Bellen via de inbox

Het nieuws lekte enige uren voor de officixc3xable bekendmaking uit, maar nu heeft zoekgigant Google het bevestigd: gebruikers van mailservice Gmail kunnen via de dienst bellen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een andere dienst van het bedrijf, Google Voice.

Het principe is gelijk aan andere zogenaamde Voice over IP (VoIP)-diensten zoals Skype. Met een koptelefoon met microfoon kunnen gebruikers via het internet bellen. Bij Gmail kan dit via de contactenlijst van de gebruiker. Wel moet eerst de Google Voice-plugin gexc3xafnstalleerd worden.

De dienst is gefocust op Amerikaanse gebruikers, maar ook in Nederland kan het gebruikt worden. Het lijkt er momenteel echter op dat de dienst nog niet voor alle gebruikers in het land is uitgerold. Een woordvoerder van Google liet weten dat het enkel beschikbaar is voor mensen die Amerikaans Engels als taal hebben ingesteld in Gmail. Het is niet bekend wanneer bellen voor iedereen in Nederland beschikbaar is. Daarnaast werkt de functie enkel op pc’s. Een mobiele versie is nog niet in de maak, aldus de zoekgigant.

Bellen naar vaste Nederlandse nummers kost $0,02 (ongeveer xe2x82xac0,02) per minuut, in tegenstelling tot het gratis bellen in de Verenigde Staten en Canada. Naar Belgische nummers bellen kost $0,03 per minuut. Mobiele nummers bellen is aanzienlijk duurder: $0,23 (ongeveer xe2x82xac0,18) per minuut.

Betalen werkt met een ‘beltegoedmodel’ waarbij eerst geld op het profiel gezet moet worden, waarna de gebruiker kan bellen.

Bron: De Telegraaf

Windows 7 en Vista naar je hand zetten

GIGATweaker is niet alleen een krachtige, maar ook heel overzichtelijke gratis tweaker voor Windows Vista en Windows 7.

GIGATweaker biedt de mogelijkheden van een betaald programma als Tune-up Utilities maar is helemaal gratis. Via overzichtelijke schermen kun je Windows 7 en Windows Vista helemaal naar je hand zetten.

Het geheugengebruik, het aanmelden, foutafhandeling, Windows updates, het starten van programma's, de vormgeving van menu's en vensters, … je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel instellen. Ook kun je via dit programma de toegang tot tal van Windows-onderdelen voor gebruikers blokkeren en zo je systeem veilig houden.

Een goed beeld van alle mogelijkheden krijg je door deze screenshots te bekijken. Het programma zelf is hier te downloaden.

Bron: Fan.tv

BlackBerry Curve 3G

Research In Motion (RIM) heeft de BlackBerry Curve 3G gepresenteerd. Vodafone gaat het toestel meteen aanbieden.

Het belangrijkste verschil met de Curve 8520 is dat de nieuwe Blackberry Curve 9300 (zoals het toestel officieel heet) 3G en HSDPA ondersteunt. Bij de Curve 8520 moest je het nog met GPRS doen, en dat is eigenlijk te primitief voor een zakelijk internettoestel als een Blackberry.

Zoals het een echte Blackberry betaamt is de Curve 3G voorzien van een volledig qwerty-toetsenbord. Een optische trackpad kan ook behulpzaam zijn bij de bediening. Voor het beluisteren van muziek beschikt de nieuwe Curve over speciale sneltoetsen.

Wi-Fi en GPS worden ondersteund en een camera is aanwezig. Internet zal (naast telefoneren) echter de belangrijkste functie zijn van dit toestel. Surfen, chatten en mailen verloopt allemaal een stuk sneller via HSDPA en de BlackBerry Messenger (BBM) biedt veel extra communicatiemogelijkheden zoals het publiceren van de locatie waar je je bevindt op sociale netwerken.

Kijk bij de online telefoonwinkels voor de aanbiedingen met betrekking tot dit toestel.

