Windows 8.1-update zorgt voor problemen als Avast is geïnstalleerd

Een recente update voor Windows 8.1 zorgt voor verscheidene problemen bij gebruikers die Avast geïnstalleerd hebben staan. Er wordt onder andere melding gemaakt van traag reagerende en vastlopende computers. Het deïnstalleren van Avast lijkt de problemen te verhelpen.

De problemen komen tevoorschijn bij gebruikers van Windows 8.1 nadat zij update KB3000850 installeren, zo blijkt uit ervaringen die op het Avast-forum zijn verschenen. Na installatie reageert het besturingssysteem traag en functioneren applicaties niet goed. Ook melden gebruikers dat de computer niet meer af wil sluiten wanneer KB3000850 is geïnstalleerd, terwijl bij anderen de computer juist niet meer op wil starten.

Het is mogelijk om de problemen te verhelpen door de antivirussoftware van Avast te deïnstalleren; Windows 8.1-gebruikers die na deïnstallatie Avast weer opnieuw installeren melden dat zij weer de genoemde problemen krijgen.

Overigens heeft de antivirusmaker de problemen bevestigd en wordt er gewerkt aan het uitrollen van een patch waardoor Windows 8.1-gebruikers met de bewuste update weer probleemvrij moeten zijn. Deze fix moet binnenkort beschikbaar komen voor Avast-gebruikers.

Bron: Tweakers

Mozilla ruilt Google in voor Yahoo als zoekmachine voor Firefox

Mozilla en Google hebben besloten een tien jaar durende samenwerking niet langer voort te zetten. Voor webbrowser Firefox wordt in ieder geval in de Verenigde Staten voortaan Yahoo als standaardzoekmachine meegeleverd. De twee bedrijven hebben hiervoor een vijfjarige overeenkomst gesloten. Vooralsnog blijft Google in onze regio wel de standaard, het besluit kan wel een precedent scheppen.

Hoewel Firefox de afgelopen jaren aan marktaandeel heeft moeten inleveren, is Mozilla’s browser samen met Chrome en Internet Explorer nog altijd een van de populairste opties. Volgens StatCounter worden Chrome, Internet Explorer en Firefox wereldwijd gebruikt door respectievelijk 51,7, 21,8 en 18,5 procent van de internetgebruikers. Zie ook onderstaande tabel voor een idee van hoe de markt zich de afgelopen jaren heeft bewogen. Let wel: dit zijn alleen desktopgebruikers.
StatCounter-browser-ww-monthly-200807-201411

De positie van standaardzoekmachine is daardoor lucratief, maar doordat Firefox minder groot is dan enkele jaren terug bestaat de kans dat Google minder wilde betalen. Volgens Michael Beard, CEO van Mozilla, worden jaarlijks 100 miljard zoekopdrachten door Firefox-gebruikers geïnitieerd.

Voor Microsoft is de deal een goede zaak, omdat het met Bing de technologie achter Yahoo Search levert. De deal zal er natuurlijk niet voor zorgen dat alle Firefox-gebruikers plots naar Yahoo Search overstappen, maar er zal sowieso winst worden geboekt.

Verder kunnen gebruikers kiezen voor Amazon, Bing, DuckDuckGo, eBay, Google, Twitter en Wikipedia. Firefox gaat zich ook meer op lokale markten aanpassen: In Rusland wordt Yandex als standaardzoekmachine ingesteld, in China was die positie al langer vergeven aan Baidu.

Bron: Techzine

KPN koopt resterende aandelen Reggefiber

Telecombedrijf KPN heeft de resterende 40 procent van de aandelen van glasvezelbedrijf Reggefiber overgenomen, waarmee KPN alle aandelen nu in handen heeft. Joint-venture partner Reggeborgh en KPN bereikten daarover een overeenkomst, zo laat KPN in een verklaring weten.

KPN nam in oktober al de eerste 60 procent van de aandelen over, waarmee het volledige zeggenschap kreeg. Reggefiber wordt vanaf 1 november 2014 voor 100 procent geconsolideerd in de jaarrekening van KPN.

