WhatsApp blijft groeien

WhatsappWereldwijd gebruiken ruim 700 miljoen gebruikers minimaal een keer per maand de mobiele berichtendienst WhatsApp. Hiermee laat het bedrijf wederom een explosieve groei zien: vorig jaar augustus trok WhatsApp nog een maandelijkse gebruikersschare van 600 miljoen. De cijfers komen uit de koker van Jan Koum, mede-oprichter van de onderneming.

Voor operators heeft WhatsApp vaak een negatieve bijklank: het bedrijf heeft er mede voor gezorgd dat wereldwijd steeds minder mensen sms-berichten versturen. Zij verkiezen de gratis berichtendienst van WhatsApp, dat via het mobiele internet werkt. Die populariteit lijkt zich alleen maar door te zetten. De inmiddels 700 miljoen actieve WhatsApp-gebruikers versturen dagelijks, aldus topman Jan Koum, circa 30 miljard berichten.

De door Kou vrijgegeven gebruikscijfers lijken het gelijk te bewijzen van social media-concern Facebook, dat in 2014 WhatsApp over heeft genomen voor 19 miljard dollar. De integratie van de twee bedrijven op product- en dienstenniveau is overigens nog niet geheel afgerond. Zo menen ingewijden dat Facebooks eigen Messenger-chatdienst op termijn gaat worden vervangen door WhatsApp.

Bron: Connexie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.