Bron: Fan.tv

Gratis mailprogramma met Outlook-ambities

Op zoek naar een goed uitgebreid mailprogramma dat zich kan meten met het grote MS Outlook, maar toch gratis is? Probeer dan eens eM Client.

eM Client is meer dan een mailprogramma alleen. Het integreert e-mail, een agenda, instant messaging en nog meer communicatiemogelijkheden in xc3xa9xc3xa9n programma. Het is gratis voor particulier gebruik en vrij van advertenties.

Je kunt eM Client gebruiken om de mail te lezen via iedere bekende mailserver op de markt. Dus het mag geen probleem zijn om het te gebruiken om je bedrijfsmail te lezen. Het werkt ondermeer met de SMTP/IMAP/POP3 protocollen. Het agenda-gedeelte ondersteunt Free/Busy en iMIP/iTIP, zodat je koppelingen kunt maken met agenda's van collega's en vergaderingen voor meerdere personen kunt plannen.

De instant messenger van het programma is te gebruiken om te communiceren met de gebruikers van vele netwerken zoals Skype, Jabber en ICQ. Avatars, notificaties, een chat-log, het is allemaal aanwezig in eM Client.

Als je het programma gaat gebruiken kun je je gegevens uit veel andere software moeiteloos importeren. Mail van ondermeer MS Outlook, Outlook Express, Windows Live Mail en .eml bestanden worden ondersteund, terwijl agenda's en contacten van iCalendar (.ics), vCards (.vcf) en Facebook kunnen worden ingelezen. 

eM Client is een zeer professioneel mailprogramma dat gratis is voor particulier gebruik. Je hoeft je alleen maar gratis te registreren.

Bron: Fan.tv

Sony Ericsson Xperia X8

Tussen de dure Sony Ericsson Xperia X10 en de kleine Xperia Mini gaapte een gat, en dat is slecht voor de verkopen. Sony Ericsson vult dat op met de X8.

Het is niet zomaar een opvulsel geworden maar een heel leuke Android-telefoon. De Sony Ericsson Xperia X8 is voorzien van een 3-inch touchscreen en een 3.2 megapixel camera.

De adviesprijs van de Sony Ericsson Xperia X8 bedraagt 259 euro, maar natuurlijk is hij bij een abonnement veel goedkoper op zelfs gratis. Kijk bij de winkels voor de laatste aanbiedingen.

Vanaf september 2010 is de Sony Ericsson Xperia X8 leverbaar. Voorlopig draait er Android 1.6 o het toestel, maar we hopen dat dit snel verbeterd wordt.

Bron: Fan.tv

Microsoft lanceert versie IE9 op 15 september

Microsoft heeft afgelopen donderdag bekendgemaakt dat op 15 september de eerste bxc3xa8taversie van Internet Explorer 9 gelanceerd zal worden.

IE9 De softwaregigant is van plan om de bxc3xa8taversie formeel te lanceren tijdens het ‘Beauty of the Web’-evenement in San Francisco. Het bedrijf deed de aankondiging nadat Microsoft-ceo Kevin Turner eerder al liet weten dat de bxc3xa8taversie van IE9 in september het levenslicht zou zien.

Internet Explorer 9 zal de webstandaarden beter gaan ondersteunen dan zijn voorgangers, hetgeen dat al jarenlang een van de grootste kritiekpunten op de browser van Microsoft is.

De browser zal verbeterde ondersteuning bieden voor HTML5, en zal het Web Open Font Format (WOFF) gaan ondersteunen. IE9 zal bovendien zowel Google’s open-source video codec WebM, als het H.264-videoformat ondersteunen.Naar verwachting zal Internet Explorer 9 dankzij de nieuwe Javascript-engine genaamd ‘Chakra’ er ook qua prestaties flink op vooruit gaan.

Slechts een minderheid van de Windows-gebruikers zal gebruik kunnen maken van IE9. Het verouderde Windows XP-besturingssysteem, dat onder de Windows-versies een aandeel heeft van 61 procent, zal niet ondersteund worden.

Veel mensen zien de komst van Internet Explorer 9 als de mogelijke wedergeboorte van de browser, dat in de afgelopen jaren marktaandeel moest inleveren aan onder meer Chrome en Firefox.

