Mobiel internet in Nederland het duurst

Nergens in de Europese Unie is internetten op een smartphone zo duur als in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het Finse marktanalysebureau Rewheel.

In Nederland liggen de gemiddelde kosten per gigabyte op €8,50. Dat is verreweg het hoogste in de hele EU. In landen als Estland, Finland en Denemarken kost een GB minder dan €1,-. Bij onze zuiderburen is het echter ook pet: daar kost een GB aan data iets meer dan €8,-. De reden voor deze hoge prijzen is dat de markt niet concurrerend genoeg zou zijn. Opvallend is ook dat KPN van alle aanbieders in Europa het meeste vraagt voor mobiele data.

In een advies om de markt competitiever te maken raadt Rewheel de Europese Commissie aan om een minimaal aantal spelers op de telecommarkt verplicht te stellen. Hierdoor zou er automatisch meer concurrentie op deze markt komen en zouden de prijzen dalen. Ook verbaast het bureau zich erover dat er vrijwel geen pan-Europese databundels zijn, gezien het grote aantal internationale spelers op de telecommarkt.

Bron: De Telegraaf

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.