KPN betaalt voor de resterende 40 procent 610 miljoen euro. Deze aankoop past binnen de strategie van KPN om de opbrengst van de verkoop van E-Plus aan te wenden om de financiële flexibiliteit te vergroten en de uitvoering van KPN’s strategie in Nederland en België te ondersteunen. KPN zal ook circa 500 miljoen euro aan externe financiering van Reggefiber aflossen in het vierde kwartaal van 2014.

Joost Farwerck (lid Raad van Bestuur KPN): “We zijn blij met het volledige eigendom van Reggefiber en willen leren en gebruik maken van de grote hoeveelheid kennis en kunde binnen Reggefiber. De efficiënte wijze van bouwen en het aanbieden van diensten over een passieve netwerk infrastructuur, de lokale operationele aanpak en het Fiber to the Home kenniscentrum zullen van grote waarde zijn voor de bedrijfsvoering van KPN. KPN zal doorgaan met de hybride netwerkstrategie van kopernetwerk upgrades / Fiber to the Home in Nederland, zodat we hoge kwaliteit breedbanddiensten aan onze klanten kunnen bieden.”

Bron: Connexie

Huawei Ascend Mate7 bereikt de winkels

De Chinese fabrikant Huawei laat weten dat zijn nieuwe topmodel, de Ascend Mate 7 in de winkels ligt. Het gaat om een krachtige Android-smartphone met een 6 inch groot Full HD-scherm en een vingerafdrukscanner.

De Mate7 is bijna helemaal vervaardigd uit robuust aluminium. Rondom het scherm aan de voorzijde zijn de bezels opvallend dun (2,9 mm), wat erin resulteert dat 83 procent van de voorzijde uit scherm bestaat. De smartphone is bovendien slechts 7,9 mm dun.

De Huawei Ascend Mate7 is op alle vlakken opvallend rijk uitgerust. Zo draait het toestel op een Huawei Kirin 925 octa-core processor met vier grote A15 1,8 GHz processors en vier kleine A7 1,3 GHz processors die afhankelijk van de energiebehoefte door de smartphone worden aangesproken. In combinatie met de grote accu van 4100 mAh moet de smartphone in theorie ruim twee dagen mee gaan.

De Mate7 ondersteunt de snelste LTE-categorie, Cat6, waarmee snelheden tot 300 Mbp/s gehaald kunnen worden. Het toestel is verder voorzien van een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixelcamera aan de voorkant.

De Huawei Ascend Mate7 komt in twee kleuren, moonlight silver en obsidian black, en is vanaf vandaag verkrijgbaar voor een losse verkoopadviesprijs van 499 euro.

Bron: Connexie

Opnieuw stevig verlies voor Whatsapp

Whatsapp levert nog steeds nauwelijks geld op, met als resultaat opnieuw een stevig verlies van 232,5 miljoen dollar. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die eigenaar Facebook dinsdag vrijgaf. Facebook nam Whatsapp vorig jaar voor een bedrag van 19 miljard dollar over, zijn duurste aankoop ooit.

Het is het tweede jaar op rij dat Whatsapp verlies lijdt, vorig jaar stond de berichtendienst voor 138 miljoen in de min. De reden is simpel: het bedrijf serveert geen advertenties maar verdient alleen aan de jaarabonnementen van de app, van 1 dollar. Dat leverde in het eerste half jaar 15 miljoen dollar op, lang niet genoeg om de kosten te dekken.

Inmiddels heeft Whatsapp zo’n 600 miljoen actieve gebruikers, maar een verdienmodel is er vooralsnog niet. Whatsapp-ceo Jan Koum benadrukte dinsdag opnieuw dat Whatsapp vrij van advertenties zal blijven.

De overname door Facebook zorgde vorig jaar voor onrust onder gebruikers, die vreesden voor hun privacy. Facebook introduceerde onlangs een eigen messenger-app, voor Facebook-gebruikers. Naar verwachting zullen Whatsapp en de messenger op termijn steeds verder geïntegreerd worden.

Bron: Conexxie