Vodafone verlaagt tarieven mobiel internet

Vodafone zet het mes in de tarieven voor draadlozeinternettoegang met een plug-and-play usb-modem. Door de nieuwedatabundels zouden klanten maximaal 50 procent binnen Nederland en tot85 procent internationaal kunnen besparen.

De DataStandaard-bundel met een datalimiet van 250MB gaat 19,95 euro per maandkosten. Momenteel kost een abonnement voor maximaal 200MB aan data38,70 euro. De Data Plus-bundel, goed voor maximaal 1GB dataverkeer permaand, zal 39,95 euro kosten. Data Super, met 50 euro per maand hetduurste tariefplan, is goed voor een datalimiet van 2,5GB. De nieuwetarieven zijn geldig vanaf 3 januari 2008. De maximaletransmissiesnelheid via hsdpa-toegang bedraagt 3,6Mbps. Voor bestaandeklanten zegt Vodafone ‘aantrekkelijke overstapmogelijkheden’ aan tebieden. Het aanbod geldt echter niet voor gebruikers die via een mobieltoestel ‘onbeperkt’ internetten.

Vodafone steltdat het mobiel internetten even goedkoop wil maken als een vasteverbinding, waardoor ook particuliere laptopgebruikers de 3g-netwerkengaan benutten. Bij de ‘nationale abonnementen’ kunnen aanvullendeinternationale abonnementen voor op reis worden afgesloten, waaronderdatadagbundels. Deze databundels gelden voor 42 landen waar Vodafoneeen mobiel netwerk bestiert. Ook zijn duurdere tariefplannen mogelijk,waarbij de klant zelf kan bepalen welk deel hij in Nederland en welkdeel hij in het buitenland wil verstoken.

Met de verlaagdeinternationale tarieven stelt Vodafone dat de torenhoge roamingkostenvoor internettoegang in het buitenland fors beperkt worden. De nieuwetariefplannen komen echter te laat voor de 29-jarige Brit Ian Simpson.Hij dacht met zijn all-in data-abonnement voor 7,50 pond per maandonbeperkt te kunnen internetten. Bovendien was internettoegang via zijnmobiele telefoon sneller dan de aansluiting van zijn isp, dus koos hijer voor om zijn smartphone als modem te gebruiken. Vodafone verraste deBrit echter met een rekening van 27.322 pond. Simpson heeft alaangekondigd dat hij de rekening niet zal kunnen betalen, schrijft Wired.

Vodafone hsdpa-modem

Bron: Tweakers.net

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.