Firefox 6 nu al te downloaden

Mozilla heeft dit weekend eerder dan gepland Firefox 6.0 uitgebracht.

Mozilla Firefox_4 De zesde versie van de browser is sinds zaterdag te downloaden van de FTP-servers van Mozilla, meldt NeoWin. Daarmee stonden de downloads enkele dagen vroeger klaar dan gepland. De officixc3xable release volgt dinsdag.

Plugins en Scratchpad

Verbeterd in 6.0 is onder meer het beheer van add-ons. Plugins zijn direct te installeren en de status per plugin is vanuit de manager zichtbaar. Ontwikkelaars krijgen ook de nieuwe tool Scratchpad, voor het testen van Javascript-codes. Mozilla heeft in 6.0 ook meerdere bugs gefixt.

Met de vernieuwde Permission Manager kunnen gebruikers aangeven welke informatie websites mogen raadplegen, zoals cookies of locatiegegevens.

Releaseschema

Van Firefox verschijnt voortaan elke zes weken een nieuwe versie. Mozilla werkt in versies 7 en 8 onder meer aan allerlei verbeteringen die de browser veel sneller moeten maken. Zo wordt het geheugengebruik verbeterd en volgt 64-bit ondersteuning.

Bron: Webwereld

Android apps voor een goede beveiliging

Android Google’s Android wordt met de dag populairder. Voor consumenten maar ook voor virusmakers. Er komt steeds meer malware voor het platform. Daarom in deze lijst 6 beveiligingsapps voor je Android.

Het betreft de volgende apps:

* Lookout Mobile Security

* Kaspersky Mobile Security

* AVG Mobilation

* McAfee WaveSecure

* LastPass

 

Lees via deze link het hele artikel op Webwereld.nl

Firefox 6 nu al te downloaden

Mozilla heeft dit weekend eerder dan gepland Firefox 6.0 uitgebracht.

Mozilla Firefox_4 De zesde versie van de browser is sinds zaterdag te downloaden van de FTP-servers van Mozilla, meldt NeoWin. Daarmee stonden de downloads enkele dagen vroeger klaar dan gepland. De officixeble release volgt dinsdag.

Plugins en Scratchpad

Verbeterd in 6.0 is onder meer het beheer van add-ons. Plugins zijn direct te installeren en de status per plugin is vanuit de manager zichtbaar. Ontwikkelaars krijgen ook de nieuwe tool Scratchpad, voor het testen van Javascript-codes. Mozilla heeft in 6.0 ook meerdere bugs gefixt.

Met de vernieuwde Permission Manager kunnen gebruikers aangeven welke informatie websites mogen raadplegen, zoals cookies of locatiegegevens.

Releaseschema

Van Firefox verschijnt voortaan elke zes weken een nieuwe versie. Mozilla werkt in versies 7 en 8 onder meer aan allerlei verbeteringen die de browser veel sneller moeten maken. Zo wordt het geheugengebruik verbeterd en volgt 64-bit ondersteuning.

Bron: Webwereld

Budget Galaxytoestel niet naar Nederland

De Galaxy R, het goedkope broertje van de populaire Galaxy S II, komt niet naar Nederland.

Dat heeft Samsung tegenover NU.nl bevestigd. Deze week kondigde Samsung de smartphone officieel aan voor Europa, maar Nederland hoort daar dus niet bij.

De Galaxy R is qua uiterlijk en basisfuncties gelijk aan de Galaxy S II, maar is een stuk goedkoper. Om dat te kunnen realiseren heeft Samsung een aantal superieure specificaties van de S II achterwege gelaten in de R.

Specificaties

De Samsung Galaxy R beschikt over een 4.2 inch (800×480) Super Clear LCD touchscreen, 1GHz Tegra 2 processor, 5 megapixel camera, 2 megapixel front-facing camera en het Android 2.3 Gingerbread besturingssysteem.

x

De Samsung Galaxy R was al in Zweden verkrijgbaar als de Galaxy Z. Waarom de Galaxy R niet naar Nederland komt is niet bekend. Volgens Digitimes.com wordt het toestel alleen op de markt gebracht in Noord- en Oost-Europa.

Bron: nu.nl

Nieuwe iPhone op 7 september

De nieuwste versie van de iPhone wordt op 7 september gepresenteerd. Dat meldt de Japanse technologiesite Kodawarisan op basis van anonieme bronnen. In het verleden wist de site al correct de lanceerdatum van nieuwe Macs te melden.