Bron: Techzine

Rechter: Tele2-reclame voor kabel-tv is misleidend

Tele2 moet een rectificatie plaatsen waarin het bedrijf duidelijkheid verschaft over de werkelijke kosten van zijn kabeltelevisie-abonnement. De reclame daarover zou misleidend zijn, oordeelde de rechtbank in Den Haag in een kort geding.

Tele2 moet zijn tv-reclames, gedrukte advertenties en uitingen op de eigen website rectificeren, zo oordeelde de rechter. Tele2 adverteerde de afgelopen tijd veelvuldig met zijn aanbod voor kabel-tv. Een analoog tv-pakket kost volgens de uiting 5 euro per maand, al staat in de advertenties wel dat het om een combipakket gaat.

Tele2 5 euro aanbiedingIn het kort geding in Den Haag stelde de voorzieningenrechter UPC en Ziggo in het gelijk, meldt persbureau ANP. De rechtbank viel vooral over het feit dat in de advertenties niet duidelijk werd dat klanten vastzitten aan een abonnement voor digitale televisie, internet en telefonie, als ze analoge kabeltv voor 5 euro willen krijgen. Het vonnis luidde dat Tele2 de prijzen misleidend heeft weergegeven waardoor consumenten geen duidelijke vergelijking met andere aanbieders kunnen maken. De aanbieder moet nu in bladen, tv-spots en op zijn eigen website een rectificatie plaatsen, waarin het duidelijk moet maken dat klanten tevens een jaarabonnement voor internet, telefonie en digitale televisie moeten nemen. De totaalprijs wordt dan 44,95 euro.

Concurrenten UPC en Ziggo stapten naar de rechter omdat ze vonden dat Tele2 de werkelijke prijs niet goed aangaf. Tele2 kan sinds enkele weken analoge kabeltelevisie aanbieden, omdat de kabelaars werden gedwongen hun netwerk open te stellen om zo concurrentie mogelijk te maken. Kabelaars waren tot voor kort monopolist in hun verzorgingsgebied.

Bron: Tweakers

Motorola ziet aandeel op telefoonmarkt halveren

Motorola heeft vergeleken met een jaar eerder de helft van zijn marktaandeel op de telefoonmarkt in moeten leveren. Ook marktleider Nokia moest iets inleveren. HTC verdubbelde daarentegen zijn marktaandeel, en ook Apple en RIM kregen er iets bij.

Motorola staat wereldwijd nu op een marktaandeel van 2,8 procent, volgens cijfers die Gartner berekende over het tweede kwartaal van dit jaar. Apple is het bedrijf inmiddels tot op 0,1 procentpunt genaderd. HTC bezit, ondanks een verdubbeling, nog steeds maar 1,8 procent van de telefoonmarkt. Nokia blijft ondanks een klein verlies marktleider met 34,2 procent, en Samsung blijft tweede met 20,1 procent.

De daling van Motorola's aandeel is opvallend, aangezien het bedrijf de afgelopen tijd veel Android-smartphones heeft uitgebracht. Onder andere de Droid, hier bekend onder de naam Milestone, was in de VS een verkoopsucces. Onlangs kondigde het bedrijf de Droid 2 en Droid X aan.

Wat betreft mobiele smartphone-besturingssystemen laat Android een spectaculaire groei zien: Googles mobiele OS groeide wereldwijd in het tweede kwartaal van dit jaar naar een marktaandeel van 17,2 procent, ten opzichte van 1,8 procent in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel van Symbian daalde met bijna 10 procentpunt naar 41,2 procent. Daarnaast moest Windows Mobile bijna de helft van zijn aandeel inleveren: Microsofts mobiele OS blijft steken op 5 procent. Apples iOS heeft met 14,2 procent een kleiner aandeel dan Android, en groeide in het tweede kwartaal nauwelijks ten opzichte van vorig jaar.

