Stormloop op kortingsactie Windows 7

 

    Windows 7

Dewebwinkel van Microsoft is gisteren in meerdere landen bezweken onderbestellingen voor Windows 7. In Nederland biedt Microsoft geen kortingen bleef het rustig.

                  

    Consumenten konden sinds woensdag een pre-order plaatsen voor het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, dat op 22 oktoberzal verschijnen. Inwoners van de ‘grote landen’ zoals Frankrijk,Duitsland en het Verenigd Koninkrijk konden de software bovendien metfikse korting bestellen: 77 procent voor Windows Home Premium E, en 65procent voor Windows Professional E.

       

Volgens Amazon bestelden kopers in de eerste acht uur meerexemplaren van Windows 7 dan in de 17 weken dat Windows Vista in devoorverkoop lag, meldt de BBC. De server van Microsofts webwinkel bezweek tweemaal onder de bestellingen.

Uitverkocht

Amazon Frankrijk meldt inmiddels dat deaanbieding ‘tijdelijk niet op voorraad’ is. Bij Amazon Duitslandbetalen consumenten inmiddels weer de reguliere prijs als zij desoftware vooraf willen bestellen en in Engeland is bestellen helemaalniet meer mogelijk.

De Britse site van Microsoft toont op de voorpagina nog wel deaanbieding, maar wie vervolgens de winkel van de softwaregigant bezoektziet daar hogere prijzen dan op de voorpagina worden beloofd.

In Nederland kan Windows wel vooraf worden besteld, maar geeftde firma geen korting. Marketingmanager Ralf Becks van MicrosoftNederland kan niet zeggen hoeveel exemplaren er hier zijn besteld, maarvertelt er wel bij dat "de server hier niet heeft platgelegen."

Wel korting voor bedrijven

Voor zakelijke gebruikers zal Microsoft de software vanaf 1 september met korting aanbieden.De aanbieding werd eerder deze week aangekondigd. In tegenstelling totde consumentenkorting, geldt de bedrijfskorting wel voor Nederland,zegt Becks tegen Webwereld. De firma moet de exacte voorwaarden voorNederland nog uitwerken, maar de korting bedraagt ten minste 15 procent.

Bron: Webwereld

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.