Internetten op mobiel steeds gewoner

Met de komst van steeds gebruikersvriendelijke telefoons, snellere netwerken en ongelimiteerde data-abonnementen neemt het internetten op de mobiele telefoon toe. Analisten Nielsen Mobile hebben berekend dat dit jaar de kritieke massa gebruikers is bereikt.

Bijna 16 procent van alle Amerikaanse mobiele gebruikers browsen als ze onderweg zijn. Daarmee lopen de Verenigde Staten voorop qua mobiel internet gebruik bij de zestien landen die de analisten hebben onderzocht. Nederland is niet in het onderzoek meegenomen.

Groot-Brittannixc3xab en Italixc3xab staan op plaats 2 en 3 met respectievelijk 12,9 procent en 11,9 procent. Indonesixc3xab is de hekkensluiter: slechts 1,1 procent van de mobiele abonnees daar gebruikt zijn telefoon om rond te surfen op het web.

Het aantal Amerikanen dat zijn mobieltje gebruikt om te surfen is gegroeid van 22,4 miljoen in 2006 naar meer dan 40 miljoen vandaag de dag. Overigens betalen zoxe2x80x99n 95 miljoen Amerikanen voor mobiele internettoegang, maar meer dan de helft maakt hier dus geen gebruik van. xe2x80x9cMobiel internet wordt vaak aangeboden als onderdeel van een breder mobiel mediapakketxe2x80x9d, aldus de onderzoekers. xe2x80x9cGebruikers zijn hier niet van op de hoogte of er niet in gexc3xafnteresseerd.xe2x80x9d

Dit geldt niet voor bezitters van bepaalde telefoons, zoals bijvoorbeeld de iPhone. Maar liefst 82 procent van de iPhone bezitters gebruikt mobiel internet. Dat is vijf keer zoveel als de gewone mobiele consument.

Op dit moment is de iPhone overigens niet het populairste mobiele internetapparaat. In Europa is dat de Nokia N95, terwijl de Amerikanen het meest surfen via de Motorola RAZR. De meeste mensen gebruiken het internet mobiel om e-mail te checken en sociale netwerksites te bezoeken.

Bron: De Telegraaf

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.