Geldautomaten leeggehaald met Windows XP

Criminelen hebben Braziliaanse geldautomaten leeggeroofd met behulp van malware.

Criminelen hebben geldautomaten gekraakt door er een uitgeklede versie van Windows XP op te installeren via een USB-stick. De Windows-versie bevatte malware die na een paar dagen via codes was te activeren. Dat vertelden twee anonieme beveiligingsonderzoekers tijdens het hackerscongres 30C3 in Berlijn. Ze hielden de naam van de bank geheim, omdat ze door het bedrijf zouden zijn gevraagd onderzoek naar de hack te doen.

Usb-poort

De USB-stick was aan te sluiten na het maken van een gat op de juiste plaats van de pvc-behuizing van de pinmachine, zodat de USB-poort toegankelijk werd. Na een reboot – onduidelijk is hoe – werd de Windows-installatie op de USB-stick opgestart en de malware geactiveerd.

Een persoon die het geld voor de criminelen ging ophalen moest eerst een 12-cijferig controlegetal in te toetsen, en daarna een tweede code waarvoor moest worden opgebeld naar de leiding van de bende. Daarna gaf de machine al het geld vrij.

Professioneel

De malware verwijderde alle verdachte informatie. Het was ook mogelijk om de machines offline te halen of de harde schijf te wissen. Volgens de onderzoekers ging het om ‘professioneel ontworpen malware’. De criminelen wisten verdacht veel van de werking van de pinautomaten en hadden mogelijk een bron binnen een van de fabrikanten. De bank kwam er pas achter, omdat er meerdere geldautomaten te veel geld hadden uitgegeven volgens de financiële administratie.

Bron: Webwereld

Samsung introduceert eerste ddr4-geheugen voor smartphones

Samsung heeft zijn eerste ddr4-geheugen voor smartphones gepresenteerd. De 1GB-chip moet ten opzichte van huidige ddr3-geheugen zowel sneller als zuiniger zijn. Samsung gaat het werkgeheugen vermoedelijk gebruiken in de Galaxy S5.

Samsung claimt dat het mobiele werkgeheugen tot 50 procent sneller is en op 1,1V ongeveer 40 procent minder energie verbruikt. Het low power ddr4-geheugen heeft een capaciteit van 1GB dat bestaat uit een 8Gb-chip op een enkele die. Met vier van deze chips in een package ontstaat een 4GB-lpddr4-module.

Van zijn ddr3-geheugen heeft Samsung nu varianten met 6Gb en 4Gb in massaproductie. In smartphones worden veelal meerdere van deze modules gecombineerd voor het werkgeheugen: vermoedelijk heeft de Galaxy Note 3 vier 6Gb-modules om tot het werkgeheugen van 3GB te komen.

Samsung start de massaproductie van zijn ddr4-geheugen voor smartphones en tablets in 2014. De fabrikant zegt niet op welk procedé het ddr4-geheugen gemaakt wordt, maar het ligt ergens tussen 20 en 30nm: Samsung noemt dat 20nm-class.

Waarschijnlijk wil Samsung het ddr4-geheugen met een capaciteit van 4GB gebruiken in de opvolger voor de Galaxy S4. Het gebeurde vorig jaar ook al dat de fabrikant onderdelen die in de Galaxy S4 zijn gebruikt eerder aankondigt. Dat gebeurde vorig jaar met onder meer het scherm en de soc. Samsungs processortak zal volgende week op elektronicabeurs CES waarschijnlijk een nieuwe Exynos-soc presenteren.

Bron: Tweakers.net

KPN en Vodafone stoppen met delen antennelocaties

KPN heeft vandaag bekendgemaakt dat het in goed overleg met Vodafone heeft besloten om geen vervolg te geven aan de pilot waarbij beide providers hun antennelocaties delen. Wel blijven beide partijen open staan voor initiatieven om de netwerkkosten te verlagen.

In september 2012 begonnen KPN en Vodafone aan een proef waarbij ze elkaars opstelpunten deelden, hierdoor konden de providers antennes plaatsen op elkaars locaties om een mobiel netwerk aan te leggen. Het idee is helemaal niet slecht, doordat meerdere providers gebruik maken van één locatie, staan er op minder locaties antennes wat mooier is voor mensen die in de omgeving wonen, daarnaast vallen de kosten lager uit doordat de providers kosten kunnen delen voor bijvoorbeeld de locatie en het stroomverbruik. Ook de overheid stuurt providers aan om elkaars locaties te gebruiken.

Toch hebben KPN en Vodafone het besluit genomen om niet langer elkaars locaties te gebruiken, in hoeverre dat nu gebeurd of gebeurde is onduidelijk. KPN en Vodafone hebben het Agentschap Telecom en de Autoriteit Consument & Markt geïnformeerd over deze beslissing. Recent lieten Tele2 en T-Mobile weten een samenwerking te zijn aangegaan waarbij Tele2 gebruik gaat maken van antennelocaties van T-Mobile om hun eigen 4G-netwerk op te bouwen.

Bron: Techzine