Windows 7 in vijf smaken op de Nederlandse markt

Microsoft brengt zes versies van Windows 7 uit. In Nederland zal de Home Basic versie echter niet verschijnen.

Windows Home Basic
Windows 7 Home Basic beschiktniet over de Aero Glass-interface, en ook het Media Center gedeeltetref je in deze uitgeklede versie niet aan. Microsoft lijkt met dezeversie van Windows 7 echter te gaan mikken op minder kapitaalkrachtigemarkten, waaronder Nederland niet valt.

Windows 7 Premium
Voor de consumentenmarkt heeftMicrosoft Windows 7 Premium in het leven geroepen. Deze beschikt welover Aero Glass en Media Center, ondersteunt multitouch-interfaces, enkent een verbeterde handschriftherkenning en nieuwenetwerkmogelijkheden.

Windows 7 Premium stelt geen overdreven hoge eisen aan de hardware,zodat het ook op een minder krachtige thuis-computer kan wordengebruikt.

   

Windows 7 Professional
Voor de zakelijke marktkomt er Windows 7 Professional. Deze versie biedt extra’s alsdata-encryptie en backupsoftware. De domain join-technologie maakt hetopnemen in een netwerk eenvoudiger. Het besturingssysteen kan zelf dedichtstbijzijnde printers opsporen en gebruiken. In tegenstelling totde Professional versie van Vista beschikt Windows 7 professional ookover de Media Center software.

Windows 7 Enterprise
Windows 7 Enterprise isvoorbehouden aan bedrijven met corporate-licenties. Deze versie biedtnog meer extra’s voor zakelijk gebruik zoals BitLocker-encryptie, demogelijkheid sneller netwerk-bestanden te benaderen via BranchCach enAppLocker om toegang tot software te kunnen blokkeren.

Windows 7 Ultimate
De vijfde versie is Windows 7Ultimate. Deze versie voor freaks (niet de woorden van Microsoft)beschikt boven al het bovenstaande maar kan ook door consumenten wordengebruikt.

Windows 7 Starter
Tenslotte is er dan nogWindows 7 Starter. Deze versie is niet voor beginnende gebruikers zoalsde naam doet vermoeden, maar voor computers met weinig capaciteit. Dezeversie zal straks vooral op netbooks worden aangetroffen. Deze dezegoedkope kleine laptops wordt nu nog meestal Windows XP geinstalleerdomdat Vista te zwaar is. Met Windows 7 Starter kunnen ook de netbooksbeschikken over het nieuwste besturingssysteem.

Windows 7 N
Mogelijk komt er ook nog een zevendeversie: Windows 7 N. Microsoft wil deze versie zelf niet, maar zalmogelijk door de EU worden gedwongen in Europa een versie zonderWindows Media Player en Internet Explorer uit te brengen.

Bron: Fan.tv

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.