LG werkt aan draagbare gadgets

Elektronicaproducent LG is bezig met de ontwikkeling van draagbare apparaten als accessoires voor zijn nieuwe toptoestel, de LG G3. Dat meldt de Koreaanse krant The Korea Herald.

Het zou gaan om een smartwatch en een fitnessarmband. Beide apparaten kunnen contact maken met de nog niet aangekondigde G3. Via de smartwatch zullen notificaties en berichten te lezen zijn en kan de telefoon tot op zekere hoogte bestuurd worden. De fitnessarmband houdt statistieken bij tijdens het sporten, zoals hoe lang en hoe ver de drager heeft hardgelopen.

De LG G3 bevat volgens geruchten een zogeheten 2K-scherm, wat twee maal zoveel pixels bevat als een regulier HD-scherm. Om deze grafische pracht te kunnen aandrijven bevat de telefoon een processor met acht rekenkernen die door LG zelf gemaakt wordt. Tenslotte zal het een vingerafdrukscanner bevatten, zoals de iPhone 5S van concurrent Apple.

Vermoedelijk zal LG zijn nieuwe vlaggenschip tijdens de komende Mobile World Congress in februari in Barcelona onthullen.

Bron: De Telegraaf