Verkoopcijfers high-end smartphones vallen tegen

De Nexus 5 (links) zou de verkoopaantallen van de LG G2 (rechts) negatief beïnvloed hebben

Verkoopcijfers van een aantal high-end smartphones van verschillende fabrikanten vallen tegen en stijgen minder gehoopt. Deze fabrikanten zijn onder andere HTC, LG en Huawei.

De high-end Android HTC One zou bijvoorbeeld sinds de lancering in maart geen stijgende verkoopcijfers weten te noteren, waardoor HTC flink onder druk zou komen te staan. Dit zou er zelfs voor gezorgd hebben dat HTC in het derde kwartaal van 2013 flinke verliezen heeft gemaakt.

Ook de LG G2-telefoons zouden niet als warme broodjes over de toonbank gaan. LG had namelijk 10 miljoen exemplaren van de G2 in 2013 verkocht willen hebben, maar de verkopen zijn tot nu toe op twee miljoen exemplaren blijven steken. Digitimes en zijn bronnen noemen de Nexus 5, die ook door LG geproduceerd wordt, de grootste oorzaak. Beide telefoons werden omstreeks dezelfde tijd gelanceerd en zouden dankzij vergelijkbare specificaties elkaars vaarwater hebben betreden. De Nexus 5 is (in sommige landen) goedkoper dan de G2, verder wordt de Nexus 5 ook sneller geüpdatet dan de G2.

Het Chinese Huawei zou van zijn Ascend P6-smartphone, naar eigen mening, ook niet genoeg exemplaren verscheept hebben. Tot nu toe zijn namelijk drie miljoen exemplaren verscheept, terwijl Huawei toch liever 10 miljoen exemplaren verscheept had gezien. Dit zou te wijten zijn aan het wereldwijde imago van het merk, als ook de minimale marketing die is uitgevoerd.

Al met al lijken de meeste smartphonefabrikanten minder telefoons te verkopen dan verwacht. Het is dan ook te hopen dat deze tegenslagen het R & D-budget niet te veel zullen beïnvloeden, zodat we in 2014 een grote variatie aan smartphones kunnen verwachten.

Bron: Hardware.info

Huawei: “4G-omzet verdubbelt in 2014”

De Chinese leverancier van netwerk- en telecomapparatuur Huawei stuurt volgend jaar aan op een verdubbeling van de omzet behaald uit de verkoop van hard- en software voor 4G mobiele netwerken. Dit heeft David Wang, president van Huawei’s Wireless Network-divisie, tijdens een persconferentie in Shanghai laten weten.

Waar Huawei dit jaar nog voor een slordige twee miljard Amerikaanse dollars heeft weten te verkopen aan spullen bestemd voor het bouwen en onderhouden van 4G-netwerkinfrastructuur, denkt het bedrijf in 2014 een omzet te kunnen behalen van ruim 4 miljard dollar.
Volgens Huawei-topman David Wang, zou de omzetverdubbeling onder andere kunnen worden gerealiseerd door de afzet van 4G-gerelateerde zaken in de thuismarkt. De Chinese overheid heeft inmiddels 4G-licenties aan drie lokale operators vergeven (China Mobile, China Unicom en China Telecom).

Bron: Connexie

Grootste gebogen tv ooit komt van LG

LG  kondigt aan dat zij tijdens de internationale Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas ’s werelds eerste Curved Ultra HD TV (105UB9) met 21:9 beeldverhouding zal tonen. LG’s gebogen LCD-scherm is met een doorsnee van ruim 2,5 meter (2,66 meter of 105 inch) officieel de grootst gebogen tv ooit gemaakt.

Met het CinemaScope scherm met 21:9 beeldverhouding worden films beleefd zoals in de bioscoop. Daarnaast kan het brede beeldscherm informatie aan de zijkanten tonen zonder de film te bedekken. Met een resolutie van 11 miljoen pixels (5120×2160) vertegenwoordigt de Curved Ultra HD TV de succesvolle samenwerking tussen LG Electronics en LG Display.

Bron: Connexie