Opnieuw stevig verlies voor Whatsapp

Whatsapp levert nog steeds nauwelijks geld op, met als resultaat opnieuw een stevig verlies van 232,5 miljoen dollar. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die eigenaar Facebook dinsdag vrijgaf. Facebook nam Whatsapp vorig jaar voor een bedrag van 19 miljard dollar over, zijn duurste aankoop ooit.

Het is het tweede jaar op rij dat Whatsapp verlies lijdt, vorig jaar stond de berichtendienst voor 138 miljoen in de min. De reden is simpel: het bedrijf serveert geen advertenties maar verdient alleen aan de jaarabonnementen van de app, van 1 dollar. Dat leverde in het eerste half jaar 15 miljoen dollar op, lang niet genoeg om de kosten te dekken.

Inmiddels heeft Whatsapp zo’n 600 miljoen actieve gebruikers, maar een verdienmodel is er vooralsnog niet. Whatsapp-ceo Jan Koum benadrukte dinsdag opnieuw dat Whatsapp vrij van advertenties zal blijven.

De overname door Facebook zorgde vorig jaar voor onrust onder gebruikers, die vreesden voor hun privacy. Facebook introduceerde onlangs een eigen messenger-app, voor Facebook-gebruikers. Naar verwachting zullen Whatsapp en de messenger op termijn steeds verder geïntegreerd worden.

Bron: Conexxie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.