Ziggo zet aanval in op KPN

Ziggo voert gesprekken met het Amerikaanse Liberty Global over een overnamebod op het hele Nederlandse kabelbedrijf. Dat meldde de onderneming donderdag.

Er is volgens Ziggo geen zekerheid dat er een overeenkomst kan worden gesloten of dat er een bod wordt gedaan. Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, heeft op dit moment al een belang van bijna 30 procent in Ziggo.

Er wordt al langere tijd gespeculeerd over een volledige overname van Ziggo door Liberty Global. Ziggo liet medio oktober weten een voorstel van Liberty Global voor een volledige overname te hebben afgewezen, omdat de prijs te laag was. Hoeveel het Amerikaanse bedrijf bereid was op tafel te leggen, is niet bekend.

Eind vorige maand zei financieel topman Charles Bracken van Liberty Global nog het combineren van zijn bedrijf met Ziggo „op lange termijn zinvol te vinden”. Een deal werd „nog steeds bestudeerd”, aldus Bracken, waarbij hij destijds ook opmerkte tevreden te zijn met het belang van concreet 28,5 procent.

Liberty Global is bezig zijn positie in Europa te versterken, onder meer door de recente overname van het Britse Virgin Media. Het bedrijf greep echter naast Kabel Deutschland, dat eerder dit jaar werd overgenomen door Vodafone.

Een woordvoerder van Liberty Global wilde desgevraagd geen commentaar geven. Eerder stelde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden dat er mogelijk dit jaar, of begin 2014, een bod gelanceerd zou worden op Ziggo door Liberty Global.

Het aandeel Ziggo poetste donderdag op de beurs in Amsterdam een openingsverlies weg en noteerde omstreeks 10.00 uur circa 7,3 procent in de plus. Daarmee was het aandeel aanvoerder in hoofdindex AEX.

Bron: De Telegraaf

Helft personeel werkt door op eigen smartphone

Binnen twee jaar gebruikt de helft van alle werknemers zijn eigen smartphone en tablet op het werk. Bedrijven lopen ver achter bij die realiteit. Ze moeten hun telecommunicatiesystemen snel aanpassen om te voorkomen dat bedrijven vastlopen.

Personeel begint thuis op zijn smartphone, werkt daarop door op zijn werk en laat die niet door de bedrijfsportier afpakken. Smartphones en tablets verbieden is een verloren strijd, constateert Ruud Alaerds van marktonderzoeker Keala na een peiling onder Nederlandse bedrijven.

Het betekent wel dat bedrijven de mobiele apparatuur moeten toelaten in hun beveiligde ict.

,,Eigen apparatuur van werknemers zoals pc’s, tablets en smartphones , gaan een wezenlijk onderdeel uitmaken van de ict-bedrijfsmiddelen”, waarschuwt Alaerds.

Bron: De Telegraaf