Gartner - augustus 2010 Gartner - augustus 2010

Bron: Tweakers

Apple TV gaat iTV heten en kan geen 1080p-content afspelen

Apple zou een nieuw model van de Apple TV onder de naam iTV willen uitbrengen. De mediaspeler zou wat betreft vormgeving en hardware gelijkenis vertonen met de iPhone 4, maar geen 1080p of 1080i-content kunnen afspelen.

Apple iTVEerdere geruchten deze week spraken ervan dat Apple de Fusion-apu van AMD in een komend model van de Apple TV zou willen toepassen. Nu zijn er berichten dat de hardwarefabrikant voor een deze herfst te verschijnen model gekozen heeft voor de A4-processor die ook in de iPhone 4 te vinden is. Ook zou deze mediaspeler voorzien zijn van 16GB flashopslag. Apple kondigt de streamer mogelijk in combinatie met nieuwe streaming videodiensten in de iTunes Store aan. Onduidelijk is of Apple twee modellen op de agenda heeft staan, waaronder een mogelijk uitgebreider model met Fusion-apu, of dat nieuwe Apple TV-spelers exclusief de A4 krijgen.

Engadget weet wel te melden dat de inmiddels tot Apple iTV gedoopte speler geen 1080p- of 1080i-content zal afspelen en dat de maximaal uitstuurbare hd-resolutie 720p zal bedragen. Als mogelijke reden wordt gegeven dat de A4-processor moeite zou hebben met 1080p- en 1080i-content. Een andere overweging van Apple zou kunnen zijn dat de bandbreedte van het gros van de internetaansluitingen toch nog te laag zou zijn.

Vermoedelijk zal de iTV ook de beschikking krijgen over een eigen sectie in de App Store, maar het is nog onduidelijk of applicaties voor de iPhone, iPod of iPad op het apparaat zullen draaien. De mediastreamer zou wel van iOS 4 worden voorzien.

Bron: Tweakers

'Talloze' Nederlanders vast aan sms-abonnement

Mobieltje Nokia xe2x80x98Tallozexe2x80x99 Nederlanders zitten vast aan een duur sms-abonnement na in te zijn gegaan op spam die zij in hun inbox ontvingen.

Dat meldt het AD donderdag.

De spam is volgens de Waarschuwingdienst voor veilig internetgebruik van het ministerie van Buitenlandse Zaken xe2x80x98moeilijk van goedaardige berichten te onderscheidenxe2x80x99.

if (typeof(dartPosition5) != 'undefined') { NU.LazyWrite.write('<center>' + dartPosition5 + '<br></center>'); }

Geheim bericht

Mensen die vast zitten aan het dure abonnement ontvingen een e-mail die ogenschijnlijk van een bekende kwam. xe2x80x9cIk heb je net een bericht verstuurd via onderstaande link. Ik heb het expres op deze manier gedaan zodat het echt alleen tussen ons blijft. Graag wel ff reageren..xe2x80x9d, zo luidt de e-mail.

Wanneer de persoon op de link in het bericht klikt, wordt hij of zij doorgestuurd naar privebericht.com. Vervolgens moet de persoon een telefoonnummer invullen om het bericht te lezen en zit hij of zij vast aan een sms-abonnement.

Klachten

Telecomwaakhond Opta heeft inmiddels xe2x80x98talloze klachtenxe2x80x99 binnengekregen en de Consumentenbond waarschuwt voor de spam.

Het bedrijf achter de dienst, J.J.P Mobile, is gevestigd in Tel Aviv en heeft een Nederlandse bestuurder: Joost Verpoort. Hij vertelt aan de krant dat hij van niets weet en dat dit buiten de wil van het bedrijf om gebeurt. Anderhalf jaar geleden kreeg Verpoort als directeur van OX-2 een boete van 85.000 euro voor het versturen van e-mails uit naam van mensen die daar niets vanaf wisten.

Mensen die vast zitten aan het dure abonnement kunnen naar www.smsdienstenfilter.nl gaan of xe2x80x98ano STOPxe2x80x99 sms-en naar 4664, zo schrijft het AD.

Bron: nu.nl