KPN-klanten claimen te traag internet

Honderden KPN-abonnees voelen zich bedot door zijn glasvezelaanbieding. Zij kochten de duurdere glasvezelverbinding voor sneller internet, maar het blijkt vaak deels kopernetwerk dat trager is.

„Ze betalen wel voor een duurder glasvezelabonnement”, aldus Chizkija Loonstein van advocatenkantoor Loonstein, die tot gisteren 382 van zulke gevallen verzamelde. „Dat is gewoon misleiding door KPN.”

Het advocatenkantoor eist dat het telecombedrijf alle klanten de internetsnelheid uit de advertentie bezorgt en het te veel betaalde terugstort.

Volgens Stratix, een bedrijfsadviseur die de uitrol van glasvezel volgt, zijn er over meer aanbieders dan KPN klachten. „Telkens blijkt er een verschil tussen de beloofde snelheid en wat het in de woning echt wordt.”

KPN liet de glasvezelkabels aanleggen naar woonwijken, maar bij en in bestaande huizenblokken is het laatste stuk vanaf de verdeelkast soms koperlijn.

„Dat heeft KPN mij nooit verteld”, aldus een verbolgen abonnee, die argwaan kreeg na vertraagde televisiebeelden. „Ik betaal dus voor iets dat ik niet voor honderd procent krijg. Dat geld wil ik terug.”

Op internetfora klagen klanten over de 40Megabit per seconde (Mbps) aan snelheid die ze bij KPN kochten, maar daarvan 8Mbps krijgen.

Honderden klachten

KPN moest eerder bij het advocatenkantoor van Loonstein zelf na lang zoeken erkennen dat er geen glasvezel- maar koperlijn lag. Het bericht hierover in deze krant en een uitzending bij TROS Radar leidde tot honderden soortgelijke klachten bij Loonstein.

„Uit alle uithoeken van het land. Allemaal glasvezel betaald maar de KPN-koperlijn gekregen. Er moeten in Nederland duizenden mensen met soortgelijke gevallen zijn”, zegt Loonstein. „Maar KPN is contractueel verplicht glasvezel te leveren.”

In Nederland heeft ruim 18 procent van de huishoudens glasvezel. KPN zegt eerst nader onderzoek te willen doen. „Het zijn veel klachten, we willen de tijd nemen om te zien waar het over gaat en onze klanten goed helpen.”

Bron: De Telegraaf

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.