Foto’s van metalen behuizing Galaxy S5 gelekt

Website Nowhereelse.fr heeft gelekte foto’s gevonden, waarop naar verluidt het frame van een Samsung Galaxy S5 staat. Het frame is gemaakt van aluminium, wat duidt op het gebruik van hoogwaardiger materiaal bij het toestel.

Website Nowhereelse.fr heeft foto’s gepost van wat volgens de website het frame van het nieuwe vlaggenschip van Samsung is; De Samsung Galaxy S5. Direct valt op dat het niet meer om een plastic frame gaat, maar dat het van aluminium gemaakt lijkt. Hiermee volgt Samsung het voorbeeld van onder andere de HTC One (review) en de Apple iPhone 5S (review).

De gelekte foto’s van het frame lijken er ook op te wijzen dat het toestel een iets groter display zal hebben dan de Samsung Galaxy S4 (review). Het frame is namelijk 143,83 bij 72,27 millimeter breed. Het frame van de Samsung Galaxy S4 is 7,23 millimeter korter en 2,47 millimeter dunner.

Het is op dit moment uiteraard nog niet te zeggen of het hier daadwerkelijk om het frame van de Samsung Galaxy S5 gaat, dus we zullen moeten afwachten totdat Samsung het toestel aankondigt voordat we zekerheid zullen krijgen over de specificaties en het uiterlijk van het toestel.

Bron: Techzine

Spotify meer dan 4 miljard dollar waard

De populaire muziekdienst Spotify groeit als kool en is inmiddels meer dan 4 miljard dollar waard.

Dat blijkt uit een nieuwe kapitaalversterking die de ,ook in Nederland snel groeiende, streaming-muziekspeler heeft gerealiseerd.

Het Zweedse bedrijf, had het afgelopen jaar een omzet van ruim 400 miljoen euro. Nadat miljoenen muziekliefhebbers in eerste instantie gratis naar Spotify luisterden kiest een steeds grotere groep nu voor een betaalde dienst zonder reclame.

Circa zes miljoen van de ruim 24 miljoen klanten betalen 10 dollar per maand om onbeperkt naar zelf samen te stellen muziek te kunnen luisteren.

Bron: De Telegraaf

LG-tv’s versturen gevoelige data

Smart tv’s van producent LG verzamelen en versturen gegevens van kijkers over ondermeer welke tv-kanalen zij bekijken. Zelfs als gebruikers de optie aanvinken om dit tegen te houden, gebeurt het. Dat heeft LG toegegeven.

Het bedrijf stelt dat het om een softwarefout gaat en dat het dit zal oplossen in een update voor zijn televisies. Daarnaast laat het weten dat deze gegevens niet worden verzameld voor marketingdoeleinden, maar om kijkers te laten zien waar andere Smart TV-eigenaars naar kijken.

De televisies versturen ook gegevens als bestandsnamen als een USB-stick gebruikt wordt. Volgens LG was het de bedoeling dat gebruikers hierdoor informatie over films en andere media zouden kunnen downloaden, maar deze functie is nooit ingevoerd.

Het is nog niet bekend wanneer de update voor de tv’s beschikbaar is, maar LG laat weten hier haast mee te zullen maken.

Bron: De Telegraaf

Aantal breedbandaansluitingen groeit naar 6,72 miljoen

Het aantal breedbandaansluitingen in Nederland groeide in het derde kwartaal met 0,9 procent, ofwel 56.800 nieuwe aansluitingen, naar een totaal van 6,72 miljoen. Het aantal DSL-aansluitingen daalde in het kwartaal met 1,3 procent naar 3,07 miljoen, maar dat werd gecompenseerd door een groei met 1,8 procent in het aantal breedband kabelaansluitingen, waarvan er nu 3,05 miljoen zijn.

Het aantal FTTH/B aansluitingen nam met 8 procent toe waarmee deze technologie nu een marktaandeel van 8,9 procent heeft. Dat blijkt uit de laatste metingen van marktonderzoeker Telecompaper, die schat dat de retailomzet van de gezamenlijke aanbieders rond 505 miljoen euro uitkwam, een plus van 2,1 procent.

KPN is – inclusief de merken XS4ALL en Telfort brands – nog steeds de grootste aanbieder met 40,6 procent marktaandeel, al moest het 0,3 procent inleveren in vergelijking met Q2. Ziggo bleef nummer twee met een martkaandeel van 27,3 procent, gevolgd door UPC met 15,7 procent.

“Voor geheel 2013 verwachten we dat het aantal breedbandaansluitingen met 2,8 procent zal groeien, waarbij kabel en glasvezel de daling in DSL-aansluitingen compenseren,” aldus Kamiel Albrecht van Telecompaper. “De jaarlijkse groei vertraagt. Nu inmiddels ruim 88,2 procent van de huishoudens over breedband beschikt is de groeiruimte beperkt.”