'De iPhone 5 wordt op 7 september gelanceerd.'

De iPhone 5 wordt volgens hardnekkige geruchten een stuk dunner en lichter dan het huidige model. Ook zal de achterkant weer gebold zijn, in plaats van de rechte glasplaat die de achterkant van de iPhone 4 siert.

Normaal gesproken lanceert Apple elk jaar in juni een nieuwe smartphone, maar dit jaar meldde het bedrijf niets over een opvolger van de vierde telefoon.

Tijdens het evenement zal het bedrijf ook zijn nieuwe iPods tonen. Dat is niet echt een verrassing, aangezien Apple vrijwel elk jaar begin september een nieuwe serie muziekspelers op de markt brengt. Over de iPods is echter nog weinig bekend.

Bron: De Telegraaf

Fysiek toetsenbord voor de iPhone

Een iPhone met een fysiek toetsenbord bestaat niet, voor het tikwerk kun je alleen gebruik maken van een virtueel qwerty-toetsenbord. Je kunt echter wel gebruik maken een los toetsenbordje.

Een heel mooi fysiek qwerty-toetsenbord voor de iPhone is de Kiano4 van Kiano. Dit is een soort behuizing die een uitschuifbaar toetsenbordje bevat. Klik de Kiano4 aan je iPhone en deze beschikt ineens over zo'n toetsenbord.

Hoewel iPhone en toetsenbord aan elkaar vast zitten gebeurt de communicatie draadloos via bluetooth.

De Kiano4 kost 100 dollar en is verkrijgbaar in het zwart en wit. Hij beschikt over een eigen Li-ion-batterij die 30 uur standby-tijd biedt. Je zou er 5 uur non-stop op kunnen typen voor de accu leeg is.

De iPhone en Kiano4 vormen een fraai geheel. De iPhone wordt wel 1,5 centimeter dikker door deze behuizing met toetsenbord.

Bron: Fan.tv

BlackBerry 7 besturingssysteem

Research In Motion (RIM) komt met niet minder dan vijf nieuwe BlackBerry smartphones. Deze zijn voorzien van het gloednieuwe BlackBerry 7 besturingssysteem.

Het gaat om twee nieuwe BlackBerry Bold en drie nieuwe BlackBerry Torch modellen. De nieuwe BlackBerry Bold 9900 en 9930 zijn de dunste smartphones van RIM ooit en beschikken elk over een groot toetsenbord en een aanraakscherm.

De nieuwe BlackBerry Torch 9810-smartphone bouwt voort op de populariteit van de BlackBerry Torch 9800 en combineert een groot aanraakscherm met een handig uitschuiftoetsenbord.

BlackBerry 7
BlackBerry 7 bevat een geheel nieuwe BlackBerry browser die aanzienlijk sneller is en vloeiender browst. Zowel de WebKit browser motor als hardware van de smartphones zelf zijn verbeterd. Browsen met deze nieuwe smartphones uitgerust met BlackBerry 7 verloopt bovendien tot 40 % sneller dan met de BlackBerry 6-smartphones en zelfs tot 100 % sneller dan met BlackBerry 5-modellen. Naast deze next-generation browser, maken verbeteringen ook het zoomen en pannen vlotter voor een betere web navigatie en een geoptimaliseerde HTML5 prestaties zorgen bovendien voor een verbeterde gaming en video-ervaring.

RIM's nieuwe BlackBerry 7-smartphones beschikken ook over de BlackBerry Liquid Graphics-technologie, waarbij elke smartphone een krachtige afzonderlijke grafische processor combineert met een snelle CPU en een scherm met hoge resolutie.

Sociale media
De bijgewerkte Social Feeds-app (2.0) die bij BlackBerry 7 wordt geleverd is uitgebreid en ondersteunt nu ook updates van diverse media, podcasts en favorieten in xc3xa9xc3xa9n overzicht. De nieuwe Facebook voor BlackBerry smartphones (2.0) applicatie lanceert toepassingen zoals Facebook chat en BBM integratie die het eenvoudiger maken voor gebruikers om met vrienden te communiceren in real time.

Software
Het BlackBerry 7 besturingssysteem omvat ook enkele vooraf gexc3xafnstalleerde applicaties en gexc3xafntegreerde functionaliteiten die zorgen voor een verhoogde productiviteit en werking zodra het toestel uit de verpakking gehaald wordt. De premiumversie van Documents To Go wordt nu standaard bijgeleverd en biedt krachtige functies voor het bewerken van documenten, evenals een eigen gratis PDF-lezer.

