Windows Cloud komt naast Windows 7

Microsoft werkt inderdaad aan een Windows-uitvoering voor cloudcomputing. Een proefversie daarvan wordt eind deze maand verstrekt aanbezoekers op ontwikkelaarsbijeenkomst PDC. Daar wordt ook een pre-bxc3xa8tavan Windows 7 uitgedeeld.

Ceo Steve Ballmer van Microsoft bevestigt eerdere berichten dat Microsoft werkt aan een uitvoering van Windowsdie is toegespitst op cloud computing. De topman laat weten dat eenproefversie van dat besturingssysteem eind deze maand wordt uitgedeeldaan bezoekers op de ontwikkelaarsbijeenkomst PDC (professionaldevelopers conference) van zijn bedrijf.

Microsoft deelt op die techneutenconferentie ook een vroege proefversie uit van Windows 7. Dat is een rechtstreekse opvolger voor Windows Vista en moet begin 2010 op de markt komen. Ondanks de onthulling dat Windows 7 wordt neergezet als onderdeel in de Software+Services-strategievan Microsoft, is de Vista-opvolger niet hetzelfde als het nu doorBallmer bevestigde ‘Windows Cloud’. Dat zou qua opzet meer eenserverbesturingssysteem zijn.

Midori-project

De officixc3xable naam voor de cloud-uitvoering van Windows is nog niet bekend. Eerder waren er al berichten over een onderzoeksproject van Microsoftmet de codenaam Midori. De softwareproducent ontkende toen dat dit eenconcreet product in wording was. Midori was vooral bedoeld om inzichtente verkrijgen in minimale besturingssystemen, net als het eerder naarbuiten gekomen laboratoriumproject MinWin.

Later werd echter bekend dat Midori uiteindelijk een webplatform moet worden. Vervolgenswerd ongerustheid over terugwaartse compatibiliteit met huidigeWindows-applicaties enigszins gesust met het nieuws dat Midori ook virtualisatie omvat. Het lijkt er nu op dat al dit labwerk toch tot een concreet product gaat leiden.

Bron: Emerce

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.