Bron: Connexie

Vodafone Nederland komt met WhatsApp-concurrent Message+

De Nederlandse tak van de mobiele provider Vodafone brengt binnenkort een eigen berichtenapplicatie uit. Message+ moet de concurrentie aangaan met het populaire WhatsApp. De applicatie is te downloaden voor Android en moet de bestaande sms-applicatie vervangen.

Message+ moet op dezelfde manier werken als de dienst iMessage voor iOS-apparaten: Apple biedt iOS-gebruikers aan om onderling gratis berichten naar elkaar te sturen via het internet. Dit gaat via de standaard sms-applicatie op iOS-apparaten. Message+ moet hetzelfde doen, maar dan in eerste instantie alleen voor Android-gebruikers. Versies voor iOS en Windows Phone moeten in 2014 volgen.

Net als WhatsApp

Met Vodafone’s nieuwe berichtendienst kunnen gebruikers chatberichten naar elkaar sturen, groepsgesprekken voeren en foto’s, video’s en locaties delen. Net als in WhatsApp kunnen gebruikers van Message+ ook zien of hun bericht is aangekomen en of een contactpersoon bezig is met het typen van een reactie.

Niet voor de desktop

De applicatie is al te downloaden vanuit de Google Play Store, maar kan in Nederland nog niet worden geïnstalleerd. Het is nog niet bekend hoe Vodafone de sms-vervanger wil gaan verspreiden onder zijn gebruikers. De applicatie is ook te gebruiken door klanten van andere providers, maar werkt niet op desktops. Apps als iMessage, Facebook Messenger en Google Hangouts doen dit wel.

Bron: ComputerIdee

Downloadpagina Hyves online

Gebruikers van Hyves kunnen vanaf gisteren een aanvraag indienen voor het downloaden van hun krabbels, www’s, blogs en albums met foto’s en video’s. Vanaf 2 december verandert de netwerksite in een gamesplatform.

Via de link www.hyves.nl/downloads kunnen gebruikers een downloadlink aanvragen. Ze krijgen vervolgens per e-mailbericht wanneer ze hun gegevens kunnen downloaden. Dit zal voor het einde van het jaar zijn.

Het Nederlandse sociale netwerk Hyves legt zich vanaf december nog uitsluitend toe op online gamen. In 2012 werd het netwerk nog uitgeroepen tot populairste Nederlandse site in de categorie ‘gaming’.

Sinds de herlancering van Hyves’ gamesplatform, begin 2013, spenderen bezoekers meer dan 70 procent van hun tijd aan spelletjes spelen. Inmiddels zijn er meer dan 400 games van 25 Nederlandse en buitenlandse partners. Hiermee worden maandelijks 540.000 unieke bezoekers naar het portaal getrokken.

De traditionele sociale netwerkfunctie van de dienst is juist sterk in populariteit afgenomen. Daarom wordt na 2 december niet meer geïnvesteerd in het sociaal netwerk gedeelte.

Bron: De Telegraaf

Opnieuw meer smartphones verkocht

De wereldwijde verkopen van smartphones waren in het derde kwartaal goed voor 55 procent van de totale verkopen van mobiele telefoons. Dat is het hoogste aandeel tot nu toe, meldde marktonderzoeksbureau Gartner donderdag.

De verkopen van mobiele telefoons bedroegen in het afgelopen kwartaal 455,6 miljoen stuks, een stijging van 5,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel smartphones daarin was 250,2 miljoen stuks. Dat betekent dat er 45,8 procent meer smartphones in het derde kwartaal zijn verkocht dan in diezelfde periode in 2012.

De meeste groei in beide markten was te zien in de Aziatische landen. Het smartphone-segment nam daar met 77,3 procent toe, terwijl mobiele telefoonverkopen met 11,9 procent groeiden.

In het tweede kwartaal werden er wereldwijd voor het eerst meer smartphones verkocht dan ‘gewone’ mobieltjes. In totaal gingen er 435 miljoen over de toonbank. Ruim de helft daarvan (51,8 procent) waren smartphones.

Samsung blijft marktleider bij de smartphones met 32,1 procent. Apple volgt met 12,1 procent en Lenovo heeft met een marktaandeel van 5,1 procent LG Electronics van de derde plaats verdrongen.

Bron: De Telegraaf

KPN verwerft goedkope Belgische 4G-frequentie

Operator KPN heeft via zijn dochteronderneming Base voor een luttele 120 miljoen euro een twintigjarige licentie voor frequentieruimte in de 800 MHz-band weten te kopen. Hiermee betaalt KPN vele malen minder voor de zogenoemde ‘4G-frequentie’ dan wat het eerder in Nederland kwijt was.