Beveiliging
BlackBerry Protect wordt ook vooraf gexc3xafnstalleerd en biedt de mogelijkheid om een back-up te maken van de persoonlijke informatie en deze te beveiligen via de cloud. BlackBerry Balance (aangekondigd op 2 mei 2011) is nu gexc3xafntegreerd in BlackBerry 7, waardoor zakelijke gebruikers minder last hebben van strikte beveiliging en IT-controles van de IT-afdeling.

Zoeken
Verder is de populaire universele zoekfunctie uitgebreid met ondersteuning van stem gestuurd zoeken, zodat gebruikers alleen hoeven te spreken om een zoekactie op hun toestel en het internet te starten.

Hardwareverbeteringen
Elke smartphone maakt ook gebruik van een aantal krachtige hardwareverbeteringen, zoals een 1,2 GHz-processor, video-opname in HD, afbeeldingen met hoge resolutie (24 bit) en geavanceerde sensoren waarmee nieuwe Augmented Reality-ervaringen zoals WikiTude naadloos worden gexc3xafntegreerd met BBM 6. Op die manier kunnen gebruikers overal ter wereld rekenen op absolute topprestaties op het vlak van communicatie, multimedia en productiviteit.

Bron: Fan.tv

Importverbod Galaxy Tab geldt voor 'paar weken'

IPad Het Europese importverbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1 geldt maar voor een paar weken. Samsung werd niet gehoord in de Duitse rechtszaak waarin Apple het verbod bedong.

Samsung mag zijn tablet, de Galaxy Tab 10.1, niet meer verkopen in Europa. De Duitse rechter stelde dinsdagmiddag een importverbod in op verzoek van Apple voor heel Europa, behalve Nederland. De Tab zou volgens Apple te veel lijken op de iPad. Samsung zou het design gekopieerd hebben.

Eenzijdig verzoek

Volgens de advocaat van Samsung, Bas Berghuis van Woortman van het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons, is dat vebod ingesteld voor xc3xa9xc3xa9n tot twee weken. Dat zegt Webwereld-verslaggever Andreas Udo de Haes die aanwezig is bij het eerste kort geding van Apple tegen Samsung in Nederland in Den Haag, hij sprak met Berghuis van Woortman.

Volgens de advocaat deed Apple in Duitsland een zogenaamd ex parte verzoek. Een eenzijdig verzoek waarin xc3xa9xc3xa9n partij de rechter om een oordeel vraagt zonder dat de andere partij wordt gehoord. Ex parte verzoeken worden ingediend als een eisende partij binnen zeer korte tijd iets via de rechter voor elkaar wil krijgen.

Geen verbod in Nederland

Waarschijnlijk gaat Samsung de zaak in Duitsland aanvechten maar details daarover kon de advocaat niet geven. Hij kan alleen iets kan zeggen over de Nederlandse zaak.

In Nederland werd via de Duitse rechtszaak geen importverbod ingesteld. Dat was onmogelijk omdat de zaak in Nederland vrijwel gelijktijdig aanhangig werd gemaakt door Apple. De Nederlandse zaken gaan dus apart door.

Drie Nederlandse zaken

De rechtszaken in Nederland worden ook breder ingestoken dan de Duitse zaak. Woensdag dient een eerste kort geding van Apple tegen Samsung in de rechtbank van Den Haag. Die zaak gaat over technologie, octrooien en patenten. Donderdag dient een tweede kort geding, ook aangespannen door Apple, dat meer zal gaan over modellenrecht. De zaken in Nederland gaan over zowel de Galaxy Tab 10.1 als de Galaxy S smartphones van Samsung.

Bij deze zaken zijn advocaten van zowel Apple als Samsung aanwezig. Ter verdediging startte Samsung in Nederland alvast een bodemprocedure tegen Apple, zo bleek dinsdag. De uitspraak in de zaken wordt binnen enkele dagen tot weken verwacht. De Duitse aanklacht is  hier te vinden.

Bron: Webwereld

Fysiek toetsenbord voor de iPhone

Een iPhone met een fysiek toetsenbord bestaat niet, voor het tikwerk kun je alleen gebruik maken van een virtueel qwerty-toetsenbord. Je kunt echter wel gebruik maken een los toetsenbordje.

Een heel mooi fysiek qwerty-toetsenbord voor de iPhone is de Kiano4 van Kiano. Dit is een soort behuizing die een uitschuifbaar toetsenbordje bevat. Klik de Kiano4 aan je iPhone en deze beschikt ineens over zo’n toetsenbord.

