee niet slecht voor een notebook dat hem bijaanschaf nauwelijks xe2x82xac 600,- gekost heeft. Geen wonder dat hij"lotgenoten" dan ook aanmoedigt de "Non aux racketiciels"petitie tegen OEM-lasten te ondertekenen. De initiator van de petitie,de  "Association Francophone des Utilisateurs de Linux et des LogicielsLibres" (AFUL), strijdt ervoor dat PC aankopen niet langer verbondenmogen zijn aan gedwongen aanschaf van software.

racketiciel  aful

AFUL stelt dat de OEM installaties van overbodige software klantenal snel zo’n xe2x82xac 100,- tot xe2x82xac 300,- kosten en wordt daarin ondersteunddoor bijvoorbeeld Mandriva.

Bron: Hardware.info

0 gedachten over “Ongewenste software kost Acer geld

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.