Waar KPN vorig jaar in Nederland nog krap 1,4 miljard euro neertelde voor 4G-frequentieruimte, is zijn Belgische dochter Base er in geslaagd om voor slechts een luttele 120 miljoen euro de begeerde 800 MHz-frequentieruimte te verschalken. De Belgische mobiele operator is reeds in oktober dit jaar gestart met de uitrol van een 4G-netwerk in België. Daarvoor werd echter de 1800 Mhz-frequentie gebruikt. De 4G-uitrol was vooralsnog beperkt tot enkele grotere Belgische steden, waaronder Antwerpen, Gent en Luik. Naar verwachting kan Base echter middels de 800 Mhz-frequentieruimte zijn 4G-dekking op kortere termijn aanzienlijk verbreden. Base streeft er naar om ‘eind 2014’ landelijke dekking voor 4G in België te kunnen aanbieden.

Naast Base hebben de operators Belgacom en Mobistar eveneens twintigjarige licenties op 800 Mhz-frequentieruimte weten te verwerven. Belgacom is reeds sinds november 2012 in België actief met een 4G-aanbod. Het bedrijf wil tegen het eind van 2013 aan de helft van de 11 miljoen Belgen 4G-dekking te kunnen aanbieden. Mobistar is van plan om zijn eigen 4G-diensten in 2014 te introduceren.

Bron: Connexie

LG brengt gebogen G Flex in december naar Europa

LG heeft vrijdag bekend gemaakt dat de gebogen G Flex-smartphone in december richting Europa zal komen. De telefoon beschikt over een gebogen beeldscherm en heeft, net als bij de LG G2, alle knoppen op de achterkant zitten.

Later deze maand zal de G Flex als eerste in Korea verkocht worden, de thuisbasis van fabrikant LG. In december zal het toestel dan richting Europa komen. Of de LG G Flex ook direct naar Nederland komt, is op het moment van schrijven nog onduidelijk. Wel is bekend dat de telefoon in de feestmaand te koop zal zijn in Frankrijk.

Met de G Flex brengt LG de eerste gebogen smartphone naar Europa. Samsung introduceerde eerder al wel de Galaxy Round, maar deze werd enkel in Zuid-Korea op de markt gebracht. De LG G Flex is in de lengte gebogen, wat volgens LG mogelijk is dankzij een nieuwe schermtechnologie. De gebruiker kan het toestel overigens niet eigenhandig buigen.

Behuizing herstelt zichzelf

Een andere unieke eigenschap van de nieuwe Android-smartphone is de behuizing. Volgens LG beschikt de G Flex namelijk over een behuizing die zichzelf kan repareren. Kleine beschadigingen, zoals krasjes, moeten dankzij een speciale coating na enkele minuten vanzelf verdwijnen.

De G Flex heeft een 6 inch-beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Geen full hd dus, wat volgens de fabrikant op dit moment ook nog niet mogelijk is met de schermtechnologie. In Korea krijgt de telefoon een verkoopprijs van zo’n 700 euro.

Bron: ComputerTotaal

CIA betaalt AT&T 10 miljoen per jaar voor metadata

Telecomreus AT&T geeft de CIA op vrijwillige basis inzage van metadata van buitenlandse telefoongesprekken vanuit de VS. De opbrengst? Ruim 10 miljoen dollar per jaar.

Tot nog toe lag vooral inlichtingendienst NSA onder vuur, maar daar kan zo maar de CIA bijkomen. Die andere bekende Amerikaanse inlichtingendienst betaalt telecombedrijf AT&T forse bedragen voor de inzage van metadata. Het gaat om gesprekken met het buitenland, waar de CIA zijn mandaat van de Amerikaanse politiek heeft liggen. AT&T levert de metadata op vrijwillige basis, oftewel niet onder dwang van gerechtelijke bevelen.

De data-uitwisseling werkt als volgt. De CIA levert telefoonnummers van verdachten aan AT&T, die vervolgens zelf zijn databases afstruint en de metadata afgeeft. Het telecombedrijf verdient hiermee jaarlijks meer dan 10 miljoen dollar, meldt The New York Times op basis van bronnen binnen de regering. Volgens de krant heeft AT&T een rijk verleden van samenwerking met de overheid.

Wet wordt handig omzeild

Bij de uitwisseling met AT&T worden de Amerikaanse wetten handig omzeild. De Amerikaanse belgegevens van de gelogde gesprekken worden namelijk afgeschermd geleverd door de telecomreus. Desondanks wijst de krant op de mogelijkheid dat deze gegevens ook in handen komen van de overheid. De FBI mag Amerikaanse belgegevens weer wel opvragen, middels een dagvaarding.

Wholesale carrier AT&T bezit een gigantische hoeveelheid metadata. Dat betreft niet alleen de logs van datum, duur en telefoonnummers van eigen klanten, maar ook die van providers die gebruikmaken van het AT&T-netwerk. De Amerikaanse telco, marktleider op de mobiele markt in de VS, bekijkt momenteel de optie om het Britse Vodafone over te nemen.

Bron: Webwereld