Hoewel iPhone en toetsenbord aan elkaar vast zitten gebeurt de communicatie draadloos via bluetooth.

De Kiano4 kost 100 dollar en is verkrijgbaar in het zwart en wit. Hij beschikt over een eigen Li-ion-batterij die 30 uur standby-tijd biedt. Je zou er 5 uur non-stop op kunnen typen voor de accu leeg is.

De iPhone en Kiano4 vormen een fraai geheel. De iPhone wordt wel 1,5 centimeter dikker door deze behuizing met toetsenbord.

Bron: Fan.tv

BlackBerry 7 besturingssysteem

Research In Motion (RIM) komt met niet minder dan vijf nieuwe BlackBerry smartphones. Deze zijn voorzien van het gloednieuwe BlackBerry 7 besturingssysteem.

Het gaat om twee nieuwe BlackBerry Bold en drie nieuwe BlackBerry Torch modellen. De nieuwe BlackBerry Bold 9900 en 9930 zijn de dunste smartphones van RIM ooit en beschikken elk over een groot toetsenbord en een aanraakscherm.

De nieuwe BlackBerry Torch 9810-smartphone bouwt voort op de populariteit van de BlackBerry Torch 9800 en combineert een groot aanraakscherm met een handig uitschuiftoetsenbord.

BlackBerry 7
BlackBerry 7 bevat een geheel nieuwe BlackBerry browser die aanzienlijk sneller is en vloeiender browst. Zowel de WebKit browser motor als hardware van de smartphones zelf zijn verbeterd. Browsen met deze nieuwe smartphones uitgerust met BlackBerry 7 verloopt bovendien tot 40 % sneller dan met de BlackBerry 6-smartphones en zelfs tot 100 % sneller dan met BlackBerry 5-modellen. Naast deze next-generation browser, maken verbeteringen ook het zoomen en pannen vlotter voor een betere web navigatie en een geoptimaliseerde HTML5 prestaties zorgen bovendien voor een verbeterde gaming en video-ervaring.

RIM’s nieuwe BlackBerry 7-smartphones beschikken ook over de BlackBerry Liquid Graphics-technologie, waarbij elke smartphone een krachtige afzonderlijke grafische processor combineert met een snelle CPU en een scherm met hoge resolutie.

Sociale media
De bijgewerkte Social Feeds-app (2.0) die bij BlackBerry 7 wordt geleverd is uitgebreid en ondersteunt nu ook updates van diverse media, podcasts en favorieten in xe9xe9n overzicht. De nieuwe Facebook voor BlackBerry smartphones (2.0) applicatie lanceert toepassingen zoals Facebook chat en BBM integratie die het eenvoudiger maken voor gebruikers om met vrienden te communiceren in real time.

Software
Het BlackBerry 7 besturingssysteem omvat ook enkele vooraf gexefnstalleerde applicaties en gexefntegreerde functionaliteiten die zorgen voor een verhoogde productiviteit en werking zodra het toestel uit de verpakking gehaald wordt. De premiumversie van Documents To Go wordt nu standaard bijgeleverd en biedt krachtige functies voor het bewerken van documenten, evenals een eigen gratis PDF-lezer.

Beveiliging
BlackBerry Protect wordt ook vooraf gexefnstalleerd en biedt de mogelijkheid om een back-up te maken van de persoonlijke informatie en deze te beveiligen via de cloud. BlackBerry Balance (aangekondigd op 2 mei 2011) is nu gexefntegreerd in BlackBerry 7, waardoor zakelijke gebruikers minder last hebben van strikte beveiliging en IT-controles van de IT-afdeling.

Zoeken
Verder is de populaire universele zoekfunctie uitgebreid met ondersteuning van stem gestuurd zoeken, zodat gebruikers alleen hoeven te spreken om een zoekactie op hun toestel en het internet te starten.

Hardwareverbeteringen
Elke smartphone maakt ook gebruik van een aantal krachtige hardwareverbeteringen, zoals een 1,2 GHz-processor, video-opname in HD, afbeeldingen met hoge resolutie (24 bit) en geavanceerde sensoren waarmee nieuwe Augmented Reality-ervaringen zoals WikiTude naadloos worden gexefntegreerd met BBM 6. Op die manier kunnen gebruikers overal ter wereld rekenen op absolute topprestaties op het vlak van communicatie, multimedia en productiviteit.

Bron: Fan.tv